Всичко за пералните машини

Почистване на филтъра на пералната машина

Филтър за пералняОбикновено самопочистването на филтъра не създава проблеми. Ако вече сме получили достъп до него, остава само да го извлечем и почистим.

Къде е филтърът в пералнята? Тази част е разположена в долната част зад предната част на кутията. За да получите достъп до него, трябва да отворите долния панел от предната страна на нашите домакински уреди. За да премахнете филтъра, е необходимо да го хванете и развийте обратно на часовниковата стрелка. Но може да възникнат някои трудности.

Извадете филтъра

Подмяна на филтъра в пералнятаКак да развиете филтъра в пералнята, ще обсъдим по-нататък. Понякога се случва дадена част да бъде фиксирана с винт за надеждност. След това, за да го извлечем, първо трябва да извадим винта и едва след това да го развием. Извийте филтъра на пералната машинаВ случаите, когато почистването е рядко, филтърът може да се развие проблематично. Ако идва с трудност, важно е да се контролират усилията, за да не се счупи дръжката или самата част. Ако филтърът седи толкова здраво, че никакви усилия не ви позволяват да го премахнете, тогава можете да отидете по другия път и да стигнете до него от страната на помпата.

В особено неблагоприятни ситуации, например, ако на нишката на дадена част се появи везна, дори не можете да я развиете отвътре. Тогава е по-лесно да го извадите заедно с целия охлюв. И едва тогава, в по-удобно положение и с допълнителен инструмент, опитайте се внимателно да го премахнете или да го разчупите със сила.

В последния случай ще е необходимо да закупите нов филтър и да замените счупения. Между другото, в процеса на извличане на сила може да страда охлюв. Тогава той също ще трябва да бъде променен.

За да почистим филтъра, трябва да отхвърлим машината, прехвърляйки теглото й върху двата задни крака. След това поставихме малък контейнер под него. Тя ще е необходима за източване на водата при развиване на филтърния елемент. След това бавно развийте филтъра. И водата се излива в контейнера.

Отстранената част трябва да бъде старателно почистена и върната на първоначалното си място.

Понякога боклукът може да остане в дупката на машината, от която сме отстранили частта. Запалете го с фенерче или друг източник на светлина и внимателно проверете. Ако се намери някакъв боклук, струва си да го извадите и да почистите дупката. След това монтираме филтърния елемент обратно и проверяваме пералнята, като пускаме пробно измиване.

Видео инструкция

Съвети

Ако филтърът ни е много мръсен, има шанс той да не се изключи просто така. За да разрешите този проблем, трябва да стигнете до него, като премахнете една от стените на машината.

В зависимост от модела на машината ще е необходимо да премахнете различни части на тялото. За Ardo, Virpull, Kandy, AlGI и Ariston - можете да стигнете от дъното, понякога тези машини нямат дъно, в други случаи е сменяемо. AEG, Bosch и Siemens трябва да премахнат предната стена. Зануси и Електролукс имат гръб. Можете да прочетете повече за това как става това в статията „Подмяна на помпата на пералната машина“. Има и видео инструкция за различни модели.

Също така, ако пералнята просто няма филтър по своя дизайн, трябва да отворите корпуса му и да стигнете до кохлеята. Така че ще трябва да проверите тръбите и самата дренажна помпа за запушване.

   

12 коментара на читателя

 1. Gravatar Wlad Wlad:

  Не мога да извадя корицата на пишеща машина на Siemens

 2. Граватар Ната Нат:

  Къде мога да купя филтър за Electrolux? Счупихме филтъра.

 3. Граватар влад vladd:

  Всичко е добре, разбира се. Но е необходим голям резервоар за филтри. Ако водата е в барабана.

 4. Граватар Вера вяра:

  Благодаря, помогнах.

 5. Граватар Валентин Валентин:

  Благодаря, надявам се, че се оказа, че има боклук.

 6. Граватар Лана Лана:

  Благодаря ви много, оказа се.

 7. Граватар Юри жури:

  Благодаря помогна !!!

 8. Граватар Таня Таня:

  Къде се намира 3,5 кг филтър Zanussi? Няма къде да има достъп ...

 9. Граватар Анастасия Анастасия:

  И ми помогна с LG директен диск, благодаря за статията! Е, на филтъра имаше боклуци.

 10. Граватар Джилия Jyliya:

  Кажете ми къде е филтърът в Electrolux?

 11. Граватар Дария Дария:

  Имам лек електролукс. За съжаление не намерих филтър. Махнах капака отдолу и там всичко беше просто запушено с пластмаса. Това, което се случва, с товар от 6 кг машината няма филтър. Някакъв брак?

 12. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря ви! Помогна.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини