Всичко за пералните машини

Бързо измиване с пералня

бързо машинно пранеБързото измиване е супер популярна програма, която е в арсенала на всяка модерна автоматична пералня. Изобщо не е необходимо такава програма да се нарича „бърза“, но според особеностите на изпълнението, ще е точно това. Какво представлява тази програма, какви са нейните функции и как да я използвате правилно, всичко това ще бъде разгледано в тази публикация.

Описание на режима

Ускореното пране в пералнята е специален режим, който включва измиване, изплакване и въртене. Интересно е, че измиването, изплакването и преденето се извършват за много кратък период от време - в рамките на 30 минути. Но се оказва, че това не е границата. В съвременните модели на автоматични перални машини производителите въведоха режим „супер бързо измиване“, или както се нарича още „15 минути“.

В рамките на 15 минути пералнята успява да измие нещата, да ги изплакне и извади, изненадващо, но вярно. Една дреха, измита в този режим, не изглежда по-зле, отколкото ако беше перана в памучен режим.

бързо измиванеТова ускорено измиване, това супер бързо измиване е чудесно в случаите, когато трябва да освежите не твърде мръсното пране. Освен това, ако нещата нямат очевидно замърсяване и просто трябва да премахнете миризмата на пот, можете да понижите температурата на водата за измиване. Ще се окаже много икономично. Обикновено бързите и супер бързи режими на пране се използват за измиване на ризи, тениски, блузи, чорапи и други леко замърсени пране. Измиването става при 30 или 400В. Някои домакини правят по следния начин.

 • Взема се силно замърсено бельо, накисване за 15-20 минути.
 • Разтрийте петната със сапун за пране.
 • Стиснете нещата малко и сложете в барабана на пералнята.
 • Стартирайте супер бързо измиване.

В резултат дори много мръсни неща се измиват перфектно и процесът протича по-бързо, отколкото ако домакинята сложи сухи силно замърсени неща в барабана и избра режим „Памук“ или други подобни. Също така, използвайки този метод, можете значително да спестите от почистващи препарати, вода и електричество, което в нашия век също е от голямо значение.

Когато не е необходимо да го използвате

зареждане на барабанДомакинята толкова харесва ускорения режим на пране, че са готови да измият цялата мръсна пране с него, но това не е наред. Преди измиване прането трябва да се сортира не само по цвят и вид плат, но и по интензитет на замърсяване. Най-мръсните неща трябва да бъдат оставени настрана, след което да ги изперете отделно, използвайки някакъв друг режим. В допълнение:

 • Не мийте прекалено стари неща в ускорения режим на пране, дори ако няма очевидни петна по тях;
 • не мийте пастелно бельо и кърпи в този режим, тъй като е възможно да се отървете от такова бельо от микроби и прахови акари само при по-висока температура;

При 30-40 градуса прахът не се активира напълно, като дава прахови акари и микроби шанс да оцелеят и да продължат да се размножават във вашето пастелно бельо и кърпи.

 • деликатните неща не трябва да се перат в този режим, интензивното високоскоростно въртене, което е характерно за ускорения режим на пране, може да им навреди;
 • Когато активирате програмата за бързо измиване, не зареждайте барабана максимално, по-добре е да го заредите наполовина, в противен случай нещата няма да се изплакнат правилно.

Популярни режими

популярни режими на пранеВ допълнение към ускорения режим на пране, домакините доста често използват програми, които мият нещата дълго и старателно. Някои програми могат да бъдат изпълнени в рамките на 2,5-3 часа, но все пак, някои предпочитат те да бъдат измити бързо в пералня, но няма да изпреварим себе си.

 1. Памук, памук бързо и други програми, подобни по име. Те се характеризират с дългосрочно изпълнение: памукът бързо около 1 час 20 минути, памукът около 2 часа.Оборотите на барабана по време на измиване са малки, тъй като по време на изплакване въртенето се извършва с високи скорости. В този режим памукът и ленът се перат, обикновено при висока температура (минимум 600С, максимум 950C).
 2. Синтетика, синтетика бързо, синтетика внимателно и други подобни. Измиването става при температура 40-600C в доста интензивен режим. Завъртането се извършва и при високи скорости. Синтетиката е внимателно проектирана за силно разпръскване на синтетични продукти, температурата на водата не е по-висока от 30 градуса, въртенето не е повече от 800 оборота в минута.
 3. Ръчно измиване. Пълна машинна имитация на миене на ръцете обаче можете да миете дрехите с ръцете си за 20-30 минути, но в колата ще трябва да "чатите" за 1-1,5 часа. Миенето на ръце се характеризира с бавно завъртане на барабана, в повечето случаи можете да изключите въртенето.
 4. Нежни тъкани или нежно пране. Програмата е специално разработена за такива капризни материи като коприна, кашмир и други. Нещата се мият в големи количества вода с най-ниски скорости за дълго време. Температурата на водата е 30-40 градуса.
 5. Интензивно измиване. Това е истинско тестово шофиране за вашите неща. Интензивното пране е подходящо само за груби тъкани, които могат да издържат на най-тежките физически ефекти. Оборотите на барабана по време на въртене в този режим могат да достигнат 1800 об / мин.

Изброихме най-популярните режими на пране, които потребителите на автоматичните перални много обичат. Ако искате да прочетете за други режими, статията ще ви помогне Функции и режими в пералнята.

За да обобщим, отбелязваме, че ускореният режим на пране е най-популярен по две причини: първо, той работи много бързо и второ, в повечето случаи върши добра работа с измиването на нещата. Някои домакини дори твърдят, че използват само този режим, докато други остават неизползвани. Според нас това е коренно погрешно. Всеки режим на измиване е добър в своята ситуация и е невъзможно да се замени с универсална програма, защото това неизбежно се отразява на качеството на измиването.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини