Всичко за пералните машини

Коя пералня е по-добра от Indesit или Atlant?

Indesit и AtlasДнес решихме да обсъдим подробно неудобния въпрос на нашите читатели коя пералня е по-добра? В нормална ситуация се опитваме да избягваме подобни въпроси, но много често хората се интересуват какво е по-добро от Indesit или Atlant? Нека се опитаме да сравним тези две марки, като изберем най-добрите представители на нея.

Най-популярният ATLANT

Пералните машини на марката Atlant се отличават с ниската си цена и приемливите технически характеристики. Те често се купуват от семейства с малък доход, но точно същото може да се каже и за пералните машини Indesit. Какво прави автомобилите от белоруския производител толкова специални и могат ли да се конкурират със световноизвестната италианска марка?

Със сигурност могат, в противен случай пералните машини Indesit отдавна биха изместили техниката на Atlant. Сега засега не можем да кажем накратко как се открояват автомобилите на Atlant, така че първо ще ги прегледаме и едва тогава ще направим междинни заключения. В процеса на изучаване на темата успяхме да идентифицираме трите най-популярни модела автомобили на Atlant, които получиха много висока оценка от потребителите.

ATLANT 70C108

Защо пералнята ATLANT 70C108 е лидер в продажбите от няколко месеца? Да, защото този модел, въпреки ниската цена, има много добри технически характеристики. Първо, нека обърнем внимание на барабана на „домашния помощник“. Побира 7 кг пране. Второ, нека разгледаме съвременния електронен контрол. И трето, цикъл на въртене, който може да се извърши със скорост до 1000 об / мин.

Тук добавяме впечатляващ набор от програми за пране - 15 броя, пълна защита срещу основните рискове под формата на течове, дисбаланс или повишено разпенване, както и доста голяма рентабилност. За един цикъл машината изразходва около 47 литра вода. От допълнителните функции можем да различим:

 • напреднала самодиагностика на неизправностите;
 • система за отвеждане на остатъчна вода от резервоара;
 • възможността за презареждане на спално бельо след старта на програмата;
 • LED индикация

Колко струва този доста модерен и надежден модел? В момента тя ще трябва да плати 300 долара за нея. Не толкова за машина с повишено зареждане на барабани.

ATLANT 60C88

Друга отлична пералня ATLANT 60C88 е малко по-назад от ATLANT 70C108 по отношение на продажбите. Тя може да измие 6 кг пране в един цикъл и да го изстиска със скорост до 800 об / мин. Нещо повече, в паметта на контролния му модул се съдържат 23 програми за пране. Не много автомобили от среден клас могат да се похвалят с подобни характеристики, а ATLANT 60C88 принадлежи към бюджетните модели, тъй като в момента струва само 217 долара.

Машината няма дисплей, но самите потребители казват, че това не е пречка за нормалната й работа. За едно измиване машината изразходва около 50 литра вода и около 0,19 kW / h електроенергия. Обърнете внимание, че машината има частична защита срещу течове на вода, има сензори, които контролират дисбаланса и разпенването. Вратата за зареждане се отваря широко и можете да забавите старта на програмата до 24 часа.

ATLANT 60С88 е оборудван със специален цикъл на измиване против гънки. Господарите отбелязват, че след измиване в този режим нещата почти не се набръчкват и след това лесно се гладят, основното е да не изсъхнат.

ATLANT 50U88

Тази машина е създадена специално за тези, които не се нуждаят от голям товар на барабана и които наистина искат да спестят. ATLANT 50U88 е в състояние да измие до 5 кг пране, докато въртенето се извършва със скорост до 800 об / мин. Случаят на този модел има дълбочина само 42 см, така че е тясна машина. Моделът работи доста тихо. По време на цикъла на въртене при максимална скорост моделът произвежда 68 dB, което е малко по-ниско от стандартните индикатори.

перални Атлант

Обърнете внимание, че машината има 23 програми за измиване, изразходва 45 литра вода на цикъл и може да премахва стари петна с помощта на специална програма. Допълнителните функции са представени от таймер за забавяне и програма за измиване на вълна. Подобно на предишния модел, ATLANT 50U88 отваря люка на 180 градуса.

Най-търсеният Indesit

Е, завършихме прегледа на автомобилите на Atlant, сега, за да разберем коя техника е по-добра от Atlant или Indesit, трябва внимателно да разгледате най-популярните модели перални машини Indesit. В този случай ни беше трудно да отделим най-популярните модели, но ни се струва, че се справихме със задачата. Представяме нашия преглед на вашия съд.

Indesit BWSE 61051

Перална машина с предно зареждане до 6 кг сухо пране. Машината е направена в класически дизайн, на предния панел можете да видите голям цифров дисплей. Шайбата има тясно тяло, само 43 см. Има 16 различни програми за пране. В същото време потребителят в някои режими може независимо да регулира температурата на отопление с вода. От допълнителните "екстри" производителят предлага функция за премахване на миризмата.

Завъртането не е свръхбързо, но 1000 об / мин е достатъчно, за да не повредите повечето материи. Има лек минус: колата работи шумно, излъчвайки 83 dB по време на цикъла на въртене. Може да се разчита само на частично, за да се предпази от течове на вода. Той струва модел от 230 долара.

Indesit BTW E71253 P

Тази перална машина с най-високо зареждане има барабан с капацитет 7 кг пране. Колкото и да е странно, тя е много популярна сред потребителите. Това може да се обясни с факта, че на ниска цена машината има добри характеристики. Преценете сами, 14 режима на измиване, ниско ниво на шума (77 dB) по време на цикъла на въртене, което е 1200 оборота в минута.

В тази машина можете безопасно да презаредите забравените неща по време на пране. Що се отнася до защитата, производителят осигури защита срещу течове, но не измисли защита срещу деца. Въпреки че капакът може да се отвори на височина почти 85 см, много малко дете ще може и дори няма да достигне до бутоните. Като цяло добра пералня за 396 долара.

Indesit XWDA 751680X W

Тази пералня е просто мечта на любовница, тя заобикаля предишните два модела с порядък. Въпреки цената, която е в рамките на 715 долара, можете не само да измиете до 7 кг сухо бельо, но и да изсушите 5 кг неща.

Тя има по-малко режими, но сред 12 има всичко необходимо, дори и пране на спортни дрехи. А цикълът на въртене може да се нарече свръхбърз до 1600 об / мин. Подобно на повечето Indesit frontalos, той има частична защита срещу течове и защита срещу деца. По размери той е в пълен размер, тъй като дълбочината на кутията е 54 cm.

перални машини Indesit

Сравнете автомобилите

Научихме много за най-добрите модели на Indesit и ATLANT машини, сега е време да разберем кой да изберем. Ще сравним най-добрите автомобили от две марки чрез комбинация от параметри:

 • разходите;
 • размери;
 • надеждност;
 • товарене;
 • ниво на шум при работа;
 • разходи за ремонт.

Е, ще започнем с разходите. Много е трудно да се сравняват модели на различни марки по този параметър, така че ще кажем като цяло. Пералните машини Indesit са широко представени в бюджетната и средната ценова категория, докато Atlant произвежда основно бюджетно оборудване. И двете марки могат да се похвалят с добри и евтини автомобили, така че имат равенство в този параметър.

И Atlant, и Indesit произвеждат тесни и стандартни перални машини с предно зареждане. Въпреки това, Indesit предлага на клиентите перални машини с най-високо зареждане, докато Atlant не се специализира в тях.

Нивото на надеждност на пералните машини Atlant е по-високо от това на пералните машини Indesit, това се забелязва дори при гаранционно обслужване. Повечето машини Indesit имат гаранция от 1 година, но Atlant предоставя задължителна гаранция за тяхното оборудване за 5 години.Мастърс също отбелязват, че Indesites се чупят по-често от Атланта. Въпреки че разбира се, това е субективното мнение на някои майстори. Не можахме да направим по-обективно сравнение в този параметър.

Сега сравнете машините за зареждане на барабани. В този параметър пералните машини Indesit имат предимство. Сравнихме модели в същата ценова категория и стигнахме до извода, че редица машини от тази марка имат барабани, които държат средно 1-2 кг пране повече от машините на Atlant. Това е абсолютно точно.

Но по отношение на шума пералните машини Indesit бяха напълно изгубени от пералните машини Atlas. Последните са много по-тихи от конкурентите и потребителите, между другото, също говорят за това.

Средното ниво на шум по време на работа на техниката Indesit (по време на цикъл на въртене) е 76 dB. Атланта издава около 68 dB, така че разликата е много забележима.

Говорейки за цената на ремонта, трябва да имаме предвид на първо място цената на резервните части в оборудването на тези марки. Тъй като работата по подмяна на части ще струва приблизително същото. Тъй като резервните части за машините Atlant са малко по-евтини от резервните части за машини Indesit, можем да заключим, че ремонтът на пералните машини на последните е малко по-скъп. Тук добавяме обоснованото твърдение, че индидесите се чупят по-често от атлантите и лесно потвърждаваме заключението си.

И така, читателят очаква от нас да заключим кои перални машини като цяло са по-добри. И явно ще изчака, защото успяхме да направим такъв извод. По отношение на съвкупните параметри пералните машини Atlant спечелиха с малък марж и трябва да признаем, че сме щастливи, защото произвеждат тези перални машини в братска Беларус. Ако вашите интереси се простират извън машините Indesit и Atlant, препоръчваме ви да изучите Рейтинг на перални машини 2018ги приключваме тази история днес и ви желаем късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини