Всичко за пералните машини

Почистете пералнята с лимонена киселина

почистване на пералнята с лимонена киселинаИзмиването с твърда вода е не само неефективно, но може да доведе и до повреда на пералнята. Солите във водата се утаяват върху нагревателния елемент и други части на машината, което води до образуване на котлен камък. Ето защо някои експерти препоръчват редовно почистване и използват лимонена киселина като почистващ препарат. Въпреки това, той трябва да се използва с повишено внимание. В тази статия ще ви кажем как да почистите пералнята с лимонена киселина и колко често да го правите?

Алгоритъм за почистване на машината с лимонена киселина

Всичко, което може да се наложи при почистване на пералнята, е самият лимон и суха мека кърпа. Целият процес на измиване е както следва:

 1. Първо трябва да проверите дали барабанът на машината е празен. В крайна сметка, нещо, останало при взаимодействие с лимон, може да се обезцвети.
 2. Взимаме около 100 грама лимонена киселина и я поставяме в отделението на тавата с прах. Въпросът колко да се налива лимоните трябва да се решава въз основа на максималния капацитет на барабана, например за машина, чийто барабан съдържа 4 кг бельо, 60 грама лимон са достатъчни.

  Забележка! Поставянето на лимон може директно в барабана на пералната машина.

 3. Сега избираме режима на измиване, който включва изплакване и въртене. С малка почистване на пералнята с лимонена киселинаслой от мащаб ще има достатъчно температура на водата 600В, ако машината не е почиствана дълго време, тогава можете да изберете режим с температура на водата 90-950S.
 4. След като тавата и барабанът са затворени, можете безопасно да натиснете бутона "Старт".
 5. В края на цикъла на измиване е необходимо да погледнете под венеца на барабана и, ако са останали парчета от котлен камък, след това да ги извадите и да избършете всичко с кърпа.
 6. Не забравяйте да извадите вода от канала, а също и да изсушите тавата с прах.

Ако по време на процеса на измиване или в края на измиването видяхте хлабави парчета котлен камък, тогава лимонената киселина за пералнята се справи с задачата.

Експертите препоръчват подобна процедура за почистване на машината около 3 пъти годишно. С висока твърдост на водата можете да почиствате машината на всеки 30 измивания. И ако водата с ниска твърдост, тогава две процедури годишно ще са достатъчни.

Защо да почиствате машината с лимон

мащаб в пералнятаВъпросът как да почистите машината с лимон е разбираем и прост, но защо е необходимо да правите това? Всеки знае, че водата, влизаща в апартамента през чешмата, съдържа голямо количество соли. Когато такава вода се нагрява, солите се утаяват и се образуват мащаби върху нагревателния елемент. Такъв процес може да се наблюдава в електрически чайници, перални и съдомиялни машини.

Скалата върху нагревателния елемент на пералнята може да увеличи времето за нагряване на водата до желаната температура, което от своя страна води до по-голяма консумация на енергия. В най-лошите случаи десет могат просто да изгорят. Ето защо трябва винаги да изчиствате скалата от елементите на пералнята. И едно от най-евтините средства може да помогне за това - лимонена киселина.

Лимонът в гореща вода взаимодейства със солевите отлагания, което ги прави по-крехки. Просто казано, мащабът е унищожен и отрязва елементите на машината.

Лимон за пералня: полза или вреда?

Ефективността на почистването на машината от варовик не е съмнение. Тя наистина изяжда набега. Но този инструмент вреди ли на машинните части?

Отговорът на този въпрос е доста прост. Лимонът не е вреден, ако се използва в разумно количество. Ако лимонената киселина се излива в големи количества и в същото време се почиства при максимална температура на нагряване на водата, тогава резултатът може да не е радостен. Гумените и пластмасовите части могат да се счупят под въздействието на киселина. Големите парчета варовик могат да изостават заедно с гумените парчета.

Много важно! Не пренебрегвайте количеството на лимоните и температурния режим на почистване.Limonka работи дори в хладна вода, нагряването само ускорява процеса, така че е достатъчно водата да се загрее до 600S.

След анализ на отзивите и съветите на стюардесите, които следят състоянието на пералнята си, стигнахме до извода, че повечето от тях все още препоръчват да използват лимонена киселина за почистване на машината. Първо, това е най-евтиният и достъпен инструмент. И, второ, лимонът е безопасен за хората, не причинява алергии и лесно се изплаква.

Установено е, че скалата се формира при 750S. Рядко се случва някой да вари неща в кола и повечето неща могат да се перат само на 400В. Затова не бъдете ревностни с лимонената киселина. Ползите от лимоните са разумната му употреба.

Как да заменим лимон или как да се грижим за машина с пишеща машина?

Има ли други лекарства, които биха се борили с изметът толкова ефективно, колкото лимона? Разбира се, да. В магазините има доста такива продукти, повечето от тях могат да се комбинират със същото име „Анти-мащаб. Използването на такива средства трябва да бъде строго според инструкциите, които са написани на всеки пакет.

Не бъдете мързеливи и не забравяйте да прочетете инструкциите за използване на антимащабния препарат за пералнята всеки път, когато го използвате. В крайна сметка, грешка в размера на средствата може да доведе до повреда на машината.

от мащабиране средстваНякои ще попитат дали е възможно един лимон да се замени с пресен лимонов сок. Отговорът ни е не, тъй като ефектът няма да бъде постигнат поради ниската концентрация на киселина в лимона. Не замествайте лимона с оцет, тъй като това може да повлияе неблагоприятно на детайлите на машината. Има любовници, които използват Coca-Cola за същата цел. Достатъчно е да излеете три литра от напитката в барабана, изберете режима на измиване на 600C и изчакайте до края на процеса.

За да не се налага да се занимавате с големи депозити, все още трябва правилно се грижи за пералнята и следвайте тези указания.

 1. За да намалите твърдостта на водата, можете да използвате специални омекотители за вода.
 2. При измиване прахът трябва да се налива в количеството, посочено на опаковката. Омекотител за вода се добавя към прахове за автоматични машини.
 3. Не мийте в колата твърде стари и изтъркани неща, частиците от тъканите от които могат да се утаят върху елементите на машината.
 4. Трябва да миете неща под 750S.
 5. След измиване изсушете и избършете елементите на машината с мека кърпа.

Така че, процесът на почистване на пералнята с лимонена киселина е много прост, можете да го гледате подробно във видеото. Основното е да изсипете лимон и да включите колата, а тя сама ще направи останалото. Погрижете се правилно за машината и тогава няма да се налага да мислите как да я почистите.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини