Всичко за пералните машини

Как да перете дрехите на новородено?

Пране за новороденотоНастоящото ниво на технология позволява производството на перилни препарати, които могат да бъдат доста ефективни. Те премахват петна, правят нещата по-бели, запазват текстурата и цвета. Всичко би било наред, но младите или бъдещите майки определено ще имат въпрос, как да мият дрехите на новородено и подходящи ли са тези модерни препарати за трохи, които наскоро са се родили?

Процесът на измиване не е толкова приятен, но задължителен, следователно този въпрос е много актуален и е невъзможно да не се вземе предвид. Разбира се, младата майка ще има много притеснения и миенето е включено в този списък, като гладенето и други притеснения, свързани с бебето.

Подготвителна работа за измиване

Може да изглежда странно, но такива произведения съществуват. Първо трябва да решите контейнера, в който нещата на бебето ще бъдат сгънати за пране. С нещата за възрастни мръсните пелени не трябва да лежат заедно. Това е аксиома. Мама може да вземе няколко торби или кошница и да сложи там нещата. за удобство и спестяване на време, можете веднага да ги разположите въз основа на:

 1. бяло;
 2. цвят.

Трябва да се отбележи, че е нежелателно да оставяте мръсни неща, без да измиете дълго време, тъй като микроорганизмите се появяват в мръсни (а също и мокри) неща, които могат да бъдат вредни за бебето.

Перилни препарати

Перален сапун 72%Без значение колко напредък е постигнат и без значение какви средства се предлагат, по-старото поколение е 100% сигурно, че няма по-добър сапун за пране, като домакинство, 72 процента сапун. Трудно е да не се съглася с тях. В крайна сметка знаем, че този конкретен сапун е направен от естествени съставки и не съдържа съмнителни съставки. Но този сапун има съществен недостатък. И така какво.

Можете да го използвате само като миете нещата на ръка, процесът е досаден и дълъг. А за пералните машини този сапун не е подходящ. Вярно е, че можете да опитате обикновена машина за активиране, и настържете сапуна на едро ренде и хвърлете в гореща вода.

Автоматичната пералня ви позволява да не сте в близост до нея, а всички операции се извършват без човешка намеса. Но като започнете този процес, трябва да вземете предвид всички нюанси и какво да изперете дрехите на новороденото.

 1. Детергентът трябва ясно да показва, че почистващият препарат е подходящ за пране на току-що родени предмети.
 2. Съставът на продукта не трябва да съдържа вещества като ПАВ, фосфати и хлор.
 3. Възможно е да използвате климатици, но също така трябва да наблюдавате неговия състав.
 4. Спазвайте стриктно инструкциите за количеството на използвания продукт.
 5. Не трябва да купувате препарат за бъдеща употреба.

Правила за пране на бебешки дрехи

 1. За измиване на ръцете можете да използвате бебешки и домакински сапун. Измийте в много гореща вода или използвайте вряща. Необходимо е много да изплакнете прането (5), като всеки път водата става все по-студена, независимо от почистващия препарат.
 2. За пране в автоматична машина изберете програмата за детско пране и при липса на такава е необходимо да зададете температура 60-70g, + добавете. Изплакнете.
 3. Перането на бельо за възрастни и деца не се препоръчва.
 4. Ако памперсите са само записани, тогава е достатъчно само изплакване, но при условие, че бебето се храни естествено. В този случай урината на бебето няма неприятна миризма.
 5. Пелените, които имат остатъци от изпражненията, първо се почистват от тях, измива се мръсно място и едва след това се поставят в шайба.
 6. Обърнете внимание на препоръките за грижа за детските неща.
 7. Не използвайте белина. Това е изпълнено с прояви на алергии и дори отравяне с остатъчни пари.
 8. Изберете балсами без аромати.
 9. Желателно е сухите трохи да се изсушават на открито, тъй като изсушаването в апартамента ще доведе до повишени показатели за влажност.Което е напълно нездравословно за всички жители, а трохите още повече, защото и (влажността) е първият приятел на плесени и гъбички, които в процеса на живота си влияят отрицателно на въздуха в помещението.

Тези правила са доста прости и не изискват специални знания. Любовта и грижите ще кажат на младата майка как да се справи с измиването, а нашите препоръки просто ще ги допълнят.

Да желязо или не да гладиш? "Това е въпросът!"

Трябва ли да гладя нещата бебе?Защитата на бебето от инфекция е основната задача на майката, особено през първия месец, тъй като пъпната рана заздравява по тази дължина. Следователно въпросът с гладенето на нещата не се обсъжда. Те трябва да се гладят от двете страни, като се използва режимът на пара. Паренето е допълнително средство за дезинфекция на нещата. Е, ако програмата за пералня има възможност за обработка с пара, в този случай парата не се изисква от ютията. Но все пак трябва да гладите нещата.

Съществуващото твърдение, че това, което е твърде лошо, също не е здравословно, не е неоснователно. И ето защо.

Детето трябва да свикне със света около него и всичко, което го заобикаля, включително микроби и бактерии. Тялото му трябва да се научи да се бори с тях и да им се противопоставя.

А прекомерната стерилност може да доведе до факта, че тялото на бебето ще се научи да се съпротивлява бактериите твърде дълго, а това от своя страна ще доведе до постоянното „захващане“ дори на малки инфекции. Следователно, след заздравяването на пъпа, не е необходимо толкова ревностно да ревностте с гладенето. Някои неща могат да се гладят, докато други може да не се нуждаят изобщо.

Отделете време, което гладенето отнема за втория участник в процеса, появата на нов живот, за съпруга. Той има такава "запара", че му се обръща малко внимание, иска да чувства грижа и любов. И, разбира се, иска майка си като любима жена, която му е родила бебе. Татко трябва да знае, че той е необходим не само като гетьор, но и като любим човек и желан мъж!

заключение

Още преди майката да се интересува от въпроса как да пере дрехите на бебето си, тя трябва да определи мястото за съхранение на детските неща. Тя може да бъде като отделен скрин или рафт в дрешник за възрастни. Но определено можем да кажем, че е нежелателно да съхранявате както за възрастни, така и за деца неща на едно място.

 • Първо, това е доста неудобно, тъй като ще трябва да преминете през всички неща, за да намерите правилния.
 • И второ, не е хигиенично, защото трохите са твърде малки, за да издържат на миризми, микроби и остатъци от възрастен прах.

Бебешките дрехи са сортирани и подредени така, че дори през нощта на тъмно можете веднага да намерите правилното нещо.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Димон Даймън:

  Съпругата ми и аз дълго време избрахме прах за нашето дете, в резултат на това случайно в хипермаркета попаднахме на прах за пране на деца Dosenka и решихме да го опитаме. Обикновено всичко е премахнато, оттогава го използваме

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини