Всичко за пералните машини

Преглед на биоразградими прахообразни прахове

Преглед на биоразградими прахообразни праховеПочти всеки знае предимствата на биоразградимите прахообразни прахове. Този естествен състав, хипоалергенност, екологичност - всичко, което прави почистващите препарати абсолютно безопасни за хората и околната среда. Безвредните смеси са обозначени с еко маркировката и кои са най-добрите и коя от марките, предлагани от магазините е по-добра - ще разгледаме по-долу.

За какво са подходящи такива средства?

Всички биоразградими продукти имат безупречен състав и са направени от естествени бебешки сапуни, растителни екстракти, вещества и ензими. Най-важното е, че екологично чистите прахове не съдържат фосфати - соли, които усилват действието на ПАВ. Това има своите предимства: избелванията проникват по-добре в тъканната структура, по-ефективно почистват и омекотяват твърдата чешмяна вода, но те дразнят кожата и дихателните пътища и вредят на околната среда. От попадането им в прясна вода провокират "цъфтеж" и отделяне на токсини.

Поради добавянето на фосфати към прахове, запасите от питейна вода рязко се намаляват и се нарушава екологичната система.

В много западни страни е забранено добавянето на фосфатни соли към почистващи препарати. Но не навсякъде, особено ако праховете са с руски произход. Затова си струва внимателно да прочетете списъка на съединения без фосфати, като се грижите за себе си и природата като цяло.

Ековер нула

Белгийските химикали за бита се считат за универсални и безопасни, като предлагат десетки почистващи препарати за миене, миене на съдове и водопроводни съоръжения. Сред прахообразните прахове, концентрати, избелватели и балсами се откроява "Ecover NON BIO Zero" - прахова смес на растително-минерална основа. Не съдържа нефтени продукти, ароматизатори, пигменти, оптични компоненти и фосфати, поради което продуктът:Ековер нула

 • не оставя чужда миризма;
 • подходящо за детско бельо поради хипоалергенната основа;
 • ефективно елиминира петна;
 • Не измива цвят;
 • бързо се разтваря;
 • има биоразградими опаковки.

Ecover предлага удобни количества течност: течност - от 750 ml до 1,5 l, суха - от 400 g до 3 kg.

Но има недостатъци. Така, продуктът не измива „сложни“ упорити петна, премахвайки само свежи примеси. Сред минусите и високата цена.

EverCleanNew

Домашната марка е EverCleanNew, под която се произвеждат детски прахове, както и универсални, наречени Premium White за избелване и Premium Color за цветни артикули. Първият се счита за най-безопасния, тъй като се основава само на сапун. Премиум серията съдържа анионни повърхностно активни вещества, силни избелвания и аромати, което намалява неговата екологичност. Но всички средства са универсални, подходящи за всякакви тъкани, с изключение на вълна и коприна.

Предлага се в благоприятен обем от 950 мл, 400 г или 2,4 кг.

EverCleanNew

Що се отнася до способностите за почистване, EverCleanNew може да се похвали без миризми по прането, намалена консумация и омекотяване на нещата. Трябва обаче да се има предвид, че само прости петна оставят следа, а плодните или упорити остават непокътнати дори след няколко цикъла. Възможни са и бучки, ако заспиването в тавата значително надвишава препоръчителната доза.

Nordland ECO

Друг детергент от чуждестранен производител е испанският Nordland ECO. Нарича се прах от ново поколение, тъй като не съдържа фосфатни соли, агресивни парфюми и аромати, нежно премахва петна, напълно се изплаква и разлага с 90%. Произвежда се в Испания и може да се използва с всяко измиване.

Предлага се само в 1,8 кг.

Привлича марка със следните предимства:

 • не оставя миризма;
 • икономично консумирана;
 • удобно използван благодарение на мерителна чаша.

Nordland ECO

Но има и недостатъци. Първо, прахът няма да се справи със стари петна.Второ, Nordland ECO рядко се доставя на територията на Руската федерация, така че е трудно да се намерят масови пазари. Поръчайте само онлайн и изчакайте няколко седмици за доставка.

Molecola eco

Molecola ecoРуската еко-линия под марката Molecola предлага продукти с билкови ензими. Подходящ за пране дори на най-деликатните неща, тъй като запазва наситеността на цвета, не уврежда структурата на тъканта, не оставя миризма и не предизвиква алергии. Приятно е и икономичното потребление, биоразградимите опаковки и оборудване със специална мерителна лъжица.

Използва се за ръчно и автоматично измиване за почистване на памук, бельо, вискоза и синтетично бельо. Измива само пресни петна във вода над 30 градуса. Необходимо е да бъдете внимателни, когато зареждате плътни тъкани в барабана - от тях продуктът е слабо изплакнат. Предлага се в пакет от 1,2 кг.

Biomio

Признат като най-висококачественият и най-безопасен прах от всички продукти за деца с етикет „Еко“. Основните му предимства са способността му да се пера при температури под 30 градуса, като същевременно омекотява тъканта и поддържа интензивността на цвета. Освен това сместа не се тества върху животни, има разграждаща се опаковка и може да се използва с всяко измиване.

Под BioMio, в серията Eco, се произвеждат и допълнителни почистващи препарати, балсами и избелватели.

Производителят предлага няколко опции:Biomio

 • универсален концентрат за цвят - Био-цвят;
 • прах за бяло и светло - Био-бял;
 • гел за нежно почистване - Биочувствителен.

Естественият състав често влияе върху ефективността на измиването - продуктът не елиминира петна от органичен произход. Потребителите цитират ненадеждни опаковки и прахова мерителна лъжица, които трябва да изкопаят с ръцете си като недостатъци. Произвежда се само в един обем - 1,5 кг.

EcoleivBio

Биопродуктите на руския производител Ecoleiv не са тествани върху животни. Това са универсални прахове и гелове, които са напълно разградими в околната среда и лесно се изплакват при изплакване. Консумацията им е 2-3 пъти по-малка, което позволява да се спестят значително, без да се повреди при измиване. Следните точки допълват списъка на предимствата:

 • Съдържа екстракт от алое вера и бетаин.
 • Измива и най-трудната мръсотия.
 • Придава мекота.

Ecoleiv предлага няколко вида продукти: бебешко - Бебешко, универсално - Универсално, за цвят - Цвят, за светло - Бяло.

По-добре е прахът да се измие при температура на водата от 35 до 60 градуса. Предлага се в кутии с тегло 1,25 кг. Трябва да се има предвид, че след измиване остава осезаема миризма и не винаги се осигурява мерителна лъжица.

EcomixBaby

EcomixBabyEcomixBaby, който е предназначен само за автоматично измиване, е добре доказан. Неговият „връх“ е удобна опаковка със специална закопчалка, която предотвратява навлизането и излющването на влагата. Предлага се в два вида - "Жив цвят" и "Универсален", със същия обем 450 гр. Предимствата на следния прах са, както следва:

 • не оставя миризма;
 • освежително бельо;
 • бързо премахва петна;
 • омекотява тъканите.

Но този почистващ препарат има и недостатъци. Сред тях безполезността със силно замърсяване и висока цена.

GardenKids

GardenKidsБебешка пудра домашен производител Garden. В допълнение към серията Kids има и универсални продукти, обозначени с марката "Universal". Те се основават на естествен сапун, приготвен в съответствие с GOST с използване на палмово и кокосово масло, натриев цитрат, сребро и сода. В допълнение към безопасния състав, потребителите отбелязват и други предимства:

 • придаване на бельо мекота и нежност;
 • липса на парфюми и аромати;
 • бързо разтваряне и лесно излугване;
 • стегнатост на пакета;
 • Включена удобна разпределителна лъжица.

Продава се в кутии с тегло 1,35 кг и 400 гр.

Отбелязват се и недостатъци: необходимостта от загряване на вода до поне 60 градуса и бързият разход на средства. Също така, прахът не измива упорити петна и рядко се среща в магазините. Сместа се излива директно в барабана, което също причинява неудобства.

Екол планински въздух

Биоразградимите прахообразни прахове включват домашната марка Ekol. В допълнение към универсалния "планински въздух" се предлагат още "лавандула", "морска прохлада" и "лимон". Предлага се и алое вера, което се счита за детски перилен препарат. Отделно се осигуряват концентрати. Всички тези съединения се състоят от сода и имат следните предимства:

 • Сравнително малки дози.
 • Омекотяване на водата (не е необходимо допълнително да използвате продукти като "Kalgon").
 • Пълно изплакване.

Основният недостатък е наличието на фосфатна киселина и силен аромат в солта, което донякъде подценява естествеността на праховите смеси. Силните замърсители не се отстраняват, особено ако се мият при температура под 30 градуса. Има и миризма на нещата.

Когато избирате биоразградими прахове, не е нужно да се притеснявате за здравето и околната среда. Основното е внимателно да проучите състава, за да не изхвърляте пари.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини