Всичко за пералните машини

Коя е най-добрата пералня Indesit или Beco?

Коя е най-добрата пералня Indesit или Beko.pptxКогато избирате както бюджет, така и качествена шайба на надеждна марка, често обмисляте два варианта: италиански Indesit или турски BEKO. Именно тези производители предлагат евтини домакински уреди с оптималния набор от функции. Отзивите за често срещани повреди на клиенти не спират. Ако не знаете коя компания да предпочитате, прочетете нашата статия. Сравнихме отделните модели на всяка марка и се опитахме да кажем кое е по-добро: пералня Beco или Indesit.

Сравнете двете марки

Да се ​​каже точно, че Indesit превъзхожда BEKO или обратно, няма да успее. Това е трудността - пералните машини и на двамата производители са много сходни по отношение на наличните функции и дизайнерски функции. Но нищо не е невъзможно, затова предлагаме да разгледаме подробно всички „плюсове“ и „минуси“ на всяка компания и да определим ясен победител. Като начало, сравнете две марки за три основни характеристики: дизайн, качество на материалите, качество на изграждане.

 1. Design. При шайбите на Indesit външният вид е строг и унифициран. Цялата предложена гама е направена в същия стил, а отделна машина се различава само по диаметъра на люка и имената на програмите, отпечатани на панела. Преобладаващият цвят е бял, а машините с различен нюанс са изключително редки. В домакинските уреди на Beko според самите купувачи ситуацията е по-добра с дизайна. Цветовата схема се допълва от сиво и черно, а входната врата привлича вниманието с естетика и оригиналност.
 2. Качеството на използваните материали. Тук позициите са еднакви - и двете марки използват евтина пластмаса като основа. Поради това бутоните на контролния панел не се продават добре, калъфът „играе“ при докосване и се задържа специфична миризма за няколко измивания. Белият цвят също може да се провали, който след няколко години работа започва да става сив или жълт. Последният „минус“ може да се избегне, като се избере по-тъмна пластмаса.
 3. Качествено изграждане. Само Indesit може да се похвали с нисък процент на брак и рядко разпадане. В тези перални машини, ненадеждни и често чупят само дръжките на вратите, а в пистолетите на автомат Beko двигателите често изгарят, задвижващите ремъци излитат и се счупват, а превключвателите за налягане се провалят. Допълва списъка с проблеми и прекъсвания във функционирането на нагревателните елементи. Има много оплаквания от потребителите относно монтажа на BEKO: според известни сервизни центрове процентът на фабричните дефекти се доближава до шокираща оценка от 30%.

От горното ясно става ясно, че няма абсолютен лидер. За кого естетиката и цветът са по-важни, се избира VEKO, а Indesit е по-подходящ за дългосрочна и безпроблемна работа. Но това е обща характеристика на марките. За окончателното решение е по-добре да сравните модели и на двамата производители със сходна цена и функционалност.

BEKO WKB 61001 Y и Indesit IWSB 5085

Най-лесният начин да определите победителя сред двамата производители по конкретни примери. За целта вземете две коли и сравнете предложения капацитет по всички значими показатели. Избрахме BEKO WKB 61001 Y и Indesit IWSB 5085, които са самостоятелно разположени отпред машини с подвижен капак за монтаж в кухненски шкаф или шкаф.

И двете шайби са бели, електронно контролирани, с пластмасов резервоар и температурата на водата за миене в свободно конфигурираната вода. Степента на безопасност е идентична: с частична защита на корпуса срещу течове, автоматично управление на дисбаланса и разпенването. Енергийните класове и ефективността на измиване също не се различават - и двата показателя са на ниво "А". Но има съществени разлики.

 • VEKO позволява максимално натоварване от 6 кг, докато Indesit за същите пари ограничава прането до 5 кг.
 • Италианската марка „печели” с размери с компактна дълбочина 40 см, а турската е по-добра с тегло - машината тежи с 11 кг по-малко.
 • BEKO има по-висок клас ефективност на въртене поради интензивността на въртене на барабана до 1000 оборота в минута, както и възможността за промяна на скоростта на усукване до пълно изключване. „Противникът“ няма такива опции, а максималното въртене е 800 оборота.
 • VEKO има повече режими - 15, срещу италиански 13. Последните имат предимство в програмата за пране на копринени предмети, но първата предлага на собственика анти-гънки и специален цикъл за детски дрехи.
 • Таймер за забавяне на старта. Indesit има тази опция с възможност за самостоятелно стартиране на машината в зададено време за 12 часа. Противникът не го прави.

BEKO WKB 61001 Y и Indesit IWSB 5085

Ако вземете предвид отзивите, можете да добавите допълнителни разлики. Така потребителите отбелязват шума и регулируемите крака в Beco, а италианският производител има полезна функция с намаляване на консумацията на вода и проблем с остатъчната вода в приемника за прах.

Но общият характер на коментарите се повтаря, и за двата модела - оптималното съотношение цена и качество.

Сред въпросните автомобили Indesit или Beko печели последното, поради по-доброто въртене, разширен списък от режими и по-голяма просторност. Но разликата е малка, тъй като Indesit „наваксва“ с допълнителни опции със закъснение и намалена консумация на вода, което значително опростява процеса на измиване.

BEKO MVSE 79512 XAWI и Indesit EWD 71052

Сега сравнете моделите по-скъпи. BEKO MVSE 79512 XAWI и Indesit EWD 71052 - самостоятелни машини с предно зареждане и вместимост до 7 кг сухо пране. И двете имат електронно управление, цифров дисплей, а резервоарът е от пластмаса. Енергийните класове на ниво A ++ и качеството на измиване са напълно идентични - А.

Възможността за изтласкване на нещата с ефективност от "С", скорост на въртене от около 1000 оборота в минута, а също така и предоставеният избор на интензивност или отмяна на въртенето не е различна. Списъкът с генералите се продължава от някои функции, включително избора на температура на измиване и таймера за забавяне. Други експлоатационни характеристики са различни:

 • моделът от Indesit има явно предимство, тъй като горният капак е сменяем, което позволява пералнята да бъде вградена в затворени шкафове;
 • MVSE 79512 XAWI с дълбочина 45 см, височина 84 см и тегло 61 кг е по-компактен и по-лек, Indesitovskoy EWD 71052 със стойности съответно 54, 85 и 67;
 • и двете коли са бели, но Beco има поразителна характеристика - сива врата;
 • два модела имат автоматично управление на системата за балансиране на барабана по време на цикъла на въртене и нивото на разпенване по време на измиване, обаче, Беко е по-безопасен, тъй като осигурява пълна защита срещу течове на вода, а таблото е заключено от случайно натискане и намеса на деца;
 • Indesit е лидер по броя на режимите с 16 опции, включително пране на коприна, спортни, вълнени, смесени, оцветени и силно замърсени предмети, „противникът“ има 15 програми, сред които има специални - антиалергични, подаване на пара, за черни дрехи и пухени дрехи;
 • по отношение на модната консумация, разликата е малка, но машината на Индеситов е малко по-икономична, харчи не повече от 50 литра на стандартен цикъл. Бековският агрегат харчи около 52 литра на измиване.

BEKO MVSE 79512 XAWI и Indesit EWD 71052

В обобщение, Beco се отличава със своя дизайн, компактност и безопасност, а конкурентният модел е богат на дълъг списък от режими, той привлича с ефективност и вграден. Най-вероятно последните възможности са по-значими, следователно в този кръг победата остава за Indesit.

Няма категоричен отговор, че е по-добре да изберете Indesit или BEKO. Всичко зависи от конкретния модел, затова ви препоръчваме да сравните любимата си пералня с конкурент на същата цена. Важно е също така да се вземе предвид мнението на потребителите за марката с реални данни за честотата на повредите и процента на фабричните дефекти.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини