Всичко за пералните машини

Какво е по-добре пералня Bosch или Samsung

което е по-добре bosh или пералня пералняХиляди хора, идващи в магазина за домакински уреди, се чудят: коя пералня е по-добра от Bosch или Samsung? Въпросът е много провокативен и некоректен, защото под марките Bosch и Samsung има много много перални машини с техните плюсове и минуси. Може би поради тази причина експертите не разглеждат сериозно този въпрос, но все пак се опитваме да проучим подробно темата и да направим поне някои междинни изводи.

Предимства на технологията Bosch

Защо клиентите обичат пералните машини Bosch? Разбира се, за качество, безупречна функционалност и висока надеждност. Но дали е уместно днес. Потребителите отбелязват високото качество на частите за перални машини на марката Bosch (дори и бюджетната серия), въпреки че това не винаги се компенсира от висококачествен монтаж. Най-добрият монтаж за немски произведени модели, малко по-лоши автомобили от Полша и Словакия, най-некачественият монтаж - руски.

Избирайки модели на немския монтаж, можем да сме сигурни в тяхното качество. Повечето производители на перални машини имат програми, които само номинално могат да се грижат за деликатните материи. Bosch наистина разработва алгоритми за пране, които са най-малко вредни за вълна, коприна и други „деликатни“ материали. Трябва да се отбележи, че те постигнаха голям успех в тази област, донякъде изпреварвайки основните си конкуренти. Автомобилите Bosch се отличават с редица функции.

 1. Приблизително 95% от всички модели перални машини на Bosch са напълно защитени срещу течове на вода. Състезателите, в най-добрия случай, оборудват само 60% от своите шайби с пълна защита.
 2. Машините Bosch имат доста перфектна защита срещу прекомерно разпенване. Подобна защита е на модели от различни марки, но само в Bosch сензорите имат оптимална чувствителност.
 3. В сравнение с корейския конкурент, Bosch разшири гамата от модели автомобили, особено бюджетните. Сега клиентите с всеки портфейл могат да си позволят шайба на добре позната немска марка.
 4. Анализът на съвременния руски пазар на дребно на перално оборудване показа, че средните шайби на Bosch са няколко десетки долара по-евтини, въпреки че преди пет години се наблюдава обратното.
 5. Ако имате нужда от тясна машина за предно зареждане в гамата на Bosch, лесно можете да я намерите. Корейски конкурент има много малко такива коли.

Честият недостатък на повечето Boschs е селският дизайн и доста примитивен софтуер.

Силни страни на Samsung

Преди да продължа към предимствата на пералните машини на Samsung, искам да говоря за техните недостатъци. Без познаване на недостатъците, ще бъде трудно да се каже кои са по-добрите, автомобилите на Bosch или Samsung. Е, да, бяхме разсеяни. Един от основните недостатъци на технологията Samsung трябва да се счита за лош състав. Освен това през последните 3 години съставът стана още по-беден.

Потребителите посочват и завишената цена и прекомерното количество „ненужни“, така наречените маркетингови функции, за които трябва да преплатите. Често поради тази причина потенциалните купувачи отказват автомобилите на Samsung в полза на други марки оборудване. Сега нека поговорим за предимствата на „домашните помощници“ от Samsung.

 1. Страхотен дизайн. Корейците ясно са работили върху дизайна на автомобилите. Стилен калъф, дизайн на вратата на люка, контролния панел, всички тези елементи изглеждат много прилично.
 2. Широк, просторен и добре проектиран люк с врата. При машините на Samsung вратата се счупва изключително рядко, а мръсното пране се поставя много удобно в барабана, Купа спално бельо всъщност лети в недрата на машината.
 3. Карето на люка е монтирано много ясно и плътно, докато вратата на люка се затваря без проблеми, а барабанът не го докосва по време на въртене. Стегнатото прилягане на практика елиминира навлизането на малки неща между маншета на люка и барабана.Дамски гащи, детски чорапи много рядко се озовават в резервоарите на съвременните перални машини на Samsung.
 4. Техниците на Samsung значително подобриха системата за защита срещу дисбаланс. Аналози на тази система просто не съществуват. Вътре в барабана има специални топки, които осигуряват балансирано въртене, дори ако вътре са измити два комплекта женско бельо.
 5. Няколко модела машини на Samsung са оборудвани с функцията за презареждане на бельо по време на пране. Все пак, честно казано, трябва да се каже, че техниката на Bosch вече е придобила подобна новост.керамична пералня TEN Samsung

Много спорове сред експертите предизвикват сравнително нови TEN на машини на Samsung. Тези нагревателни елементи имат керамично покритие, което предпазва нагревателния елемент от образуване на мащаб. Първата партида от тези части се оказа много лоша. Скалата върху тях се образува дори по-бързо, отколкото върху метала. Поради тази причина такива TENs са получили известност сред много майстори.

Понастоящем тези подробности са финализирани. Съставът на керамичния материал е променен. Сега изметът към него наистина „се прилепва със скърцане“, но все пак се вкопчва, следователно използвайте калгон все още трябва.

Преглед на най-добрите модели

И все пак, коя пералня да изберете Bosch или Samsung? По съвкупността от плюсовете и минусите на победителя е трудно да се идентифицира. Очевидно все още трябва да вземете предвид конкретни модели. Именно за тези цели сме подготвили преглед.

 1. Модел на средния клас на Bosch WAT $ 677. Той има отлични характеристики. Има барабан, който побира 9 кг пране, 15 най-подбрани програми за пране, най-високия клас на консумация на енергия и отлична цялостна защита. Единственият недостатък на модела може да се счита само въртене със скорост от максимум 1000 об / мин, но не всички считат това за минус. Машината има широк люк и тих двигател.
 2. Bosch WLL 2426E. Тази пералня може да бъде закупена на много по-скромна цена - 403 долара. За тези пари получавате голям цифров дисплей, товар от 7 кг сухо пране, скорост на въртене от 1200 об / мин, както и невероятна енергийна ефективност от клас A +++. Тук добавяме пълен защитен пакет срещу различни технически рискове, 17 програми за измиване и люк за зареждане с ширина 32 см.
 3. Bosch WLN Много ми харесаха потребителите за висококачествено и тихо измиване. Този модел съчетава най-добрите традиции и съвременни технологии на компанията Bosch. Машината е оборудвана с интелигентно управление, информационен екран, както и балансиран барабан, който може да зареди до 7 кг пране. 100% безопасност, скорост на въртене до 1200 оборота в минута, има дори вътрешно осветление на барабана, така че потребителят да не забравя да извади малки неща, които са залепени за вътрешните стени. Цената е 480 долара.
  Bosch WAT 20441 Bosch WLN 24240 Bosch WLL 2426E
 4. Samsung WW10M86KNOA. Много скъпа, но технически усъвършенствана пералня с корейско производство с товар от 10 кг. Управлението може да се извършва не само от сензорния контролен панел, но дори и дистанционно с помощта на смартфон. Машината е оборудвана с функции: директно задвижване, измиване с мехурчета, презареждане на бельо. Завъртането се извършва със скорост до 1600 об / мин. Моделът разполага със специално отделение за течен прах, вътрешно осветление на барабана и 14 програми за пране. Частична защита от течове. Средната цена е 1500 долара.
  Samsung WW10M86KNOA
 5. Samsung WW80K62E01W. Тази машина две години подред се избира от клиенти на най-големите онлайн магазини в страната. Тя изглежда много красива на външен вид, има товар от 8 кг сухо пране, докато има ненадминат софтуер. Дори експерти отбелязват, че този модел има „силен фърмуер“. Машината мие отлично, а въртенето е отвъд похвала. Ако е необходимо, барабанът може да бъде ускорен до 1200 об / мин. Арсеналът от 14 внимателно подбрани програми. Цената е 483 долара.
 6. Samsung WW90K6414QW. Изобщо не евтина, но технически много добре опакована пералня с безупречен монтаж. Машината се управлява от сензорен панел и смартфон.Има допълнително зареждане на спално бельо и модифициран барабан за 9 кг спално бельо. Завъртането може да се ускори до 1400 оборота в минута, а 14 програми за пране гарантират висококачествена грижа за вашите неща. Средната цена е 890 долара.
  Samsung WW80K62E01W Samsung WW90K6414QW

Дойде време да направим нашия субективен извод въз основа на анализираните данни. Според нас оборудването на Bosch печели с лек марж. Предвид неблагоприятната икономическа ситуация в страната, Bosch предлага повече модели на най-добра цена. Може би технически технически автомобилите на Bosch губят малко от корейските си конкуренти, но са по-добре балансирани, добре защитени и работят по-дълго, при условие че изберете Bosch „домашен помощник“ на немското събрание.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини