Всичко за пералните машини

Как да залепите резервоара на пералната машина

как да залепите миещия резервоарСлед като ремонтирате неотделим резервоар, трябва да помислите как да го сглобите обратно, тоест да поставите барабана на място и да запечатате резервоара. По-точно, е необходимо да се залепят половините на резервоара, така че този монтаж отново да се превърне във водоустойчив монолит. За да постигнете това, трябва не само да знаете как да залепите, уплътнител или нещо друго, трябва да знаете как да залепите, но с това обикновените хора и дори някои майстори могат да го направят зле. Ще се спрем на този въпрос по-подробно в рамките на статията.

Защо лепене?

Производителите на пералня, като Indesit или Ariston, добавят към майсторите „истинско прасе“, което прави резервоара за тяхното оборудване неотделим. Разбира се, че потребителят поради лагери или някакви други дребни неща трябва да промени тази единица на пералнята като цяло. В Европа, който и да се занимава с подобни глупости, така или иначе ще поправят уреда при нас и фактът, че е неразделен, едва ли ще спре никого.

В резултат на това ремонтът ще бъде извършен, но ще възникне проблемът, който е как да възстановим резервоара след подобен ремонт, защото за да стигнем до ключовите части, трябваше да го съкратим наполовина. Първата мисъл е да залепите резервоара с уплътнител. Но уплътнителят, колкото и добър да е, няма да осигури достатъчна структурна якост. Заключение: за надеждно свързване на двете половини на пластмасовия резервоар е необходимо да ги усучете с болтове и гайки и да запечатате пролуката между половините на резервоара с уплътнител, като гарантирате водоустойчивост.

Майсторите съветват да не пестите от уплътнител. Всъщност трябва да признаете, че ще бъде жалко да сглобите резервоара на пералната машина и да го залепите, ако съединението на двете му половини даде теч.

Ако се интересувате от повече информация как да внедрите направи сам ремонт на резервоара, прочетете статията със същото име на нашия сайт. Той подробно описва, включително разглобяването на резервоара и по-нататъшното му сглобяване.

изрязан резервоар

Преглед на лепилото

Защо да запечатваме резервоара и барабана на пералнята с уплътнител, ние, общо казано, разбрахме. Сега нека да решим въпроса кой уплътнител да използваме. Някои потребители не виждат това като проблем, отбелязвайки, че почти всеки съвременен уплътнител е достатъчно добър, за да осигури надеждна хидроизолация и не е необходимо да се търси нещо специално за това. Нека не сме съгласни с това твърдение. Важно е да се има предвид, че:

 • по време на работа резервоарът и барабанът са изложени на сериозни вибрации;
 • резервоарът или ще се нагрее, или ще се охлади;
 • вода ще се излива в резервоара, в някои случаи под налягане, което също ще повлияе на запечатаната връзка.

Така че не вземайте предвид празните приказки. В крайна сметка е много по-ефективно просто да отидете до магазина с твърдото намерение да закупите подходящ уплътнител, който да залепи резервоара и барабана на пералнята. И след ремонта не съжалявайте за нищо и не преработвайте нищо.

Първо трябва да проучите списъка с най-подходящите формулировки, които експертите са определили за нас.

 1. Permatex 81730 е уплътнител, който е специално изработен за запечатване на автомобилни прозорци, фарове и други. Той е предназначен за тежки условия на открито, точно от това, от което се нуждаем. Уплътнителят се оказа отличен, нашите майстори често го използват за лепене на резервоара и барабана след ремонт - резултатът е отличен, няма течове. Средната цена на туба от 42 г (всичко отива в резервоара) е 3 долара.
 2. Високоеластичен уплътнител Kraftool Много устойчив уплътнител, способен да издържа на температури до + 250 градуса и високи вибрации, тъй като първоначално е създаден за уплътняване на фуги в двигатели, помпи, камини. Уплътняването им резервоара и барабана на пералнята след ремонта е хубаво нещо, държи се много добре, дори и без болтове. Нашите майстори го използват най-често, тъй като е висококачествен, евтин и тръбата е достатъчна за 3-4 резервоара.Цената е 3,8 долара.
  Permatex-81730-е-kraftool-41259
 3. F Това не е уплътнител, а полиуретаново лепило. Той е създаден специално за тези, които търсят нещо наистина убийствено. Това лепило, за да свържете плътно половините на резервоара и барабана. Няма да можете да го откъснете, дори и да не се нуждаете от болтове - 2-3 часа и се осигурява залепване. Нашите специалисти не го използват, защото е малко скъпо, а болтовете все още са по-познати и по-удобни, изведнъж тогава отново трябва да разглобите и с това лепило няма да разглобявате резервоара втори път, ще трябва да видите отново. Цена - 11,5 долара за 310 мл бутилка.
 4. ABRO 11AB-R. Отличен супер устойчив уплътнител, подходящ за почти всякакви, дори много тежки условия. Издържа на колосални температури, механични и химични влияния. Трудно е да се разтвори дори със сярна киселина, така че да се осигури лесно затягане на връзката между резервоара и барабана на пералнята. Средната цена на епруветка от 85 g уплътнител е 6 долара.
  ABRO-germetik-prokladok-Krasnyj-11-аб-R-I-F500

В този случай всеки уплътнител, устойчив на влага, няма да работи, затова прочетете внимателно горния списък.

Как да закрепите половините на резервоара?

Тук всичко е просто. Ако сте подготвили резервоара и барабана на пералнята предварително за последващ монтаж след ремонт, няма да имате никакви затруднения да закрепите половините на резервоара заедно. Номерът е, че непосредствено преди да видите резервоара, пробийте 3-4 дузини малки дупки по шева, така че след като разбиете резервоара на две половини и го поправите, без проблеми, подравнете дупките помежду си и идеално свържете тези половини.

поставете половин уплътнител върху резервоара

Съответно, сега трябва само щедро да смажем ставата на половините на резервоара на пералнята с уплътнител, да ги свържем и да ги усучем с болтове. Завийте веднага с болтове, няма нужда да чакате, докато уплътнителят изсъхне. Изсушаването ще се случи след няколко часа, но незабавно уплътнителят ще се залови достатъчно, за да не пропусне вода.

Не забравяйте! Не е необходимо да пестите уплътнител, но е излишно да го размазвате твърде много, в противен случай не е час, залепете барабана по стените на резервоара, как да го измиете (само се шегувам).

след залепване закрепете с болтове

В заключение отбелязваме, че ако правилно усукате половините на неотделимия резервоар заедно с болтове и дори смажете шева с правилния уплътнител, тогава в бъдеще няма да има проблеми със свързването на резервоара на вашата пералня. Добър ремонт!

   

13 коментара на читателя

 1. Граватар Евг Eug:

  Здравейте, след сглобяването на резервоара и инсталирането в cm капе малко и водоснабдяването не се изключва. Премахнати, пропуснати и какво да правя с постоянно снабдяване с вода? Работих преди разбор.

  • Граватар Павел Paul:

   Обърнете внимание в долната част на резервоара към малка колба с фитинг в горната част, тънък маркуч отива към превключвателя за налягане от него. При измиване се създава налягане в колбата. Най-вероятно въздух ецва през него, превключвателят за налягане не работи и не блокира подаването на вода.

  • Граватар Олга Олга:

   Имаме и комплект вода, но запечатахме банята във водорегулаторната система, разглобяваме отново, сами открихме грешката.

 2. Граватар Сергей Сергей:

  Благодаря ви! Вашата информация е важна.

 3. Граватар Катя Катя:

  Здравейте, мога ли да използвам само DINITROL F 500? Той просто не лепи части от резервоара?

 4. Граватар Александър Александър:

  Силиконов уплътнител 50мл. Belife (бял / прозрачен). Използва се с винтове, резервоарът изтече. Натрошава се като пяна. Пълен аут!

 5. Граватар Григорий Грегъри:

  Добър вечер. Не правих дупки преди да разглобя резервоара. Възможно ли е да усуквате половинките с самонарезни винтове?

  • Граватар Аркадий Аркадий:

   Чувства се страхотно на тях. защото при завинтване самонарезният винт преминава през слой уплътнител, който след като го настроите, сякаш брояч. И предотвратява спонтанното му развиване от вибрации.

 6. Граватар Андрей Андрю:

  Моля, кажете ми, вертикалният резервоар Zanussi също има неотделим?

  • Граватар Денис Denis:

   По принцип не е необходимо да се разглобява, за да замени лагерите.

 7. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  Благодаря за намека, направих всичко и капех веднага от залепения уплътнител. Сега за новото лепило нормално.

 8. Граватар Виктор победител:

  Добре дошли! Моля, кажете ми каталожния номер на Kraftool уплътнител, наистина ми хареса статията! Благодаря ви

 9. Граватар Виктор победител:

  Добре дошли! Какъв уплътнител може да се използва, ако резервоарът е сгъваем, но тъй като уплътняващата дъвка вече не е нова. По-добре ли е да се уверите, че той не навреди на гумата?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини