Всичко за пералните машини

Как да почистите пералнята с таблетки за съдомиялна машина?

Как да почистите пералнята си с таблетки за съдомиялна машинаС активното използване на пералнята, нейните вътрешни части в крайна сметка губят предишната си чистота: варовик и мръсотия, мащаб и мухъл - всичко това изключително негативно се отразява на качеството на измиването. От няколко десетилетия хората измислят безброй начини за почистване на асистента си, но не всеки знае, че можете дори да почистите пералнята с таблетки за миене на съдове.

Процедура на почистване

Ако притежавате както пералня, така и съдомиялна машина, вероятно ще намерите специално хапче или поне знаете къде да ги купите. Съвет за начинаещи: във всеки магазин за хардуер, PM таблетките се продават в изобилие, обърнете внимание на 3 в 1 или 5 в 1 продукти.

Внимание! За тези, които нямат ПМ, идеалният вариант са таблетките с парчета. В големите градове намирането на такива не е проблем, това ще струва стотинка, а стоките няма да лежат напразно. В краен случай стоките могат да бъдат поръчани в специализирани онлайн магазини.

За да почистите машината по този начин, направете следното:

  • проверете дали в барабана има дрехи или други чужди предмети;
  • поставете една таблетка вътре и поставете втората в основното отделение за пране в отделението за прах;
  • Сега трябва да започнете измиването при възможно най-висока температура с двойно изплакване;
  • изключете въртенето.задайте измиване при висока температура

След като изпълните всички препоръки, изчакайте, докато измиването приключи, след което отворете вратата на люка и оставете барабана да проветрява. Тогава вътре в колата ще има приятна характерна миризма. Ако не вентилирате барабана, химическата миризма може да стане по-рязка и да се вкорени в машината.

Колко ефективна е такава мярка?

Не може да се намери универсален отговор на въпроса за ефективността на такава процедура. В повечето случаи всичко зависи от предварителното състояние на пералното устройство. Колкото по-пренебрегван е случаят, толкова по-често ще трябва да повтаряте почистването. Въпреки това, след 3-4 пъти мръсотия и мухъл определено няма да оставят следа.

Специалистите също препоръчват механично почистване на машината паралелно с химическото. Въоръжени с влажна кърпа и перилен препарат, трябва да ходите добре върху гумените части (маншета на люка, например) и други труднодостъпни места. Би било хубаво да изплакнете филтъра за източване отделно, точно като дренажен маркуч. След такива методи машината определено ще остане в перфектно състояние.

Специални хапчета - мнение на потребителя

Сенната, Николаев

Ревюто ми е за таблетки Ocho, които са предназначени за почистване на вътрешността на пералня. Трябва да кажа веднага, че бях много доволен от резултата и по принцип мога да препоръчам горния инструмент, но първо нещата.

Когато се сдобих с пералня, веднага започнах да обръщам внимание на рекламите на Калгон и други средства, които показаха какви ужаси очакват домашния ми асистент, ако пренебрегна превантивните мерки.

За да не започна ситуацията, веднага отидох в магазина, купих Calgon и го използвах дълго време според инструкциите. Въпреки това скоро забеляза, че някои прахове за пране са оборудвани с това вещество, така че спрях да го купувам.

Приятели ме посъветваха да изплакнете с лимонена киселина - евтино и весело (125 грама на 5 кг товар), но някак се страхувах за пластмасовите и гумените части на машината. Все пак, киселина, кой знае какво да очаква от това. Както вече казах, много ценях пералнята си и исках да намеря инструмент, който да бъде строго предназначен за SM и да бъде тестван от хора в опит. Чух и за таблетки за съдомиялна машина, но веднъж един мой приятел ми ги препоръча, тъй като в нашия регион се използва мека вода и е безсмислено да се използват само такива таблетки.Таблетки за почистване на перални машини

Но тогава един ден се мотаех във форума, четях отзиви за прахове за пране и попаднах на таблети за почистване на перални машини - Ojo. Интересува ме екологично чист състав и разумната цена приятно ме изненада. Тогава реших защо да не опитам. В описанието на стоките беше казано, че този инструмент не само ще се отърве от мащаба, но и ще премахне други примеси и дори ще премахне неприятната миризма (цялата работа е в специална формула с активен кислород).

Веднага трябва да кажа, че таблетките лесно се раздробяват и рушат. Първия път, когато не знаех, пуснах хапчето на пода, когато го извадих от опаковката. Ясно е, че това са некритични дреболии, но поради небрежност е възможно да се прехвърлят всички стоки, а не да се почиства машината.

Използването на таблетки не е трудно: вземете една, поставете я в барабан, като преди това сте се отървали от опаковъчния филм, и започнете измиването на 60 градуса. За ефективно почистване се препоръчва продуктът да се използва месечно, но що се отнася до мен, това е напълно ненужно.

Охо се справя отлично, а редовното почистване на всеки шест месеца е повече от достатъчно.

Все пак повтарям, че в моя регион водата се счита за мека, така че не мога да кажа колко добре работят тези таблетки в твърда вода. Да, и в региони с високо съдържание на сол във вода, вероятно трябва да почиствате малко по-често. Все пак бих ви посъветвал да опитате Охо, тъй като те са доста евтини и екологични, определено няма да има вреда от тях.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини