Всичко за пералните машини

Кой прах за пране е най-безопасният

безопасен прах за пранеДокато в семейството няма новородени, малки деца или алергии, почти всеки препарат за пране изглежда нормално. Много хора у нас и в чужбина откровено не обръщат много внимание на екологичността на прах за пране - изтрива добре, струва евтино, това е добре, но това, което е в състава му, нямаме време да четем, трябва да се измием. С появата в семейството на новородени бебета ситуацията се променя драстично, младите майки започват рязко да търсят наистина безопасно лекарство. И тук възникват доста сериозни проблеми.

Вредна химия

Най-сигурният препарат за миене в света, как трябва да изглежда, какъв цвят е етикетът му и съществува ли той дори в природата? Тези и други въпроси не се уморяват да задават хора, които са изправени пред факта, че обичайният им прах за пране причинява непоправима вреда на тяхното здраве и здравето на близките. За съжаление, за да се определи със сигурност дали прахът за пране е безопасен или не, не е достатъчно да гледате реклама с филмови звезди и да изучавате предната страна на пакета. Необходимо е да се разбере химичният състав на този прах.

PAVAS и фосфатиКато минимум, трябва да прочетете от какви компоненти се състои този прах и максимум, за да изпратите проби от предварително подбрани средства в лабораторията за изследване. Последният вариант на ниво домакинство е малко вероятно, така че ще се съсредоточим върху състава на праха и върху онези компоненти, които са част от този състав. Кой химичен компонент на праха е безопасен и кой не?

Част от отговора на този въпрос се съдържа в статията. Детергент без фосфати и повърхностно активни вещества, Той описва доста подробно за опасните за здравето компоненти на почистващи препарати, Съответно, ако прахът не съдържа химикалите, обсъдени в тази публикация, тогава прахът е условно безопасен, но дали това го прави най-безопасният и ефективен?

Най-безопасните прахове, които се използват за измиване на неща за новородени, обикновено са неефективни и не са подходящи за измиване на мръсно пране, тъй като тяхната основа е обикновен сапун.

Преглед на неопасни прахове

Можете да говорите за опасни и неопасни прахове много дълго време, само ще има малко смисъл от това. Решихме да опростим малко задачата ви за търсене, проучихме сами пазара и подбрахме няколко проби, за да ги включим в ревюто, което нарекохме - най-добрият и най-безопасният прах.

Оценката в този случай се подразбира, но умишлено не я съставихме, представяйки мостри само като част от прегледа. Смятаме, че проучвайки този преглед, можете лесно да направите оценка за себе си и да определите коя проба е най-подходяща за новородени. Ето и перилните препарати за бебета и малки деца, които избрахме за нашия преглед.

 • Серия японски пудри Shabondama. Под тази марка се произвеждат няколко праха, които се различават главно по аромата на естествените аромати, но в основното те са сходни - всички тези прахове са 99% натурален сапун. Без хлор, ПАВ, фосфати, зеолити и друга съмнителна химия, но цената на праха изобщо не е детска - около 12 долара за 1 кг. Пелените и бельото мият перфектно и не причиняват алергии.
  shabondama
 • Прахът от сапун от MIYOSHI е малко по-малко безопасен. Но като цяло, ако памперсът на новородените е добре да изплакнете този прах, той няма да причини вреда и няма да причини алергии. Основата на този прах е сапунен чипс, а 1/3 от обема е заета от естествена основа. Той изтрива този прахов сапун много по-добре от продуктите на Shabondama, но, за съжаление, не струва много по-малко - 23 долара за 2 килограма 100 грама прах.
  Мийоши
 • Още по-ефективна, но не по-малко безопасна Molecola Ecological за бебешка пудра.Един от най-добрите прахове за новородени и малки деца в Европа. По принцип те могат да мият и дрехи със средно замърсена възрастни. Перилният препарат има три компонента: сода, кокосов сапун и натриев цитрат. Всичко е естествено и безопасно. Прахът струва около 5,5 долара за 1 кг.
  molecola-екологично-за-бебе

Натриевият цитрат е световно призната хранителна добавка, която се използва широко в кулинарния свят. Като компонент на прах тази добавка е напълно безвредна.

 • Праховете от серията ECO LEIV също се оказаха отлични. Те могат да мият дори памперси на новородени, дори работеща роба. Този прах не е толкова ефективен, колкото аналозите, натъпкани с химията, но все пак е много добър. Състав: сапунен чипс, натриев силикат, натриев карбонат, екстракт от алое и ензими. Нищо, което би могло да навреди на крехкото здраве на детето, затова го използвайте смело. Прахът за пране струва 4,5 долара за 1 кг.
  еко-Leiv

Домашно лекарство

домашен прахПроизводителят на сапунени прахове може произволно да твърди, че неговите продукти са напълно безопасни за здравето и околната среда. Трябва обаче да разберете, че никой не е безопасен от фалшификация, особено скъпи продукти. След като купите фалшив пакет с прах и след това пуснете с новородено бебе при дерматолози. За да сте сигурни, че това не се случва, можете да направите прах за бебета и страдащи от алергия със собствените си ръце.

Прахът е направен много просто от най-често срещаните компоненти. Сред тези компоненти основните са сапун и сода пепел. В една от по-ранните публикации вече говорихме за няколко добри рецепти за домашен прах на базата на тези два компонента. Ако се интересувате, прочетете статията Прах за пране от сапун и сода пепел, няма да повторим.

Направили праха от най-простите и доказани компоненти, ще покажете максимална грижа за своите близки, особено за децата.

В заключение отбелязваме, че пазарът е пълен с опасни прахове за пране, които всъщност могат да причинят остри алергии при деца и възрастни, а в някои случаи и сериозни дерматологични заболявания. В някои случаи двойното изплакване на дрехи след измиване ще помогне, но е по-добре първоначално да се използват безопасни средства, които все още не са намерени.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини