Всичко за пералните машини

Преглед на центрофуги за предене на дрехи

преглед на центрофугатаЦентрофуга за предене на дрехи е устройство, познато на руските домакини, което по-рано често вървеше в допълнение към полуавтоматичните перални машини. Във всеки случай, за онези модели машини, които не са имали притискащи устройства. С появата на пералните машини някак забравихме за центрофугите, защото всяка такава машина е доста способна да извършва висококачествено въртене на пране.

Независимо от това, има доста голяма група от хора, които по една или друга причина са недоволни от въртенето, произведено от пералнята. Те са основните фенове на центрофугите. Към тях добавете собствениците на полуавтоматични перални машини и ще получите потенциална аудитория, която ще се интересува от тази публикация.

Какво да търсите при избора?

Когато избират битови центрофуги за предене на дрехи, хората вземат 2 основни критерия като основа: цена и качество. Молят продавачите за по-евтино устройство и за да не се счупи. Според нас това е абсурден и едностранчив подход, който по никакъв начин няма да ви позволи да направите правилния избор.

Първо, наистина висококачественото оборудване не може да струва твърде евтино, и второ, висококачественият монтаж в никакъв случай не е решаващ фактор, който ще ви позволи да оцените това притискащо устройство. И така, на какво наистина трябва да се обърне внимание при избора на добра центрофуга.

 1. Капацитет. Колкото по-голямо е натоварването на центрофугата, толкова по-ценно е, тъй като това означава, че можете да изтръгнете размери в нея, независимо дали става въпрос за завеси или дори връхни дрехи. Колкото по-голяма е центрофугата, толкова повече ще може да изтръгне прането с един цикъл и толкова по-малко време ще ви е необходимо да се грижи за прането.
 2. Скорост на въртене. Средната скорост на въртене на барабана на съвременна центрофуга е около 2000 оборота или повече. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-добре се върти.

Важно! Високата скорост на въртене може да навреди на нещата.

 1. Стабилност. Можете да проверите този индикатор само като направите пробен цикъл на центрофугата на специална стойка в магазина. Това всъщност е много важно. Ако центрофугата по време на работа ще прилича на пистолет, окачен на стена, не е безполезно!Приказна центрофуга с отворен капак
 2. Консумирана мощност. Такива устройства обикновено консумират прилично количество електроенергия, но също така не работят дълго. Най-често центрофугите имат мощност около 350 вата, така че няма нужда да се оплаквате от значителни енергийни разходи.
 3. Измерения. Ако смятате да поставите центрофугата в килера или на предварително определено място, би било хубаво да обърнете внимание на размера на тялото му. Това допълнително ще облекчи трудностите при поставянето на устройството в къщата.
 4. Материал на барабан и тяло. Дори и без да сте специалист, можете да разберете от какъв материал са направени барабанът и тялото на устройството. Желателно е калъфът също да е от метал, но ако калъфът все още е пластмасов, трябва да погледнете колко качествена е тази пластмаса (направете щателна проверка на калъфа и натиснете върху нея с пръст).
 5. Местоположение и качество на гумените ленти. Уплътнителната гума трябва да бъде правилно поставена и поставена правилно. Ако те са криви или дори изпаднат, е по-добре да не купувате такова устройство.
 6. Местоположение и конфигурация на канала. Отводът трябва да бъде разположен на достатъчна височина спрямо нивото на пода, освен това "чучурът" трябва да бъде с достатъчна дължина, така че течността да се влива без проблеми в заместения контейнер и да не се оттича, дори частично, към пода.

Центрофугите с подвижен чучур имат особена стойност, тъй като този структурен елемент често пречи на поставянето на устройството за временно съхранение в килера.

Рейтинг на подобни устройства

Съставяйки рейтинг на битови центрофуги, ние искрено се надявахме, че водещите места в него ще отидат на местните марки.Който не си спомня старите съветски центрофуги, които можеха да се намерят във всяка втора къща, а сега спокойно лежат наоколо в гаражи, в очакване на заминаване на сметище. Въпреки това, проучвайки пазара и потребителските прегледи, стигнахме до извода, че нашите очаквания ще бъдат измамени. В резултат на това избрахме петте най-добри проби за центрофуга и ги разпределихме по позиция въз основа на редица показатели. Това имаме.

 • KOH-I-NOOR VISION C-352. Тази аржентинска центрофуга, ние поставяме на първо място в нашата класация по три причини. Първо, качеството на сглобяване и материалите на това устройство са на най-високо ниво, плюс капацитета от 5 кг пране. Второ, тази центрофуга изстисква прането по-добре от всеки от съществуващите аналози (дори и индустриалните), тъй като остатъчната влага на прането след използването му достига 22%. На трето място, KOH-I-NOOR VISION C-352 е много икономичен, работи бързо и най-важното - не дрънка като луд. Цената е 220 долара.
  KOH-I-NOOR VISION C-352
 • Томас 776 SEL. Тя бе присъдена на второ място, тъй като нейният капацитет е 4,5 кг, а качеството на въртене е много по-ниско - декларираната остатъчна влажност е около 40%, въпреки че по време на тестовете изплува 36% показател. Качеството на сглобяване е отлично, а цената е малко по-ниска - около 160 долара.
  Томас 776 SEL
 • AEG SV Третата позиция е заета от центрофуга на добре позната немска марка. Въпреки че техническите му характеристики са сравнително скромни, неговото ненадминато качество се припокрива с интерес. Капацитет - 4 кг, скорост на въртене 2800 об / мин, остатъчна влага 40%. Средната цена за март 2017 г. е 230 долара.
  AEG SV4028
 • Nevka 7. Центрофуга с функция за изплакване от местен производител. Доста ниското качество на сглобяване и материали (ще се изискват чести ремонти) се компенсира с голям товар - около 6 кг, ниско тегло и лекота на използване и носене. Освен това Nevka 7 консумира малко енергия и е доста евтино - 95 долара. Качеството на екстракцията не е лошо - остатъчната влажност е около 45%.
  Невка 7
 • Рада Ц35. Нашата оценка е затворена от руска произведена центрофуга с вместимост на барабана 3,5 кг. Качеството на частите и монтажа е напълно задоволително, но остатъчната влага на прането е около 70%, което е равно на показателите, които съветските центрофуги издаваха. Такова устройство е много евтино - 56 долара.
  Рада Ц35

Разбира се, би било възможно леко да се разшири рейтингът, като се добавят няколко допълнителни три модела към него. Но в това няма смисъл, тъй като останалите центрофуги по своята същност са пълни аналози на горното.

Как да използвате?

Всяка от домакинските центрофуги е много, много проста. Кръгла или квадратна кутия крие вертикално подреден барабан, в който е положено пране. Барабанът се върти с висока скорост, създавайки центробежна сила, под въздействието на която капчици вода, разположени във влакната на бельото, излитат и се стичат по стените на барабана. Водата не се натрупва вътре в центрофугата, а тече веднага, през специален канал, в контейнер, предварително инсталиран до тялото на устройството.

Използвайте центрофуга, както следва. Отворете горния капак на устройството и свалете защитната капачка. Пълним барабана плътно с прането.

Ако поставите малко бельо в центрофугата, тогава центробежната сила ще започне да бърка устройството отстрани, с риск да го преобърне.

използвайте центрофугаСлед това поставяме защитна тапа, затваряме люка, подменяме контейнер под "носа", където водата ще се оттича и включва устройството в мрежата. След това с помощта на механичен таймер задайте времето на въртене и центрофугата започва. При някои модели превключвателят за стартиране се инсталира отделно, в този случай трябва да се обърне. След завършване на завъртането, изключете устройството, извадете прането и го окачете да изсъхне.

В процеса дори добрата центрофуга вибрира силно. За да се намали тази вибрация, поне частично, е възможно да се приложи антивибрационни постелки за пералната машина, За нашите цели тези устройства са идеални.

В заключение отбелязваме, че въпреки че центрофугите в момента не са в такова търсене, както преди 30 години, интересът към тях не е избледнял напълно. Причините за това са много, но както се казва, ако има търсене, ще има предлагане. Надяваме се, че сте отговорили на въпроса коя центрофуга е по-добра. Приятно пазаруване!

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Евгений Юджийн:

  Разбира се, нито една модерна пералня няма да доведе до същия резултат като центрофуга. Да е поне челно или вертикално натоварване. Необходимо нещо в ежедневието. Основното е да спестите време!

 2. Gravatar Major Maj.:

  Първата ни центрофуга беше Centa, без да броим Сибир, комбиниран в пералня, най-успешният модел. Тя не се нуждаеше от внимателно снасяне на дрехи, изваждаше ги наведнъж, работи 23 години. Сега не го правят. Сегашните с пластмасови калъфи и вградени амортисьори никак не са наред, те са сложили прането малко неравномерно и барабанът й чати в калъфа с рев. Имахме такава фея, двигателят работи, но водата тече от всички страни, опасно е да се използва това.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини