Всичко за пералните машини

Домашен бетонен смесител от пералня

перална машина бетонен смесителГодините на общия дефицит са зад гърба ни, сега в магазините и търговските центрове можете да си купите всичко - от строителни материали, до машинни инструменти и оборудване, няма проблеми и с домакинските бетонобъркачки. Проблемът е, че не са евтини и понякога дори не е цената. Например, имате нужда от него само за периода на строителни и ремонтни работи, няма смисъл да купувате и наемате от никого - какво да правите? Бетонният миксер от пералня, който сами си направите, може да бъде решението.

Струва ли си да си направите такъв домашен продукт?

Ако ръцете ви растат от правилното място и обичате да „бъркате с жлезите“, то тази статия е за вас. "Без допълнително обожание" можете много евтино да направите изключително полезно нещо в домакинството, да го използвате сами и след това да го отдадете под наем на приятели и роднини. Много хора са скептично настроени към домашните неща, вярвайки, че фабриката винаги е по-добра, но всъщност това не винаги е така. Ние даваме аргументи в полза на направата на бетонобъркачка със собствените си ръце.

 • Домашен бетонен смесител струва стотинка, а ползите от него са абсолютно същите.
 • Домашен бетонен смесител може да бъде направен според индивидуален чертеж, например, като се вземе предвид размерът на каросерията или багажника на вашия автомобил, върху който ще се транспортира тази бетонобъркачка.
 • По-лесно е да се справите с домашно приготвен продукт, ако той не работи по време на работа, защото сте го направили сами, което означава, че ще ви бъде по-лесно да го поправите.
 • Най-накрая ще намерите достойно приложение за детайлите от старата пералня, които се намират във вашия гараж, плевня или балкон.

Решихме плюсовете, сега нека да поговорим за препятствията, а тези препятствия има доста. Ето някои от тях.

 1. Изработката на импровизиран бетонен смесител отнема време, а разходите за време са много значителни.
 2. Трябва да можете да се справяте с желязо и да имате желание да работите, в противен случай е по-добре да не започвате този бизнес.
 3. Трябва да имате представа за крайния резултат, идеята и необходимите материали и аксесоари за работата.

Важно! За да направите бетонобъркачка, трябва да разберете малко в електричеството, за да можете да свържете двигателя му според инструкциите.

Какви материали ще бъдат необходими и какво да правя с тях?

Дизайнът на домашен бетонен смесител с двигател не е толкова сложен. Състои се от три основни елемента: двигателят, който задвижва резервоара с бетон, самият резервоар с оста и основата, върху която се поддържа цялата конструкция.

Когато избирате материали и компоненти, вече е необходимо да си представите какви размери ще бъде бетонобъркачката. Цялостният бетонен смесител има голям капацитет и може да смесва много бетон наведнъж, но за това ще е необходим мощен двигател (няма да работи от пералнята). Освен това не можете да поставите такъв агрегат в лек автомобил, трябва да поръчате камион за превоз и това е неудобно. По-добре е да направите бетонен смесител с малък капацитет, по-лесно е да се движите, освен това е по-лесно да намерите части за него.

Първо, подгответе инструментите. Нуждаем се от бормашина, стъпка бормашина, ножовка за метал или шлифовъчна машина, заваряване, отвертки и пила, комплект гаечни ключове и клещи. От материалите, от които се нуждаем:резервоар за перална машина

 • Капацитет на бетонобъркачката. Като контейнер за бетонобъркачка можете да използвате барабана от пералнята със запечатани отвори, кръглият резервоар на пералнята Oka, въпреки че е доста голям. Някои използват дори стари кутии и колби като контейнери.
 • Двигател от стара пералня. Двигателят е и основният елемент, който ще накара бетонобъркачката да работи. Ще трябва да го инсталирате и свържете сами. Между другото, благодарение на такъв двигател можете да направите направете сами да излезете от пералнята, но това ще бъде разгледано в друга статия.
 • Метален ъгъл 50х50. Ще ни бъде полезно за основата на бъдещия бетонен смесител.
 • Вътрешността на стара пералня като Сибир, Ока или Вятка. Частично подходящи елементи от перални машини с предно зареждане.
 • Две колела. Можете да го вземете от стара кола или количка, основното е, че те могат да издържат на значително тегло и да се движат добре из сайта.
 • Металният прът е 4,5 см. Прътът е необходим от устойчива закалена стомана, тъй като ще играе ролята на оста, която ще поеме теглото на конструкцията. Тя ще трябва да носи колела.
 • Метални ленти с ширина 50 мм и дебелина 4 мм.
 • Парче тръба с диаметър 30 ​​мм.

Важно! Ще ви трябват и голям брой различни компоненти: зъбни колела с различни размери, задвижващ колан, болтове и гайки с различни размери, скоростна кутия и други. Можете да намерите много, като разглобите перална машина с активатор.

Сглобяване на дизайна

перална машина бетонен смесителКато начало трябва да заваряваме мощна и удобна рамка от ъглите, така че конструкцията да е възможно най-стабилна и бетонобъркачката да бъде удобно навита от място на място. Предлагаме ви да обърнете внимание на рамката "Swing". Такъв елемент ще изпълнява 3 функции наведнъж: мощна основа, която дори и максималното натоварване няма да се счупи, ще ви позволи лесно да преместите цялата конструкция и ще даде възможност за бързо отстраняване на бетон от резервоара за бетонобъркачка, когато е необходимо. Правим следното:

 1. Изрязваме две парчета на 60 см от ъгъла 50х50 - това ще са основите за два триъгълника.
 2. Отрязваме от същия ъгъл 4 сегмента от 80 см - това ще са бедрата на триъгълниците, сгъваме триъгълниците и ги заваряваме сигурно в ъглите.
 3. Поставяме триъгълниците един срещу друг, поставяме две парчета с дължина на ъгъла 50 см върху тяхната птица и заваряваме - получаваме стабилна структура от 2 свързани триъгълника.
 4. Взимаме тръба с диаметър 30 ​​мм и я изрязваме така, че единият край да лежи точно на единия горен ъгъл на триъгълника, а другият - на противоположния горен ъгъл на другия триъгълник.
 5. Заваряваме две големи гайки към върховете на триъгълниците, по един за всяка върха. Отворът на гайката трябва да бъде с 1 мм по-широк от диаметъра на тръбата.
 6. Издърпваме тръбата през гайките и натискаме в краищата, така че тръбата да се върти свободно по върховете на триъгълниците, свързвайки ги, но не може да изскочи навън. Половината рамка е готова - това е основата.
 7. За горната част на рамката, както и за люлката ни трябват две парчета от ъгъл 50х50, дълги 1,4 м. Поставяме ги паралелно, на 40 см един от друг.
 8. Взимаме три парчета ъгъл от 40 см и свързваме две успоредни парчета от типа стълба.
 9. Намираме средата близо до нашата стълба, след което прилагаме тази средна напречно към подвижната тръба на основата на конструкцията и здраво заваряваме. Получихме истински малки люлки, защото краищата на нашата стълба могат да се издигат и да падат напълно свободно.

Важно! За да направите конструкцията по-здрава, можете да заварявате допълнителни пръти или ъгли с по-малък диаметър през бедрата на триъгълника и на други места, създавайки силен усилвател.

Основата за бетонобъркачката е подготвена. Сега трябва да инсталирате нашия капацитет. В единия край на "стълбата" поставяме цевта си така, че по-голямата част от тялото й да е в контакт с метален ъгъл, и ние здраво я хващаме, като заваряваме до двата ъгъла, разположени успоредно. Дъното на резервоара трябва да гледа върховете на триъгълниците. Като резервоар е по-добре да използвате резервоара на пералната машина Oka activator, защото вече има активатор, който може да бъде идеално пригоден за смесване на бетон.

Разбира се, преди употреба активаторът ще трябва да бъде значително преработен. По-точно, нужен ни е само механизъм, самият пластмасов активатор може да се развие и отстрани. Какво правим?перална машина бетонен смесител

 • Взимаме две стоманени ленти с ширина 50 мм, дебелина 4 мм и дължина 90 см.
 • Ние огъваме две продълговати скоби от тях.
 • Преминаваме предварително подготвената ос през резбата на активатора на пералнята, така че нейният край да е 5 см във ваната за миене и поставяме гайка с подходящ размер на този край.
 • Пробиваме дупка в центъра на основата на всяка скоба с диаметър, съответстващ на диаметъра на оста и поставяме скобата върху частта от оста, която е в миещата вана.
 • Разпръскваме скобите така, че основите им да са кръстосани, поставяме гайка с подходящи размери на оста и я хващаме със заваряване, така че скобите да не слизат от оста.

Какво направихме? Сега, ако вземем оста на нашия незавършен бетонен смесител от края срещу края, разположен в резервоара, можем да проверим въртенето на нашия механизъм, който ще смеси бетона в цевта. Ако всичко е направено правилно, остриетата, които са били краищата на скобите, ще се въртят в кръг вътре в цевта. За да бъде сместа на бетон по-ефективна в бъдеще, краищата на скобите трябва да бъдат усукани в спирала с половин оборот с помощта на клещи. (може да се наложат значителни усилия).

За ваша информация! В долната част на пералнята на бившата машина има дренажен отвор, сега той не ни е полезен и може да се вари или просто да се запуши добре.

Време е да свържете двигателя в противоположния край на оста на нашето домашно устройство, освен ако разбира се не сте планирали да направите ръчна бетонобъркачка. Да го направите сами не е много трудно, но трябва да разберете принципа на свързване на двигателя към мрежата. Можете да го гледате във видеото по-долу или да намерите видео инструкции в Интернет.

връзка на двигателя към бетонобъркачкаМонтажът на двигателя не се ограничава до неговата връзка, първо ще трябва да го фиксираме върху рамката на бетонния миксер и да го предпазим от дъжд. Пробиваме дупки в ъгъла на стълбата за крепежни елементи, които ще държат двигателя. В корпуса на двигателя има отвори за закрепване, те трябва да се комбинират с пробитите отвори, болтовете, вкарани в отворите и затегнати с гайки. Капакът на двигателя може да бъде направен от камера за стара кола.

Важно! Правейки капака на двигателя със собствените си ръце, не се опитвайте да го затворите напълно, оставете дупки отстрани, за да избегнете прегряване.

Двигателят трябва да бъде монтиран върху рамката, така че шайбата му да не достига ръба на оста 2-3 см. Ще трябва да свържете шайбата към оста през фланеца.

 1. Взимаме парче тръба 3,2 см, поставяме единия край на оста, а другия - на ролката на двигателя.
 2. Пробиваме дупки от двете страни с 4 мм свредло, за да преминем през фланеца и шайбата и през фланеца и оста.
 3. Прокарайте през отворите болтовете с подходящи размери и ги затегнете с гайки.

Двигателят е свързан към оста, сега го свързваме към мрежата 220V и проверяваме работата на бетонобъркачката. Предимството на нашия най-прост бетонен смесител е, че когато трябва да слеем част от бетона от резервоара, просто поемаме онзи край на „опората за люлеене“, върху която е разположен двигателят, и го повдигаме нагоре. Цевта се спуска и бетонът се разлива. Недостатъкът на дизайна е, че за да може цевта да бъде разположена под правия ъгъл, ще трябва да подменим специална опора под нея под формата на Т-образна патерица. Но като цяло такъв бетонен смесител, направен от началото до края със собствените си ръце, е доста функционален.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини