Всичко за пералните машини

Какво е по-добре пералня Bosch или LG?

Пералня Bosch и LGИзборът на пералня от две конкретни марки, например, Bosch или LG е много по-лесен, отколкото да изберете от всички перални машини на пазара. Въпреки това и в този случай могат да възникнат много въпроси и съмнения коя машина е по-надеждна. Нека се опитаме да сравним шайбите на Bosch и LG, за да разберем коя е по-добра?

Производител и тип пералня

На първо място, трябва да сравните техническите характеристики на шайбите, тяхното "пълнене", качество на сглобяване и едва след това да направите избор. Нека започнем с производителя. Повечето перални машини на марката Bosch на руския пазар се произвеждат в Русия, но има модели, сглобени в Германия и Словакия. Повечето перални машини LG също се сглобяват в Русия, но има и модели машини от Китай. Безспорно се считат за най-надеждните автомобили от Германия, както потвърждават майсторите на сервизните центрове. Но автомобилите от руския монтаж често се оказват в ремонт, независимо от марката.

Ако говорим за надеждност, тогава пералните машини Bosch имат слаба точка в контролния модул, докато LG има дренажна помпа. Невъзможно е да се предвиди коя от колите ще се счупи по-бързо. Но вторият ремонт ще бъде много по-евтин и е по-лесен за извършване.

След това сравнихме вида на зареждане на шайбите. Оказа се, че пералните машини на марката Bosch са както челни, така и вертикални. Но в LG няма шайби с най-високо зареждане. Това е още един малък плюс в полза на немската марка, тъй като машините с високо зареждане са по-тесни и по-лесни за поставяне в малка баня. В допълнение, вертикалните линии са популярни при тези, които имат проблеми със гърба и не могат да се облегнат.

За ваша информация! Пералните машини Bosch се зареждат в Словакия.

Следващата функция, която забелязахме, е типът на машината в зависимост от инсталацията. Ако имате нужда само от вградена шайба, тогава без опции ще трябва да обмислите модели на Bosch, тъй като сред LG няма вградени машини на LG.

Програми и допълнителни опции

Сега сравнете функционалността и капацитета на единиците.

 • Пералните машини на LG могат да имат товар от 4 до 17 кг пране, много впечатляващ;
 • Машините Bosch се произвеждат с капацитет от 5 до 9 кг пране.

Както можете да видите, разликата е забележима, така че ако имате нужда от много голяма единица, тогава трябва да изберете машината на LG. Като цяло, за голямо семейство е достатъчен агрегат с товар от 7-9 кг и двамата производители имат достатъчно.

пералня lgЩо се отнася до набора от програми, тук е много трудно да се сравни. Най-общо казано, основният набор от режими е достъпен както за някои, така и за други представители. Според този критерий трябва да изберете, въз основа на нуждите в определен режим, някои от програмите може да са напълно ненужни и безполезни. Автомобилите от същата ценова категория ще имат еднакъв брой програми, като същевременно се различават по предназначение и продължителност. Функцията за сушене е достъпна и за тези и други машини. Отбелязваме обаче, че изборът на перални и сушилни машини е повече от производителя LG.

Да кажем няколко думи за въведените технологии. Производителите на LG са въвели технологията за парно в най-новите модели автомобили. Функции като „Refresh“ и „Steam Wash“ бяха забелязани от потребителите от най-добрата страна.

Производителите на Bosch обаче са разработили 3D технология AquaSpar, която включва допълнителното впръскване на вода през маншета на барабана. Това ускорява мокрия процес. В допълнение, миещите машини на Bosch могат да подават почистващи препарати.

Коя кола е по-добре да се мие?

Качеството на измиване е важен критерий при избора на пералня. За да разберем коя машина изтрива по-добре, се обърнахме към резултатите от теста, проведен от Росконтрол за защита на правата на потребителите. За тестване те взеха перални машини на шест марки, включително и удобни за бюджета перални машини на руския монтаж Bosch и LG.

Експериментът бил, че барабанът на всяка машина е бил натоварен на 80% от максимално допустимото тегло с памучен плат. 6 различни вида примеси бяха нанесени върху тъканта по специален начин, включително петна по плодове, месо и трева. Измиването се извършва в режим "Памук" при 60 градуса. Резултатът беше следният: пералнята Bosch приключи с прането почти час по-рано от машината LG, което доведе до незадоволителен резултат, тъй като не можеше да се справи с петна от череши. Пробата от плат, измита в машината на LG, беше идеално чиста.

За ваша информация! Спестяването на консумацията на вода, перилен препарат, електроенергия може да доведе до влошаване на качеството на измиването и след това повторното измиване е неизбежно. Следователно икономията в случая на пералните машини трябва да бъде разумна.

По време на теста експертите оценяваха и качеството на въртенето. Въпреки факта, че максималният брой обороти на шайбите не е еднакъв, това не се отрази на резултатите. Най-доброто от всички пресовани пране пералня Samsungно сега не за нея. Машината Bosch се справи с въртенето по-лошо от всеки друг, тъй като процентът на остатъчната влага беше 56%, докато в шайбата на LG - 44%. И така, резултатът е на лицето, пералнята на LG в този експеримент победи пералнята Bosch. И тя беше и най-тихата.

Сравнете външния вид и цената

пералня Bosch WAS-2874-BOEЩо се отнася до външния вид на пералните машини, не е възможно да се каже коя е по-добра, това е субективното мнение на всички. Имайте предвид, че в момента има в продажба перални машини Bosch в бяло, сребристо и черно. Автомобилите на LG са само в бяло и сребристо, въпреки че не толкова отдавна имаше и червени модели.

И накрая, сравнете пералните машини за цената. Доскоро бе безопасно да се каже, че пералните машини на Bosch са много по-скъпи от машините на LG. Когато производството на двете машини беше открито в Русия, цената на повечето модели падна, а ако се различава, тогава само леко. Тези коли, които се доставят от чужбина, не паднаха в цената, но с нарастването на долара, напротив, те нараснаха, така че трябва да говорим за тях отделно.

Ето сравнителна таблица на перални машини от различни ценови категории.

цена за Bosch и lg шайби

Обърнете внимание! В повечето перални машини на Bosch защитата от течове е пълна, тоест има система Aquastop. Но при автомобилите на LG, дори и в скъпите, защитата е само частична и това е минус от технологията на тази марка.

За да обобщим

Така че, да се каже кой автомобил е най-добрият от двете марки, които разгледахме, е доста трудно. Ако сравним руските перални машини от ниска ценова категория, тогава изборът сред машините на LG е по-богат. Повечето показатели и характеристики обаче показват, че пералнята на Bosch все още е по-добра. Що се отнася до качеството на измиване, не бихме разчитали 100% на описания по-горе експеримент. Факт е, че немският модел на сглобяване може да се покаже в този тест по съвсем различен начин от руския.

Според нас от евтините перални машини в рамките на 25 хиляди рубли можете да изберете машина от LG, особено след като има какво да избирате. Но ако въпросът за парите не си заслужава, тогава е по-добре да се даде предпочитание на немска машина за сглобяване, отколкото на китайска. Изборът обаче е ваш, успешна покупка!

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Людмила Людмила:

  Избирам пералня между Bosch и LG. Вече някак се реши на Bosch. Но след това прочетох за факта, че слабата й точка е контролното устройство. Сега започвам да се навеждам към LG. Не мога да си позволя германското събрание. Благодаря за разумната статия!

 2. Потребител на Gravatar потребител:

  LG също е вдлъбнато. Горният капак се сваля от хора и се вгражда, видях на един сайт пише: Височината за вграждане на LG е 82 см. Също така тази височина без горен капак.

 3. Граватар Сергей Сергей:

  Ще кажа след използването на Bosch и Samsung. Определено - Bosch.

 4. Граватар Аруня Арун:

  Тя избра пералня дълго и задълбочено. Спрях се на две версии на Bosch wln24261oe и LG F12U2HDN0. Както съветва статията, разчитах на немската марка. Съжалих за това почти веднага след закупуването на Bosch. Дисплеят гореше отвратително и при измиване над 30 градуса кондензатът започна да тече от тавата с прах. По принцип едвам получих акта за отписване на пишещата машина за брак от службата. Онзи ден ще направя размяна. Не искам дори да гледам Бош след всички изпитания с нея. Смятам да взема LG, който първоначално исках. Пишещата машина на Bosch е много разочарована. Качеството на измиването, между другото, е обикновено. Завъртането не е много харесвано - бельото ужасно смачкано. А когато се навие шейкове е страшно. Много шумно по време на цикъла на въртене. Е, сега да видим как LG ще се покаже.

 5. Граватар Сеня Senya:

  Честно казано, ако сравнявате по отношение на работата, тогава немският производител е по-лесен и надежден. Роднините ми имат LG. Те отказаха да поправят, защото е скъпо. И на Bosch сам смених колана. И тя отново е готова да служи поне пет години, както служеше и миналото. Директното шофиране е друга история.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини