Всичко за пералните машини

Преглед на пералните машини тип бариера

Преглед на пералните машини тип бариераПо правило в специализирани институции, където стерилността и хигиената са изключително важни, обикновените перални машини не могат да се използват. В лаборатории, болници и други подобни институции се монтират перални перални машини. Те представляват устройства с два люка, които са инсталирани между две стаи. Така бельото се натоварва в една стая, а разтоварено чисто в друго.

WB-100

Този модел на бариерна машина е предназначен за употреба в медицински институции или в предприятия от ядрената, химическата или друга индустрия. Подобно на повечето бариерни машини, тя има два люка за товарене / разтоварване от различни зони. Сред основните характеристики са следните:

 • пневматично управление (това означава, че за регулиране на работата на машината не е необходимо да се инсталира специален компресор, контролът се осъществява с помощта на сгъстен въздух) и окачването на барабанния блок;
 • честотен преобразувател;
 • Сензорен контролен панел със памет за до 999 програми за измиване.

Внимание! От 999 програми само 10 са включени автоматично. Останалата част от потребителя може да създаде независимо и да запише в паметта на машината за бъдеща употреба.

 • наличието на дозатори за почистващи препарати. Така самата машина до грам определя колко пари да използва. Дозирането изключва човешкия фактор и е неизменно точна.WB-100

Корпусът на машината е облицован с неръждаема стомана, а товаренето и разтоварването се контролират ръчно. Дренажната система е затворена, тоест дюзата е разположена отстрани, а течността се оттича в дренажната система, което минимизира риска от наводняване на помещението.

UNIMAC UB500

Както и при други перални машини за бариери, товаренето и разтоварването на този модел се извършва ръчно от различни зони, разположени от противоположните страни на устройството. Натоварването на барабана е 50 кг, което ви позволява да работите с големи обеми пране.

Устройството се управлява от микропроцесор. Такъв контрол е важен и за конвенционалните перални машини: интегрирано модулно устройство контролира работата на цялата система. Техническите характеристики на бариерната пералня са впечатляващи.UNIMAC UB500

 1. Електрическа пара тип отопление.
 2. Параметри на продукта - 1566x980x1700 mm (съответно ширина, дълбочина, височина).
 3. Завъртането се извършва със скорост около 900 оборота в минута, докато остатъчната влага на прането се обозначава с индекс 50.
 4. Двигателят работи на 7,5 кВт.

Предимството на модела е, че има няколко опции за обем на зареждане на барабана. Започвайки от много малки - 26 кг, завършвайки със 180 кг. По-конкретно, стойностите са следните: 26, 36, 50, 70, 90, 110, 140 и накрая 180 килограма.

BWE BW200

Основният "връх" на този модел е безстепенното регулиране на скоростта на барабана. Какво означава това? Тази система на работа ви позволява да спестите до 30% от консумацията на енергия по време на измиване.

Що се отнася до системата за управление, тя включва 5 фабрично зададени режима на измиване. В допълнение към тях човек може самостоятелно да формира и запише до 40 нови програми. В допълнение, машината е оборудвана с 5 допълнителни дозатора за почистване, които автоматично регулират количеството не само течни вещества, но и сухи. Корпусът на машината е изработен от неръждаема стомана и е много издръжлив. Описаният тук модел има натоварване на барабан от 200 килограма, но има и други „тегловни категории“:

 • 15 кг;
 • 30 кг;
 • 50 кг;
 • 70 кг;
 • 100 кг
 • 120 кг;
 • 200 кгBWE BW200

Размерите на блока са 2180x1940x2690 mm (съответно ширина, дълбочина, височина). Двигателят е доста мощен - 22 кВт. Като сфери на приложение са посочени: хотели, медицински заведения, химическо чистене, перални, както и други технически и промишлени предприятия.На първо място, такъв широк диапазон се дължи на големия обем на натоварване, както и на функцията за пестене на енергия.

LB-40

Натоварващата маса на барабана на тази перална машина за бариери е малка в сравнение с горните модели и е само 40 килограма. Самият дизайн е стандартен: две камери с товарене и разтоварване от противоположни помещения. Такава машина е идеална за малки промишлени предприятия, мини-хотели или перални.LB-40

Размерите на агрегата са също много по-малки от другите перални перални машини - 1090x1600x1800 mm (съответно дълбочина, ширина, височина). Скоростта на въртене не е посочена в техническите спецификации, но има точка, че остатъчната влажност има индекс 50, което показва добри параметри. Специфично потребление на ресурси:

 • 0,31 kW на час за kg спално бельо - специфична консумация на енергия за цикъл.
 • 16,6 кубични дециметра вода на кг пране - консумация на вода за цикъл на пране.
 • Този модел се нагрява електрически, така че парата не се консумира по време на измиване.

Дозаторите за почистващи препарати не са инсталирани фабрично, но могат да бъдат закупени и инсталирани по избор. Общо могат да бъдат свързани до 6 дозатора.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини