Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Ariston Margherita

инструкции за колата AristonВ ерата на информационните технологии загубата на печатни инструкции за пералня не трябва да ви засенчва. Дори да се наложи да купите употребявана машина без инструкции, винаги можете да намерите нейната електронна версия. В тази статия предлагаме инструкции за пералня Ariston Margherita.

монтаж

Преди да използвате пералнята, трябва да се внимава да я инсталирате. След като устройството е разопаковано, е необходимо внимателно да го проучите за възможни повреди. Не бъдете толкова сигурни, че с машината е наред. Ако намерите нещо, веднага се обадете в магазина и дори не се замислете дали да включите машината.

Ако всичко е наред, тогава трябва да премахнете транспортните болтове, които държаха подвижните части. Те трябва да бъдат запазени, може да се изискват например при движение. Отворите за болтове могат да бъдат затворени със специални тапи.

Следващият етап е подравняването на повърхността, върху която ще стои машината. Обикновено подравнете позицията на самата машина чрез завъртане на предните крака, но това може да не е достатъчно. Научете повече за как да настроите машината по ниво прочетете статията на нашия уебсайт.

След като подготвите мястото за монтаж, пристъпете към свързването на маркучите. Използвайте ръцете си, завинтете входящия маркуч към диаметъра на водата ¾ в диаметър или неговия завой. След това завийте огънатия край на маркуча към тръбата, излизаща от задната страна на машината, идваща от вентила за пълнене.

Важно! Не губете гуменото уплътнение веднага след монтажната шайба.

Свържете дренажния маркуч към канализацията или дренажа в сифона на мивката, но само така, че краят му да не е във водата. Горната точка на канала трябва да бъде фиксирана на височина 60-100 см, като се използва скоба на задната стена на машината. Когато свързвате, може да се наложи да увеличите дължината на маркуча, това може да се направи, но общата дължина не трябва да надвишава 150 cm.

Сега остава да свържете машината към електричество, но преди да направите това:

 • проверете дали окабеляването съвпада с максималното натоварване на машината;
 • дали напрежението в мрежата отговаря на допустимата норма;
 • дали щепселът пасва от кабела на устройството към вашия контакт, в противен случай сменете контакта, но не използвайте адаптер;
 • Има ли заземяване в електрическата мрежа?

Кювета на прах

Аристон Маргарита 2000В пералнята Ariston Margarita 2000 праховата кювета има полукръгла форма и се отваря навън. Кюветата е разделена на 4 отделения. Крайното отделение отляво е за различни балсами и омекотители за тъкани. Удълженото отделение вдясно е основното отделение, в него се поставя течен или насипен препарат.

Централното отделение е проектирано за предмиене. Можете да поставите в него поне течен, дори сух препарат. Що се отнася до четвъртото отделение, то се поставя в отделението за предварително промиване, в случай че трябва да излеете белина. В същото време, внимавайте да не излеете много пари, има специална маркировка за това.

За ваша информация! Предварителното измиване и избелване са взаимно изключващи се, не можете да използвате тези две функции едновременно.

Стартирайте измиването

ARISTON-маргарита-2000Стартирането на измиването се извършва от контролния панел, така че трябва да знаете поне основните бутони. Така че, след като включите машината в мрежата, трябва да натиснете бутона за захранване на контролния панел, до въртящото копче за избор на програми. Желаната програма се избира чрез завъртане на това копче само по посока на часовниковата стрелка. Не го въртете обратно на часовниковата стрелка! След като изберете програма, трябва да натиснете самата дръжка, измиването ще започне след 5 секунди.

Двата долни големи бутона се използват за избор на скорост на въртене или изключване и за избор на температура на пране. Панелът също има бутони като:

 • спиране на машината по време на измиване;
 • ускорен режим на пране;
 • подобрено измиване - бутон, който ви позволява да използвате предварително измиване;
 • предпране.

Когато избирате програма, бъдете внимателни. Обърнете внимание на етикетите на дрехите, помислете за типа плат и не забравяйте да сортирате нещата по цвят.

Грижи и безопасност

Инструкцията за употреба на машината е не само инсталацията и нейното стартиране, но и правилата за грижа и безопасност. За да може пералнята да работи правилно за дълго време, трябва да наблюдавате нейната чистота. Ето няколко полезни съвета:

 1. На първо място, след всяко измиване, изключете крана за вода.
 2. Избършете барабана на машината и гумения маншет със суха кърпа. Това ще предотврати появата на мухъл и миризма.
 3. Праховата кювета се изплаква най-добре в чиста вода и също се избърсва със суха кърпа.
 4. Измийте машината навън с топла вода и малко количество сапун.
 5. Не превишавайте дозата на почистващи препарати, това ще доведе до образуването на голямо количество пяна.
 6. Преди да измиете, проверете съдържанието на джобовете, така че чужд предмет да не попадне в резервоара на машината.
 7. Почиствайте прането си на всеки шест месеца със специално почистващо средство.
 8. Редовно проверявайте филтъра за източване и го промийте за замърсявания и замърсявания.
 9. По време на миене не докосвайте машината и не позволявайте на детето до вратата.
 10. Никога не отваряйте вратата със сила.
 11. В случай на неизправност или ненормален звук, изключете крана за подаване на вода и изключете устройството.

Надяваме се, че това кратко резюме за използването на пералнята на марката Ariston ви е станало полезно. И ще намерите всички подробности в пълните инструкции, връзката към които виждате по-долу.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини