Всичко за пералните машини

Calgon заместител на пералня

Calgon заместител на пералняАко става въпрос за разширяване на производителността на пералнята, Calgon веднага идва на ум, тъй като по телевизията те не се уморяват да рекламират това чудо-средство. Реалността обаче може да се различава от картината: на форуми и сайтове отзивите за това лекарство са изключително противоречиви, докато той струва много. Възможно ли е по някакъв начин да замените Kalgon у дома, за да не прекалявате?

Какво да използвате вместо Kalgon?

Като начало си струва да разберем защо дебатът около този инструмент не отшумява в мрежата? В крайна сметка, ако погледнете, той изпълнява функциите си върху солидна петица, а именно омекотява водата, което предотвратява образуването на котлен камък и варовик върху вътрешните части на машината. И така, каква е уловката?

Всъщност всичко е просто. Купувачите смятат високата цена на Калгон за неразумна. Повече от триста рубли на килограм, но този пакет е достатъчен, в най-добрия случай за месец. Разбира се, спестяването тук не мирише. В допълнение към всичко това, ако внимателно разгледате състава на продукта, можете да разберете, че той включва най-простите елементи: сода и натриев триполифосфат, поради което водата омекотява.

Важно! Тези компоненти в една или друга пропорция се съдържат във всеки друг омекотител за вода. Препаратите се различават един от друг само по някои декоративни или ароматни елементи.

На руския пазар има по-евтини пълни аналози на Kalgon. Ето няколко примера.

  1. Descaler. Най-популярният инструмент сред руските потребители. Качеството не е по-ниско от рекламираните марки, но струва около 30 рубли.
  2. Alfagon. Опаковането на половин килограм прах струва 70 рубли. Пропорцията на основните вещества обаче е проектирана по такъв начин, че консумацията да се намали наполовина.Алкагон за отстраняване на накип
  3. Няма мащаб. Половин килограм опаковка се консумира изключително икономично. Не само омекотява водата и предотвратява появата на котлен камък, но и ефективно помага да се отървете от нея.
  4. Luxus Professional. Особеността на този домашен продукт е, че след употребата му в пишещата машина остава приятен лек лимонов вкус. Е, тя се справя с основната си задача в 5.
  5. Топ къща. Немски продукт. Доста бюджет. Той е подходящ за отстраняване на накип и покритие не само на перални машини, но и на други домакински уреди.
  6. Магическа сила. Това е течен почистващ гел, който се продава в доза от ¼ литър. Той действа "точково" и е много ефективен, произведен в Германия.Magic Power и Топ къща

Така на Calgon не липсват конкуренти. Те не му отстъпват по ефективност, но се различават много благоприятно по цена. Вместо Калгон може да се използва обикновена лимонена киселина вместо Калгон като средство за борба със замърсяването от вътрешната страна на СМ в следната пропорция: 200 грама средства на машина с товар от 4-5 килограма.

Прахът трябва да се постави в тавата за почистване. Тогава режимът на празен ход се активира. В същото време температурата на водата трябва да бъде възможно най-висока, оптималната - 90 градуса. В резултат на това получавате машина без котлен камък и вар, както и отлична дезинфекция и елиминиране на неприятни миризми.

Внимание! Не се увличайте, използвайки този метод. Достатъчно е да извършите процедурата не повече от веднъж на шест месеца. Също така не е препоръчително да отказвате периодичната употреба на други омекотители.

Възможно ли е да се направи без Калгон?

Мнозина подценяват значението на омекотяването на твърдата вода. Изглежда, каква вреда може да нанесе на машинните части? Със сигурност всички са видели реклама за Kalgon, в която пералното устройство се повреди по време на процеса на измиване и всичко това заради повреда на нагревателя. С течение на времето солите за твърдост се утаяват върху частта, образувайки слой, който става все по-дебел и дебел. В резултат на това нагревателят се проваля.За да избегнете такава съдба и трябва да добавите омекотители към пералнята.ананас против котлен камък

Както вече е известно, Калгон е призван да разрешава подобни проблеми. Производителите декларират следните задачи на инструмента:

  • при редовна употреба Calgon е в състояние да намали количеството прах, което се консумира по време на измиване;
  • прахът подобрява качеството на измиване; върху нещата не се образуват петна от вар;
  • барабанът се дезинфекцира, неприятните миризми изчезват.

Важно! Разбира се, Calgon е чудесно средство. С всички задачи, с които се справя с бретон, това се забелязва от много потребители. Въпреки това, не го злоупотребявайте, тъй като активните вещества могат да повлияят неблагоприятно на детайлите на машината при честа употреба.

По-добре е да се миете с Калгон при висока температура, не по-ниска от 60 градуса. В името на икономиката можете да редувате Калгон с други, по-евтини заместители и периодично да прибягвате до лимонена киселина. Тогава колата ще издържи дълго и няма да има нужда от ремонт.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини