Всичко за пералните машини

Възможно ли е да добавите белота към пералнята

Възможно ли е да добавите White към пералнятаАко отворите един от многото форуми, посветени на грижата за домакинските уреди, ще откриете, че някои домакини периодично наливат Бял в барабана на пералните си машини. Експертите обаче са категорични против този подход, тъй като Бялото е концентрат от агресивни химически смеси. Кой да вярва: ентусиазирани отзиви от потребители или професионални препоръки? Възможно ли е да добавите белота към пералнята?

Да се ​​отървем от колите и мръсотията

Най-важната задача на Whiteness е да избави барабана на машината от неприятната миризма на задължителност, която от време на време измъчва SM потребителите. Нещо повече, това поведение може да бъде предизвикано от всяко невнимателно действие или пренебрегване на препоръките на специалистите. Освен това, ако не обърнете внимание на този неприятен симптом навреме, ситуацията само ще се влоши и ще трябва да предприемете спешно мерки.

Както се казва, по-лесно е да се предотврати пожар, отколкото да се гаси. Така че тук е по-добре да не довеждате машината до състояние, при което всичко в радиус от два метра около нея „мирише“ на задължително. Това са основните причини за това явление.

В машината се натрупва мръсотия и се появява неприятна миризма

 • Някои домакини пренебрегват специални кошници за мръсно пране и слагат добре износените си дрехи директно в барабана. Поради високата влажност и наличието на бактерии, миризмата започва да се усилва и разпространява изключително бързо.
 • Неприятната миризма няма да ви накара да чакате, ако никога не проветрите барабана след измиване. Човек трябва само да затвори вратата веднага след приключване на работата, следващия път вече ще срещнете ужасна воня отвътре.
 • Количеството и качеството на домакинските химикали също могат да оставят отпечатък. Например, ако наливате или наливате прекалено много прах или препарат за изплакване или използвате нискокачествени продукти. В този случай вътре в машината ще започне да се появява гъбичка, което ще доведе до появата на мухъл с характерен аромат.

Тези мерки ще ви помогнат да избегнете замърсяване и затъване на машината, ако започнете да ги изпълнявате навреме. Ако ситуацията вече е излязла извън контрол и трябва спешно да се предприемат мерки, бялото наистина може да има чудотворно въздействие. Как да го постигнем?

 1. За начало изсипете литър White в отделението за прах.
 2. Започнете да миете при най-високата възможна температура. По правило тя е 90-95 градуса.
 3. Изчакайте, докато вратата на уреда е доста гореща и спрете измиването. Сега разгледайте бизнеса си за известно време.

Внимание! За да се отървете от неприятната миризма с помощта на White, трябва да издържите поне два часа, в противен случай всички усилия ще бъдат напразни. Белотата, макар и силен химикал, не е в състояние да убие всички колонии от бактерии за пет минути.

 1. След като изтече необходимото време, източете водата от машината и включете изплакването, като същевременно изсипете малко оцет в отделението за миене.
 2. След приключване на измиването включете изплакването още няколко пъти, за да измиете миризмата на химия и оцет.

Да, без съмнение процедурата е много ефективна. Той не само премахва неприятната миризма, но и дезинфекцира и почиства добре вътрешността на машината, Не бива обаче да се замесвате и трябва да знаете мярката. В крайна сметка, ако изведнъж изплакнете машината лошо, тогава миризмата на химия може да остане върху дрехите. По-добре е да не поставяте нещата в барабана веднага след такава дезинфекция.

Вредни ли са белите за автомобилите?

За да може веднъж завинаги да се справим с този проблем, беше проведен експеримент. 15 литра бяло се изсипаха във барабана на пералнята и далеч не са нови. След това в устройството се зареди шепа парцали и започна миенето. Струва си да се отбележи, че SM е изключен от водоснабдяването, което означава, че парцалите са били измити в концентриран Бял.

След приключване на процеса на дезинфекция експериментаторите провериха вътрешността на машината, дори и най-малките детайли: гумени ленти, тръби. Всичко беше в перфектно състояние, нито един елемент не беше наранен, което, разбира се, не може да се каже за парцалите. Фактът обаче остава, че е безопасно да се използва бялост за SM.

Други начини за почистване на машината

може да се почисти с лимонИзглежда, защо са необходими повече начини, ако вече има един, абсолютно перфектен. Но не, почистването на Whiteness не е универсално, тъй като помага да се борим лошо с борбата. Тук лимонената киселина идва на помощ.

 1. Вземете 60-100 грама лимонена киселина (дозировката зависи от това колко машината е била нападната от мащаба) и изсипете в отделението за прах.
 2. Поставете измиването в гореща вода, като предварително сте включили изплакването.
 3. Не забравяйте, че почистването трябва да се извършва без дрехи.

Важно! Следвайте работата на SM, появата на нехарактеристичен звук е възможна. Това означава, че остатъци са попаднали във филтъра, който трябва да бъде отстранен, за да продължи почистването.

Оцетът има подобен ефект с единствената разлика е, че той оставя специфична миризма и изисква пауза по време на почистване в продължение на поне един час. Две чаши оцет, разреден с вода, който се налива директно в барабана, са достатъчни за процедурата.

Можете също да почистите машината с меден сулфат, като разреждате 30 грама от веществото на литър вода. Обработете вътрешностите и оставете за 24 часа и след това карайте машината два пъти: първият път с почистващ препарат, вторият път без. По принцип продуктите в магазина са много по-добри от тези за дома. Освен това почистването се извършва доста рядко и закупуването на добро вещество няма да удари много джоба ви.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини