Всичко за пералните машини

Как да активирате и деактивирате заключването на дете на пералнята LG

детска ключалкаДобре известно е, че детските ключалки на пералня LG не са рядкост. Трудно е да се намери модел на LG машината, който не би бил оборудван с тази полезна функция. Междувременно има любовници, които не знаят как да включат закрилата на детето и как да я изключат по-късно. Именно за тях публикувахме тази статия. Надяваме се да го намерите полезен.

Как работи блокирането?

Ако решите да опитате да поставите детска ключалка на вашата пералня LG, първо трябва да разберете как работи. Въз основа на името на функцията, детската ключалка заключва контролния панел на машината чрез натискане на комбинация от клавиши по време на пране. Стартирайки желаната програма за измиване, домакинята натиска тези клавиши. След това тя може да не се страхува, че малко дете ще се приближи до пералнята и произволно натисне бутони и завърти копчето на програмата. Панелът няма да работи.

Когато програмата за пране приключи, домакинята ще може да отключи и безопасно да изключи машината. Производителят, рекламиращ тази функция, подчертава факта, че детето няма да може да развали машината или да прекъсне измиването, но според нас това е хитро. Детското заключване парализира следните елементи на контролния панел:

 • копчета за смяна на програмата;
 • бутони за стоп / старт;
 • бутони "завъртане" и "температура";
 • бутони „интензивно“, „без гънки“, „очакване“, „супер изплакване“.

По принцип всички елементи с изключение на бутона за включване / изключване са заключени. И това е проблем, защото именно този бутон може да заинтересува детето. Щраквайки върху него, детето изключва пералнята точно в средата на програмата. Ако това се случи, тогава каква е ползата от функцията за заключване? Ние адресираме този проблем до производителя и продължаваме.

Заключване и отключване

Всеки може да постави и след това да премахне ключалката на детето. За целта натиснете едновременно два бутона на контролния панел, след като включите програмата за пране. Какви са тези бутони? Вече можете да погледнете контролния панел на вашата LG машина и да намерите два бутона: „супер изплакнете“ и „предвидете“. Обикновено те са придружени от снимка на усмихнат замък. На различни модели перални машини на LG тези бутони могат да бъдат разположени на различни места.

LG lock_4

Можете да видите тези бутони под дисплея на пералнята на LG. Те ще бъдат разположени вертикално, бутонът "супер изплакване" е отгоре, а под бутона "предварителен".

LG заключване дете_1

Можете също да видите тези бутони под дисплея, докато те ще бъдат разположени хоризонтално. Те ще са сякаш стиснати между бутоните Start / Pause и Spin.

LG заключване на деца_2

И накрая, най-често бутоните за заключване са разположени вляво от дисплея. Има 4 бутона, които са изправени, ще се интересуваме от първия и втория.

LG lock_3

Натиснете тези два бутона и можете да заключите контролния панел. Ако натиснете тези два бутона втори път, ще можете да отключите панела.

Ако дете случайно изключи заключена LG машина, продължете както следва: включете машината, задайте програмата, която е била включена, когато е била изключена, натиснете двата бутона за заключване на дете.

Ако на дисплея се появи CL

Някои домакини наистина се страхуват от всеки код за грешка, който се появява на дисплея на пералнята на LG. Струва им се, че ако се появи код за грешка, тогава машината със сигурност се е счупила. Това се случва доста често, ноКод за грешка в CL не се плаши. CL кодът информира домакинята, че пералнята е заключена от деца и панелът няма да работи, докато бравата не се освободи. Ако правилно деактивирате защитата, CL от дисплея изчезва.

Така разбрахме характеристиките на заключването на пералнята LG от деца. Ако имате въпроси, напишете коментари, ще се радваме да отворим дискусия. Успех

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Владимир, Хабаровск. Владимир, Хабаровск.:

  Помогнахте да отключите LG, благодаря!

 2. Граватар Рузана Ruzanna:

  Добър вечер, имам въпрос. Как мога да настроя парола за пералня, така че никой освен мен да не я включи?

 3. Граватар Ирина Irene:

  Здравейте, задържам два бутона, където е заключена ключалката, CL е включен. Но бутонът за деактивиране все още работи и децата могат да го натискат в средата на прането. И машината се изключва, трябва да настроите отново програмата и всичко отново 🙁

 4. Граватар от Милано Милан:

  Същият боклук. Започвам измиването 3 пъти.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини