Всичко за пералните машини

Как да измиете сутиен с бельо в пералня

Как да измиете сутиен с бельо в пералняПреди да измиете сутиен с кости, трябва да разберете дали тази процедура ще навреди на бельото. По принцип е за предпочитане освежаването на корсета ръчно, но ако няма абсолютно никакво допълнително време, можете да заредите продукта в машината. В този случай е важно да се спазват определени правила за измиване. Следвайки основните препоръки, можете да запазите свойствата и външния вид на комплекта. Ако пренебрегнете правилата, може да се навреди не само на сутиена, но и на пералнята.

Инструкция за автоматично измиване

„Домашните помощници“ улесняват живота на съвременния човек, като успешно измиват не само познати неща, но и завивки, връхни дрехи, обувки и др. Не всички продукти обаче се перат машинно. Преди да заредите сутиен със сушилня в пералнята, внимателно проучете етикета, който съдържа информация за основните изисквания за грижа.погледнете етикета на сутиена

Не се препоръчва да се перат бюстиета, изработени от много взискателни и деликатни тъкани в автоматична машина, поставена в рамка от скъпа дантела, със сложна бродерия, както и комплекти с хелиева опора. На други брави може да се повери автоматично измиване без страх, но само при спазване на определени препоръки.

За да се грижите за сутиени, ще трябва да закупите специална торба или сфера за измиване на такива продукти в перални машини. Чантата е изработена от мрежест материал, затваря се с ключалка. Именно с помощта на такива устройства измиването ще бъде възможно най-безопасно за бельото и самата автоматична машина. Сутиен за машинно пране изисква известна подготовка. Алгоритъмът на действията е напълно неусложнен.

 1. Сортирайте прането, заедно с бюстието можете да перате само дрехи от същия цвят. Освен това не можете да зареждате тежки дрехи, продукти от груби тъкани, като дънки, хавлиени кърпи, с лифа в барабана.
 2. Двадесет минути преди началото на програмата за пране напълнете леген с хладка вода, изсипете малко деликатен препарат и потопете прането в сапунена вода.
 3. Поставете продукта в специална торба или сфера. Това ще попречи на браката да контактува с други дрехи, които се мият. Моля, обърнете внимание, че всички куки за неща трябва да бъдат закрепени.

Ако няма начин да закупите специално устройство и се планира да се измие без торба, по-добре е сутиенът да се сгъне в обикновена калъфка за възглавница и да я завърже плътно.

За машинно почистване на бельо е по-добре да използвате специални течни почистващи препарати или бебешки гелове. Те са добре изплакнати от тъканта. Научно доказано е, че частиците прах, останали върху дрехите, имат обратен ефект. Те привличат мръсотия и прах към чиста кърпа и, следователно, такива неща се замърсяват много бързо.

За да почистите сутиените си, можете да стартирате програма за ръчно или деликатно измиване. Моля, обърнете внимание, че загряването на водата не надвишава 40 градуса. Тази стойност се счита за оптимална за пране на комплекти бельо; по-високата температура може да доведе до деформация или избледняване на продукта, загуба на лицевото качество.

След приключване на режима на измиване извадете продукта от торбата или сферата, внимателно изгладете чашките на елечето. Ако в сутиена има излишна течност, увийте я в чиста хавлиена кърпа.

Не се препоръчва да сушите дрехи в сушилни камери на перални машини или на отоплителни уреди и батерии.

Можете да изсушите бюстието върху подходяща хоризонтална повърхност, специална подова сушилня или въже. Освен това е необходимо да закачите лифа, така че завойът да пада точно върху централната част на нещото. Нежелателно е сушенето на сутиен да бъде вертикално, закрепване на прически за каишка на каишките - така каишките могат да се разтягат, а грозните следи ще останат от прическите на тъканта.

Опасност за автомобилите

костта може да пробие резервоара на пералнятаНякои потребители, които задават въпроса: „възможно ли е да се мият сутиени с пишеща машина?“ Тревожете се не толкова за безопасността на нещата, колкото за „домашния си асистент“. Има възможност по време на въртенето на барабана от лифа, измит без торба, кост може да изскочи и да падне в резервоара на машината. Много рядко, но има случаи, че остри кости пробиват дори торбичките и попадат в системата. Каква е опасността от попадане на чужд предмет в кухината между резервоара и барабана?

Веднъж попаднал в резервоара, костта може да пробие пластмасовата стена. Как става това? След стартиране на измиването тя се пуска в движение и с един връх, забит в кухината на барабана, а вторият - опиращ се в пластмаса, ще предизвика "клин" на системата. И така, барабанът ще се върти и костта, като бразди резервоара, може да пробие стената му във времето. Това ще доведе до теч в системата, а работата на пералня с такава повреда ще бъде невъзможна. Върнете пералнята може само скъпи ремонти.

Традиционно измиване

Най-добрият вариант за почистване на бельо е все пак миенето на ръце. Така продуктът не се деформира и ще запази цвета и целостта на рязането за дълго време. Това се отнася предимно за сутиени, изработени от скъпи, най-фини тъкани, бродирани с дантела, притежаващи пяна или хелий. Ще изкарате не повече от 20 минути за пране на дрехи, но луксозен комплект няма да загуби свойствата си и ще изглежда най-добре. Как се мие ръчно сутиен?

 1. Напълнете контейнера с вода, загрята до максимум 40 градуса.ръчно измийте сутиена
 2. Изсипете неагресивно почистващо средство, за предпочитане в течна или гелова форма.
 3. Ако желаете, добавете 2-3 капки етерично масло (праскова, кокос, кайсия) към разтвора, за да придадете на продукта приятен аромат.
 4. Потопете бюстие в получения разтвор и го оставете във вода за половин час. Накисването ще позволи на калта да се разтвори.
 5. Ако по лифа има упорити петна, избършете ги със сапунена гъба или четка за зъби.
 6. Ако по тъканта има пот, е по-добре да добавите сода или сол в сапунения разтвор за накисване. Така че, за 1 литър течност се нуждаете от една супена лъжица сода за хляб и сол.
 7. Внимателно, с леки движения, „изплакнете“ лифа. Каишките трябва да се избърсват с гъба.
 8. След почистване изплакнете няколко пъти в чиста вода. Променете го, докато водата е напълно бистра. Много е важно да изплакнете всички домакински химикали от бельото.
 9. Изсушете предметите. Забранено е да се стиска бюстието, дори леко усукване не е позволено. За да се справите с излишната влага, използвайте мека хавлиена кърпа. Достатъчно е да увиете лифа в тъканта. Така излишната вода ще остане в кърпата и окончателното изпарение на цялата влага ще се случи по време на по-нататъшното изсушаване.

Когато миете няколко сутиена едновременно, е важно да следите съответствието на цветовете на бельото: не можете да накисвате едновременно червения и белия елече, продуктите могат да загубят външния си вид.

Как да поддържаме красотата на сутиен?

Бельото изисква деликатна и щателна грижа. Ако миете сутиен правилно с кости, тогава продуктът ще ви зарадва с отличния си външен вид за дълго време. Ето няколко съвета, следвайки които ще запазите красотата на нещата за дълго време.

 • Не използвайте агресивни избелватели, особено хлорни съединения.
 • Ако бялото елече е жълто, вместо да избелвате, е по-добре да го оставите за няколко минути в специален разтвор. Той се развежда просто: наливаме две супени лъжици на един литър вода. супени лъжици водороден прекис или амоняк.
 • Преди автоматично измиване накиснете бюстие в хладна вода за 20-30 минути.
 • По време на машинното почистване не добавяйте препарат за изплакване, климатик или друг омекотител в тавата. Такива агенти водят до загуба на еластичност на тъканните влакна.
 • Преди да заредите в барабана, внимателно огледайте сутиена. Не забравяйте да проверите дали има дупки, през които костите могат да „пълзят навън“. Отпадналите метални вложки не само развалят продукта, правят куки и дупки, но и заплашват да влязат в банката и да причинят задръстване.
 • Сушенето е необходимо само от предната страна. Ако обърнете чашките отвътре навън, "бръчки", на лигавицата и дантелата ще се появят малки гънки и гънки. Тези дефекти при по-нататъшно износване ще блестят, ще развалят формата и външния вид на гърдите.
 • Не оставяйте сутиени с метални акценти във водата дълго време. Въпреки оцветяването, металът претърпява бърза корозия, което води до факта, че ръждата се вижда през тъканта.
 • Не превишаваме препоръчаното време за предварително накисване на ярки комплекти. Такива действия ще доведат до излугване на цвят.

Със сигурност всяко момиче има любим сутиен, най-удобният и мек от всички. Но е по-добре да не носите един и същ елек всеки ден. Честото износване ще доведе до загуба на форма и еластичност на продукта, загуба на външен вид. Препоръчително е да носите сутиен не повече от веднъж на 2 дни, така че бельото да влезе във форма след носене и да се проветри от миризмата на тялото.

Измийте бюстието се препоръчва след 2-4 чорапа. Ако почистването е по-рядко, може да не постигнете първоначалния вид на комплекта. Когато измиването постоянно се забавя „за по-късно”, продуктът постепенно губи свойствата си, така че ще бъде много трудно да се постигне перфектна свежест и привлекателност.

Особено внимание трябва да се обърне на съхранението на сутиени. По-добре е да изберете специален рафт за тях в килер или чекмедже. Те трябва да са разположени хоризонтално, една върху друга, в съответствие с принципа „чаша на чаша”. Подобна мярка ще позволи на корсета да не загуби оригиналната си форма дори при дълъг престой в гардероба. Светлинните и цветните комплекти трябва да са в различни стекове. За да придадете на продуктите нежен аромат, можете да поставите специални ароматни торбички в кутията.

Много е важно да изберете цвета на сутиена за носене на дрехи. Не можете да носите лек сутиен под черна блуза. Подобна небрежност може да доведе до смесване на тъканни влакна и в резултат на това до появата на ненужни включвания върху бюст чашките.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини