Всичко за пералните машини

Ръководство за шайба Bosch Maxx 5

инструкции за шайба Bosch maxx5Кратко ръководство за инструкции е предназначено да се превърне в пътеводител, който ще ви помогне бързо да разберете нова пералня. Ако инструкцията бъде разширена, тогава е неудобно да я прочетете и много потребители просто няма да я направят, но ще започнат да изучават новия си Bosch Maxx „като напишат“, което може да доведе до проблеми. След като малко помислихме, решихме да пуснем съкратена версия на инструкциите за шайбата на Bosch Max 5, събирайки всичко най-основно в нея и изхвърляйки „водата“. И това е, което имаме.

Слагаме и свързваме

Шайбата за серия Bosch Maxx 5 изисква надеждна инсталация върху втвърдена повърхност. По време на цикъла на въртене пералнята може да се движи поради силни вибрации, така че е много важно да я настроите на ниво и е по-добре да фиксирате краката статично, за да фиксирате калъфа.

Внимание! Шайбата на Bosch Maxx 5 е много тежка, така че внимавайте, когато я премествате от място на място.

След като разопаковате машината, проверете дали кутията е повредена. Ако се установят повреди, трябва да вземете мерки за връщане на оборудването в магазина, дори не се опитвайте да го свържете към мрежата. Ако случаят е непокътнат и няма оплаквания относно опаковката, можете да продължите с инсталацията. Преди да включите пералнята, уверете се, че всичко е нормално на мястото, където сте я поставили.

 • Подът е подсилен. Не е необходимо перфектно да го подравните, защото в основата на тялото на пералнята има усукани крака, но все пак е желателно.
 • Заключенията бяха организирани от водопровода, канализацията. Освен това трябва да се направи специална устойчивост на влага. гнездо за пералня.
 • Между предметите имаше достатъчно място, за да се настанят тялото на шайбата, така че хлабината от всички страни да е най-малко 1 cm.

На задната стена на петия модел машина Bosch Maxx има транспортни болтове, задачата на които е да фиксират барабана по време на транспортиране на пералнята, те трябва да се развият. Занесете ги някъде далеч, но не ги изхвърляйте, в бъдеще те могат да ви бъдат полезни. Запечатайте получените отвори. Входният и изпускателният маркуч също трябва да бъдат отстранени от фиксиращите крепежни елементи, но само след като влачите машината до мястото на монтаж.

След това вземаме нивото на конструкцията, поставяме го на капака на машината и започваме да усукваме краката си един по един, докато не успеем да го изравним. Допустимото отклонение е не повече от 2 градуса. След това свързваме маркуча за източване към канализационната тръба. Много е важно да се гарантира, че маркучът е огънат, така че да има вода в коляното. Тя няма да пусне миризми от канализацията в машината. Оптимална височина на връзката 60 cm.

На следващия етап свързваме входящия маркуч през тройник към изхода на водопровода, като не забравяме да изолираме връзките с предпазител. Диаметърът на проводника за тройник е стандартен ¾ инч Преди да закрепите входящия маркуч, уверете се, че всички гумени ленти са на мястото си.

Внимание! Не свързвайте пералнята към водопровод, в който налягането на водата е много ниско. Можете да проверите това, като отворите крана и изчислите количеството на изтичащата вода в минута (трябва да е поне 8 l / min).

И накрая, свързваме пералнята към електрическата мрежа. Преди да поставите щепсела в контакта, уверете се, че водата не попада върху него. Освен това изходът трябва да е напълно работещ. Ако се съмнявате, свържете се с електротехник. Основното е, че изходът е заземен и може да издържи максималното натоварване, което може да създаде пералня Bosch.

Занимаваме се с приемника за прах

Пералнята на тази марка има стандартен съд за прах с класическа правоъгълна форма. Можете да го издърпате, като дърпате дръжката докрай. Специална спирка ще предотврати издърпването на кюветата до края. Като извадите приемника за прах за първи път, ще видите 3 отделения.

 • Отделение номер 1 (ако погледнете отдясно на ляво) е обозначено с римската цифра "I", така че е просто невъзможно да го смесите.Той е предназначен за предварително промиване, така че няма да го използвате често.
 • Отделение № 2 (разположено в средата) е маркирано с цветен шаблон. В това отделение трябва да се налива климатик и да се налива нишесте или препарат за изплакване.
 • Отделение номер 3 (ако погледнете отдясно на ляво) е обозначено с римската цифра „II”. Ние ще използваме това отделение най-често. В него се изсипва прах за основно измиване, Kalgon, средство за отстраняване на петна.

Изсипете праха в отделение № 1, ако програмата предвижда предварително измиване. По-специално, може да се наложи предварително измиване, когато мием много мръсен памук или смесено пране. Не предозирайте прах, балсам и особено белина. Това може да повреди не само прането, но и пералнята (увеличеното пяне, от излишния прах, може да повреди електронния модул).

Как да започнете да миете?

След като сте свързали пералнята на тази марка, не бързайте да натискате бутона за включване / изключване. Първо проверете дали кранът за чайник е отворен и дали водата тече в резервоара на машината по силата на гравитация. Ако всичко е нормално, извършете следните манипулации.

 1. Включете машината, като натиснете бутона.
 2. Затворете плътно люка.
 3. Добавете малко прах в главното отделение на контейнера за прах и натиснете тавата назад.
 4. Намерете програмния селектор на контролния панел и го използвайте за избор на режим на пране при 900S.
 5. Натиснете бутона „старт“ и изчакайте, докато прането приключи. Веднага щом пералната машина спре да работи, можем да приемем, че машината е готова за работа в нормален режим.

bosh контролен панел

Когато пускате пералня Bosch за първи път, никога не слагайте пране в барабана. Програмата трябва да се изпълнява бездействаща.

За да измиете прането, продължете същото като за първото стартиране, сложете само повече прах и не забравяйте да сортирате прането, преди да го поставите в машината. След като изберете програма, натиснете бутона "старт" и изчакайте миенето да приключи. Ако по време на пране е необходимо да презаредите прането, натиснете отново „старт“ и след това изчакайте, докато едно от съобщенията се появи на дисплея. „Да“ ще означава, че е възможно презареждане. Отворете люка и пуснете забравеното пране. „Не“ означава, че презареждането не е възможно. За да продължите с измиването, натиснете отново бутона „старт“.

В процеса на изпълнение на програмата можете да я промените. За да направите това, натиснете "старт", завъртете селектора на режима в желаната позиция и след това отново натиснете "старт". Старата програма ще бъде отменена, а новата ще започне от самото начало. Ако сте избрали погрешно измиване с висока температура, анулирайте го и само вместо новия режим изберете „изплакнете“, това ще помогне за охлаждане на прането и по този начин ще намали до минимум отрицателните ефекти.

Грижи и безопасност: основни правила

Необходимо е да се погрижите за пералня Bosch и тогава тя ще продължи дълго. След всяко измиване не забравяйте да оставите люка отворен, за да може въздухът да влезе. В противен случай в пералнята може да се образува мухъл и ще се появи неприятна миризма. Съдът за прах също трябва да бъде оставен отворен.

След измиване избършете с кърпа маншета на люка, вътрешните повърхности на барабана и вътрешните отделения на праховата кювета. Необходимо е също така да развиете праховия филтър 1 път в 4-5 измивания и да измиете мръсотията, която се натрупва там през това време. Бъдете особено внимателни, когато слагате пране в машината, не забравяйте да проверите джобовете, за да не попаднат малки предмети в барабана, а оттам в резервоара. Ако приключите с използването на машината, не забравяйте да затворите крана.

От съображения за безопасност дръжте малки деца далеч от шайбата. Не претоварвайте машината с прекалено много пране. Не слагайте прекалено много почистващ препарат или препарат за изплакване.Ако машината откаже да се измие след включване и издаде код за грешка, незабавно се свържете с оторизиран сервиз.

Така че ние считаме инструкциите, посочени в нашата съкратена версия, за най-важни. Ако искате да се запознаете с разширената версия на инструкциите за измиване на този модел, тогава няма нищо по-лесно, защото той е приложен към тази публикация. Успех

   

35 коментара на читателя

 1. Граватар Тан тан:

  Защо машината стига до нивото на изплакване и продължава да мие? Не се зачерви и вземе отново? Също така, след изплакване, той преминава в режим на въртене и не изтича вода, не изстисква.

  • Граватар Антон Антон:

   Опитайте да го включите на 90 градуса и след това докоснете вратата, ако водата в машината е студена, значи нагревателят умря, попаднах на това.

 2. Граватар Олга Олга:

  Детето тропаше с бутоните и сега светва клавишата. Нито една от програмите не се включва.

  • Граватар Нина Нина:

   Детето включи ключалката, натиснете кръглият бутон старт-стоп. И дръжте се. Когато вдигне и ключът изчезне, това означава, че е отключен. Можете също да заключите и задръжте. Винаги правя това, когато започна миенето, в противен случай децата се усукват, клатят бутони.

   • Граватар Александър Александър:

    Благодаря, Нина, помогна.

   • Граватар Мила Мила:

    Благодаря, Нина !!! Вие сте светлина и радост!

 3. Граватар Евгений Юджийн:

  В барабана е попаднал чужд предмет, невъзможно е да проникнете през отвора за източване. Какво ще трябва да разбера?

 4. Граватар Андрей Андрей:

  Здравейте Моля, кажете ми, тя дава грешка F 17.

 5. Граватар Лора Лора:

  Превъртете три пъти и след това, за да въртите във всички режими. Каква е причината?

 6. Граватар Елена Елена:

  Измива се върху памук. Светлината беше избита заради пожар във входния панел. Известно време по-късно задавам всеки режим на 15 минути, 30 минути, вълна, изтрива режима 1 час 20 минути, сякаш на памук. Как да възстановите програмите?

 7. Граватар Владимир Владимир:

  Не намерих нормалната консумация на прах за пране. Кой ще помогне?

  • Граватар Олег Олег:

   Две супени лъжици. Останалото се изразходва.

 8. Граватар Андрей Андрю:

  Моля, кажете ми каква е грешката F21?

 9. Граватар Ив вечер:

  Как да настроите измиването без завъртане?

 10. Граватар Ина Инна:

  Защо машината започна да намалява времето за изплакване. Трябва да продължи 24 минути, но сега се изплаква още по-бързо. Специално я наблюдаваше, след оставането на 13 минути веднага минаха 3 минути, а след 3 минути имаше сигнал за края на измиването. Какво става?

 11. Граватар Лена Lena:

  Въпрос. Колата започна да прескача минути. Например, задайте режим на памук. Тя показа измиване 1 час 23 минути. След 11 минути скочи за 46 минути и започна да изплаква. Какво да правим в такава ситуация?

 12. Граватар Вика фий:

  Неправилно поставен синият фиксатор и контейнерът с прах е задръстен. Сега се отваря само два см. Какво да правя?

 13. Граватар Тамара Тамара:

  Машината показва време 01 и ключът се появява след изключване на F16. Какво е това?

 14. Граватар Елена Елена:

  На прозореца леген от пяна постоянно мига червено. Какво означава това?

 15. Граватар Сергей Сергей:

  Крушките мигат: басейн, 400 и 800, скорост на въртене. Докато го разбирам. Повече машина не реагира на нищо. Не работи.

 16. Граватар Анастасия Анастасия:

  Какво означава знакът "-" на таблото? Чу се звуков сигнал и машината стана!

 17. Граватар Елена Елена:

  Добър ден На платката се появи мигащ клавиш и режимите вече не са зададени. Какво да правя Благодаря ви

 18. Граватар Галина Галина:

  Къде да излеете измиващия гел, в коя кювета?

  • Граватар Елина Елина:

   Там, къде е прахът.

  • Граватар Любов обичам:

   Във второто отделение.

 19. Граватар Анна Анна:

  Каква е грешката F 7?

 20. Граватар Оксана Оксана:

  В приложението приемникът на прах удари чужд предмет и се търкаля отвътре. Какво да правя сега, някой знае ли?

 21. Граватар Олег Олег:

  Не изтича вода при натискане

 22. Граватар Олеся Олеся:

  И кой знае каква е грешката F16?

 23. Граватар Люси Люси:

  Моля, кажете ми защо всички програми изтриват повече от 2 часа, дори и 30 ° режими?

 24. Граватар Олга Олга:

  Добър ден Как да поставите ключалка за деца на семейното издание на Bosch Maxx 5?

 25. Граватар Олег Олег:

  Добре дошли! Използвам тази машина за първи път, не разбирам защо, когато натисна бутона „старт“, машината започва да се върти, но водата не идва?

 26. Граватар Светлана Светлана:

  Добре дошли! Помогнете ми да го разбера! Измити както обикновено, от дупката, където се събират забравени дребни неща, се излива вода. Развих всичко, почистих го, но водата продължава да тече, когато го включа. Какво трябва да се направи? Или само господарят ще помогне тук?

 27. Граватар Вера вяра:

  Как да почистите филтъра за боклук сами?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини