Всичко за пералните машини

Естествени и безопасни препарати за миене на съдове

преглед на безопасен препаратМодата за био продукти диктува собствените си условия. Производителите, приспособявайки се към новите тенденции, все повече се опитват да предлагат на потребителите обикновени продукти под прикритието на екологично чисти. Вземете поне препарати за миене на съдове, формулата им в повечето случаи е приблизително еднаква, но се произвежда под различни марки и има различни описания и характеристики.

Така се оказва, че един производител има този химически състав, който е екологично чист, докато друг, добросъвестен производител, няма индикации за това. И това, което остава за нас потребителите е да разгледаме внимателно състава на закупения продукт и да разберем какъв трябва да бъде наистина безопасен продукт.

Каква трябва да бъде безопасна миялна машина

Гамата от органични препарати за съдомиялни машини непрекъснато нараства, но как да разберем, че този инструмент е естествен и безопасен. На първо място, обърнете внимание на състава, той не трябва да съдържа фосфати, аромати и хлор. На опаковката на такъв продукт трябва да има една от сертификационните марки, например ECO GARANTIE или ECO Control. Инструментите с марка ECO GARANTIE отговарят на следните изисквания:

 • минералните и естествените суровини, използвани за производство, се отглеждат само на естествени торове;
 • почистващите препарати не тестват върху животни;
 • съставът на продукта не е токсичен и лесно се разлага в природата;
 • средствата не съдържат рафинирани продукти;
 • средствата не се облъчват за дезинфекция.

Изискванията за средства под контролния знак ECO са малко по-различни от предишните:

 • без суровини от животински произход;
 • нямат консерванти в състава си;
 • почистващите препарати преминават дерматологични изследвания, потвърждаващи безопасността на продукта;
 • производството се извършва само по енергоспестяващи технологии.

За ваша информация! Екологичен препарат за миене на съдове, популярен на вътрешния пазар, който притежава тези сертификати за качество, е Sodasan.

Сега нека да разгледаме марки екологично чисти препарати за миене на съдове, подходящи за съдомиялни машини.

Ecodoo Tools

Солта и таблетките се предлагат за съдомиялни машини под марката Ecodoo. Страната производител на тези продукти е Франция.

Специалната сол на Ecodoo е 100% натриев хлорид, с други думи каменна сол, която се изпарява на слънце. Не съдържа консерванти, парфюми, хлор или фосфати. Той ефективно се бори с течове по повърхността на съдовете и отлагания на вар върху детайлите на съдомиялната машина. Солта се произвежда в опаковки от 2,5 кг, има сертификат ECOCERT, средната цена от 900 рубли.

Таблетките Ecodoo имат биоразградима формула, която не включва фосфати и хлор. Тези таблетки съдържат компоненти като: поликарбоксилати, натриев карбонат, съдържащ кислород белина, натриев силикат, по-малко от 5% повърхностноактивни вещества, ензими, лимоново масло. Този състав осигурява ефективно отстраняване на мазнините от съдовете, придавайки му блясък и липса на следи от вода след изсушаване. Опаковка от 30 таблетки струва около 1000 рубли.

Ecodoo Tools

ECODOO Gel е концентриран препарат за миене на съдове в машина, базирана на етерични масла. За един цикъл на измиване са достатъчни 10 ml от този продукт.

ECODOO Средството за изплакване е концентриран продукт за добавяне на гланц към ястията. Съдържа вода, лимонена киселина, етилов алкохол от растителен произход и растителен глицерин.

Ecover инструменти

Белгийските продукти под търговската марка Ecover се считат за екологични и безопасни. Ecover предлага цялата линия почистващи препарати за съдомиялни машини:

 • Таблетките имат силно почистващо действие. Благодарение на бързо разграждащите се полипептиди не е необходимо използването на регенерираща сол. В допълнение, тези таблетки могат да се поставят в машината без използването на средство за изплакване. Всяка таблетка има опаковка и приятна миризма.
 • 3 в 1 таблетки, както и предишните могат да се използват без сол и без средства за изплакване. Те са хигиенични и безопасни, мият съдове не само от мазнини и остатъци от храна, но и от химикали и отрови. Съставът не съдържа хлор и замърсители.
 • Средството за изплакване на Ecover е подходящо за всяка съдомиялна машина, съдържа вода, алкохол, лимонена киселина и глюкозид.
  Ecover инструменти
 • Солта от този производител е професионален продукт и не се препоръчва за употреба у дома.
 • Ecover прах се използва за полупрофесионални и професионални съдомиялни машини. Съставът му също е безопасен за хората и няма вредни вещества.

Инструменти на Клар

Продуктите на Klar се произвеждат в Германия и са екологични, потвърдено от сертификата на Ecogarantie.

Предлага се за продажба:

 • Прах. Състои се от екологично чисти вещества, не съдържа фосфати и хлор. Справете се с петна от чай и кафе, с тежки замърсители, можете да засилите ефекта на праха, като добавите към него белина Clar.
 • Таблетки. Съставът съдържа сол на лимонена и янтарна киселина, сода, натриев силикат, белина, ализариново масло, ензими. Тези хапчета се справят добре с петна от чай, с изсушени остатъци от храна и мазнини, като същевременно се внимава за чиниите. Те могат да се използват при всякаква температура.
  klar продукти
 • Средството за изплакване е екологично концентриран хипоалергенен продукт, който придава блясък на ястията. Средството за изплакване се състои от вода, млечна и лимонена киселина, глюкоза, алкохол. Подходящ за страдащи от алергия и астматици.
 • Солта от Clar има висока степен на пречистване, дерматологично е тествана за алергични реакции. Абсолютно безобидно за хората.

Almawin Bio Tools

Таблетките и прахът Almawin Bio са друг почистващ препарат за съдомиялни машини, произведени в Германия. Тези продукти също са сертифицирани и имат безопасен и биоразградим състав. И прахът, и таблетките вършат отлична работа на замърсителите, както и чаят и кафето, нямат неприятна химическа миризма. Когато използвате праха, трябва да се използват и средства за изплакване и Almawin сол, благодарение на които съдовете ще блестят и блестят. Що се отнася до таблетките, в техния състав има вещество, което придава блясък на ястията.

Almawin Tools

Bio Mio инструменти

био миоПродуктите Bio Mio се произвеждат в Дания и са сертифицирани био. Така например, натурален препарат за миене на съдове - таблетки Bio Mio съдържат етерично масло, което осигурява отлична дезинфекция на съдовете. Съставът включва и екстракт от памук, който има сорбиращи свойства, поради което съдовете се измиват добре, неприятните миризми се елиминират. Таблетките Bio Mio перфектно се разтварят във всеки цикъл на измиване и са подходящи за миене на всякакви деликатни съдове, включително. Те са универсални и поради това не изискват използването на сол и средства за изплакване.

За ваша информация! Сред продуктите на Bio Mio има почистващи препарати за миене и миене на ръце. Детергентът за ръчна употреба, може би най-екологичен, е подходящ за миене на плодове и зеленчуци.

Содазани инструменти

Друга линия продукти от немска продукция. В сравнение с конкурентите най-скъпият, но според потребителите не най-ефективният инструмент за съдомиялни машини. Както всички предишни продукти от Германия, той не съдържа вредни вещества, фосфати и хлор. Хапчетата Sodasan се справят с мръсотия, мазнини и кафе, но трябва да използвате средство за изплакване, за да блеснете с хапчетата. Също така в продажба се предлага таблетирана сол на тази марка.

SODASAN Инструменти

Това е само малка част от средствата, които могат да бъдат намерени на пазара на битови химикали.Можете да изброите още няколко имена, например Almacabio, Sonett, Trio-Bio, Attitude, Etamine du Lys и други. Цената на подобни средства обаче кара някои домакини да търсят евтина алтернатива, каквато може да бъде домашно почистващо средство за миене на съдове, Тук със сигурност ще бъде най-естественият и безопасен.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Евгений Юджийн:

  Добър ден. Наскоро се появиха на пазара руски таблети. Екологични и си вършат работата перфектно. «Bioretto».

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини