Всичко за пералните машини

Коя пералня е по-добра от Ariston или Indesit?

Коя пералня е по-добра indesit или aristonЛинията перални машини на марката Indesit е представена на вътрешния пазар в широк диапазон и на достъпна цена. Наред с добре познатата евтина марка, местните потребители, благодарение на широка рекламна кампания, предлагат и по-скъпи, но доста сходни единици под търговската марка Hotpoint Ariston. Съответно възниква разумен въпрос за това как са подобни и как се различават. Пералня Ariston или Indesit: време е да разберем тънкостите и да разберем коя е по-добра.

Подробна разлика между Аристон и Индезит

Преди да отговорят подробно на въпросите, поставени във въвеждането, майсторите предлагат да не бъдете твърде мързеливи и да видите всичко отвътре, т.е. разглобявайте оборудването и на двете марки. В този случай дори обикновеният човек ще може да даде точен отговор, когато липсват очевидни разлики в разглобените механизми.

С разлика във външния дизайн на единиците вътрешното им съдържание е почти идентично.

Заслужава да се отбележи, че резервните части на тези машини, с редки изключения, са взаимозаменяеми. За потребителите на домакински уреди Ariston и Indesit (говорим за перални машини) няма да има проблеми с подмяната на повредени части. С очевидната визуална разлика между някои компоненти (врати), детайлите на една марка могат да бъдат използвани за отстраняване на неизправностите на друга (стъкло, маншет). На следващо място, ние разгледаме подробно основните характеристики на Aristons и разкриваме оригиналността.каква е разликата между машината Indesit и машината Ariston

 1. Бък. Визуални разлики на такъв контейнер, разположен на Indesit, не се откриват. Идентифицирани са елементи като лагер и масло уплътнение. Машините, представени на вътрешния пазар, са оборудвани с лагери 202/203, докато подобно на машините, сглобени в италианските предприятия, те са оборудвани с лагери 204/205. Masters твърдят, че именно 202/203 са признати в разглежданите марки като най-уязвимите детайли.
 2. Контролен панел (отпред). Този структурен елемент в спора е по-добър, по-изгоден от Аристон, въпреки значително по-високата цена на борда.
 3. Hatch врата. Разлики се намират в пластмасата, от която е направено тялото. По-добре в Аристон. Стъклото, с изключение на някои модели, е идентично.
 4. Контролен модул. Не бяха открити разлики. Arkady дъските са оборудвани с модерни автомати от двата типа.
 5. Изпускателна помпа. Механизмите на горните модели имат помпи с универсални характеристики (Ascol). Метод на монтаж - самонарезни винтове.
 6. Клапани. Тези консумативи са идентични с Indesit.
 7. Двигателят. Параметрите са сравними.

  Трябва да се помни, че различни видове двигатели се използват за различни марки Indesit и Hotpoint Ariston.

 8. Устройство за блокиране на люка Дизайнерите на много съвременни перални машини понякога инсталират ключалки от импулсен тип на люкове, които могат да отварят машините директно в края на установена програма. Arcadia контролен модулПоложителната страна на такова структурно решение е възможността за бързо отключване на задръстения люк, отрицателната, в намаляването на нивото на сигурност.
 9. Ролка. Този елемент във формата на колело се използва в технологиите на двете марки и абсолютно не се различава.
 10. Превключвател за ниво на водата. С изключение на някои модели, при автомобилите и на двете марки превключвателят за налягане е идентичен. Като алтернатива може да бъде инсталиран електрически сензор.

Ако не вземете предвид незначителните разлики и параметри на такива елементи като покрива, предния панел и фърмуера на контролния блок, тогава определено можем да кажем, че Hotpoint Ariston и Indesit са братя близнаци. Като се има предвид, че моделите са сглобени във вътрешното производство, не е трудно да се направи избор между качеството на скъпия и по-евтиния му колега.

Типични недостатъци на Аристон и Индезит

Предлагаме малък преглед на типичните проблеми, присъщи на единиците на домашното сглобяване. Данните, които предоставяме, се основават на опита на майсторите на нашите и други сервизни центрове.

Както всеки домашен уред, пералните машини Hotpoint Ariston и Indesit са предразположени към повреди. Най-честата причина за повреда се нарича повреда на лагера. Именно този тип компоненти са признати за една от слабостите на разглежданите марки. При средна интензивност на използване на перални машини (2-3 пъти седмично) лагерите в 25% от случаите се износват за около две години.

Пералните машини Indesit и Ariston често изискват ремонт на лагериСлед анализ на всички вероятни причини за това явление, експертите стигнаха до извода, че процесът на продължително извличане създава проблеми. При инсталиране на компоненти с точен размер и високо качество проблемът може да бъде решен наполовина. За сравнение можете да донесете пералня с марка Samsung, предназначена да борави с 5,5 кг сухи неща. В него също са инсталирани лагери 203 и 204. Въпреки това, смяната на този консуматив се извършва след 5-10 години. Masters обясняват този факт с по-кратката продължителност на междинното завъртане и по-малкия брой обороти, които Samsung притежава.

Самооттичането в Ariston и Indesite е друга ключова неизправност. По този въпрос механизмите изискват специален подход и често организацията на различен подход за свързване на машини към канализацията. Само специален подход и правилна връзка могат да гарантират на устройствата непрекъсната работа. Можете да избегнете „капризите“ на маркови домакински уреди, като повдигнете маркуча за източване до около 80 сантиметра.

Система за самодиагностика, която проверява работата на клапана преди началото на процеса, се разпознава като характеристика. Този тип тестване отнема около 10 секунди. Но това е достатъчно за подаване на определено количество вода и последващо активиране на помпата (2-3 сек.).

връзка към канализациятаТакова включване е необходимо, за да може помпата да „изхвърли“ водата в малко количество и да контролира наличието на такова явление като „гравитационен поток“. Но при голямо водно налягане, незначителен период от време, отделен за диагностика и стартиране на програмата за пране, не позволява излишъкът от течността да се оттича (15-20 секунди), което причинява неизправност на машините. Да се ​​отървете от такова явление като гравитацията, позволява просто действие - повдигане на маркуча за източване до предварително определена височина.

След като се справихте с проблемите с изхвърлянето, трябва да посочите още един недостатък - „непоносимостта“ на твърдата вода. Не само Indesites и Aristons реагират отрицателно на повишената твърдост на водната среда, в която се извършва промиването. Именно тези марки са най-чувствителните и „капризни“. За потребителите на горепосочените марки домакински уреди се препоръчва да не отлагат въпроса за използването на омекотители за вода. Лесно е да изберете добър продукт; асортиментът на пазара позволява.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини