Всичко за пералните машини

Коя пералня е по-добра от Bosch или Siemens

кое е по-добре бош от пералня или сиеменсКлиентите, задавайки въпроса: кои перални машини Siemens или Bosch си струват да изберат, самите те са в капан. Факт е, че и двете марки принадлежат на една и съща загриженост и по произход тези машини са много близки, но въпреки това не са еднакви. Тези машини се различават една от друга както външно, така и вътрешно и наистина искам да оценявам достойнствата им, за да мога да отговоря на този много труден въпрос на клиентите. Е, или поне се опитайте да му отговорите.

Не марка, а монтаж

Съвременните производители на перални машини много често се обединяват в притеснения, стопанства, консорциуми. Понякога това се прави умишлено, за да се улесни „оцеляването“ на силно конкурентния пазар на домакински уреди, а понякога по-големите компании усвояват по-малки, като по този начин увеличават своето влияние. За нас потребителите не са толкова важни тези корпоративни въпроси, но за нас е важно кой и как произвежда стоките, които купуваме.

Марките Bosch и Siemens отдавна принадлежат на едно и също предприятие. Той контролира производството на продукти по целия свят, така че ако говорим за качеството на машините на Bosch и Siemens като цяло, тогава става въпрос за същото. Но ако започнем да навлизаме в подробности, тогава можем да разкрием интересен факт. Пералните машини Bosch и Siemens са сглобени в различни страни:

 • в Германия;
 • в Полша;
 • в Русия;
 • в Китай;
 • в Словения и т.н.

Сглобяването се извършва по единна технология от същите резервни части. Но любопитството, моделите, сглобени в Германия, се разпадат много по-рядко и служат много по-дълго. Това важи и за пералните машини на Bosch и автомобилите на Siemens. На второ място е оборудване от Китай (бивша Полша), също е много добре сглобено.

Китайската технология има лоша репутация от дълго време, но сега ситуацията се променя към по-добро. В китайските предприятия оборудването на Bosch и Siemens се сглобява много внимателно и качеството му е много строго контролирано.

автомобили, произведени в ГерманияНа трето място е оборудването от Полша и Словения, разбира се, че се чупи не рядко, но като цяло всичко е в нормалните граници. И накрая, качеството на руския монтаж е признато за най-лошото. Автомобилите Bosch и Siemens, които купувачите сглобяват в Русия интуитивно, избягват. Много често Bosch и Siemens идват от руски фабрики до перални машини в магазините:

 • с разкъсани маншети на люка;
 • без скоби, които трябва да държат маншета на люка;
 • без транспортни болтове;
 • с повредени маркучи Aquastop и т.н.

Разбира се, магазините няма да се занимават с антиреклама. Те просто изпращат дефектното оборудване обратно във фабриката. За тях е изгодно да търгуват евтини руски автомобили, които се произвеждат под немски марки, така че отново привличаме вниманието на купувачите: купуват автомобили на немски, в краен случай - китайски монтаж. В никакъв случай не се доверявайте на автомобилите, произведени в руските предприятия на Bosch и Siemens, докато те не подобрят качеството на сглобяване на своите продукти.

Предимства на немските перални машини

Masters единодушно твърдят, че оборудването на Siemens и Bosch не е същото като преди, казват те, преди някоя машина от една от двете марки е работила 15-20 години, а сега е само 5-7 години. Не бихме искали да сравняваме безразборно оборудването, сглобено преди 20 години, с модерното. Първо, съвременните автомобили се управляват по електронен път, а старите са били аналогови. Второ, преди цената на материалите беше по-ниска, а технологиите бяха различни.

По-специално резервоарите са направени не от пластмаса, както сега, а от неръждаема стомана. И има много такива примери.

Намаляването на общия живот на оборудването е обща тенденция, засегнала машините Bosch и Siemens. Е, да, бяхме разсеяни. Нека първо да поговорим за достойнствата на пералните машини на Bosch

 1. Пералните машини на марката Bosch са перфектно защитени от неприятности под формата на: течове, разпенване, дисбаланс, пренапрежения и други неща. Освен това почти всички модели имат пълна защита.удобно копче за смяна на програма за измиване на Bosch
 2. Без изключение всички автомобили на Bosch са оборудвани с удобно копче за смяна на програмата. Дръжката е доста чувствителна и надеждна.
 3. Вътрешната повърхност на барабана на пералнята Bosch осигурява отлично измиване, като същевременно не уврежда деликатните материи.
 4. Под марката Bosch се предлага огромен брой бюджетни модели автомобили, които са достъпни за почти всички.
 5. В редаперални машини бош има нестандартно оборудване, което може да се монтира в малки помещения.

Сега изброяваме предимствата на пералните машини на Siemens. Открояваме само онези предимства, които не са характерни или по-малко характерни за пералните машини Bosch.

 1. Много машини имат система за автоматично подаване на почистващ препарат и климатик. С него успява да спести до 25% от средствата за пране.
 2. Повечето съвременни модели имат специална система, която ви позволява да добавяте пране по време на пране. Много е удобно, ако трябва да хвърлите забравена риза или чорапи в машината.
 3. 80% от произвежданите модели перални машини на Siemens са оборудвани с автоматична система за претегляне на прането. Ако случайно претоварите барабана на пералнята, системата ще ви уведоми.

Е, проучихме предимствата на две марки шайби и все още не е ясно коя пералня Bosch или Siemens да изберем. Струва ни се, че трябва да избираме не по марка, а по модел, разбира се, като вземаме предвид страната на сглобяване.

Преглед на най-добрите модели

Е, тук стигаме до прегледа на перални машини на две марки. С помощта на нашите майстори подбрахме няколко модела, които показаха най-добрата си страна.

Bosch WAT 20441OE. Моделът е сглобен в Германия, има барабан за 9 кг бельо и 14 режима на пране. Барабанът може да изстиска прането със скорост до 1000 об / мин. Bosch WAT 20441OE има впечатляващ набор от функции: 3D-AquaSpar, автоматично регулиране на нивото на водата, лесно гладене, добавяне на пране при пране и др. Машината е защитена от течове, разпенване, дисбаланс, в допълнение, от малки деца е инсталирана ключалка. Калъфът е със стандартни размери. Средната цена в руските магазини е 766 долара.

Bosch WAY 32742OE. "Чистокръвен немски" има максимално натоварване от 9 кг спално бельо. Барабанът е способен на скорост до 1600 об / мин. С такава скорост обаче могат да се притискат само най-устойчивите тъкани. Наборът от програми за измиване е абсолютно същият като този на Bosch WAT 20441OE. Особено е възможно да се разграничат режимите: премахване на петна, супер бързо измиване, тънко бельо, интензивно пране, От хубавите аксесоари можете да различите: осветление на барабани и ръкохватки във формата на вълна. Машината е напълно защитена. Цената е 1870 долара.

Bosch WAW32540OE. Друга пералня, която без съмнение може да бъде класифицирана като елитна техника. По отношение на производителността е почти напълно идентичен с Bosch WAY 32742OE. Вярно е, че този модел работи малко по-тихо поради модифицирания механизъм на задвижване. Ако стартирате Bosch WAW32540OE и Bosch WAY 32742OE със скорост 1600 об / мин, моделът 325 ще бъде по-тих. Цена - 1500 долара.

Bosch WAT20441OE Bosch WAY 32742OE Bosch WAW32540OE

Siemens WM16Y892OE. Перална машина с предно зареждане, произведена в Германия. Машината е доста тиха, дори със завъртане от 1600 об / мин произвежда едва 73 dB. Барабанът побира 9 кг сухо пране. Люкът е 30 см на машината, а вратата се отваря на 180 градуса. 14 програми гарантират безупречно качество на прането на почти всяко нещо. Безопасността също е на върха, но защитата от течове е само частична. Размерите на кутиите са стандартни. Цена - 2032 долара.

Siemens WM16W640OE. Една от най-качествените немски перални машини, във всеки случай, една от тези, които могат да бъдат закупени в руските магазини. Сглобяването е просто перфектно и нищо за качеството на резервните части. Можете да зареждате до 9 кг пране наведнъж в машината. Завъртането се регулира от 400 до 1600 об. / Мин., Можете да завъртите завъртането напълно. Комплектът от 14 програми за пране и много полезни функции, например функцията за автоматично претегляне на бельо или лесно гладене. Моделът е напълно защитен и разполага с най-новото цифрово управление. Средната цена е 1677 долара.

Siemens WM16W540OE.Този модел е почти напълно идентичен със Siemens WM16W640OE, разликата между тях е едва забележима, но цената е значително по-различна. Siemens WM16W540OE може да бъде закупен за 1530 долара.

Перални машини Siemens

Както можете да видите, в нашия преглед бяха изброени само перални машини от първокласен клас. Автомобилите от среден клас и бюджетните опции в Германия просто не произвеждат, само на вътрешния пазар. Определянето кой е по-добър е Bosch или Siemens е почти невъзможно. Дали ще купувате или не толкова скъпо оборудване зависи от вас. От наша гледна точка е по-добре да закупите три перални машини по-евтино за 20 години, около 400 долара за реклами, отколкото да раздавате по една и половина хиляди „зелени рубли“ наведнъж. Разбира се, може да имате различно мнение. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини