Всичко за пералните машини

Антивибрационни постелки за пералнята

Антивибрационна постелка за пералнятаАко вашата пералня вибрира прекомерно по време на цикъла на въртене, значи не сте сами. Тази неприятност се среща при много собственици на домакински уреди. В този случай можете да чуете неприятни звуци.

Причината за това може да е неправилна инсталация и свързване на машината. Грубите подове също могат да причинят тази неудобство. Ако вашата машина вибрира много, тогава трябва спешно да направите това. В противен случай резервоарът, задвижващият колан и други части могат да се влошат от прекомерни вибрации.

Ако пералнята вибрира твърде много, не е необходимо веднага да купувате антивибрационна постелка и да я поставяте под домакинските уреди. Първо трябва да премахнете причините за повишена вибрация!

Отстранете причините

Проверете колко правилно е инсталирана машината. Тя трябва да стои на твърд и равен под. За да проверите стабилността на този домакински уред, препоръчваме да разклатите машината. Ако той залита дори с малко усилия, това означава, че под него неравен под или краката не се регулират. За да увеличите или намалите размера на краката, е необходимо да ги завъртите в една или друга посока.

За целта се наведете, намерете крак под машината на пипане. И го завъртете в правилната посока. Има и модели. Дължината на краката, които не се регулират. В този случай трябва да изравните пода под пералнята. Може би искате да направите специална секция на пода за машината и да я подравните само.

Можете да гледате целия процес на инсталиране на пералнята и регулиране на краката във видеото по-долу:

Противовибрационни постелки

Слоеве на антивибрационна постелка за пералняАко всичко е наред с пода, краката са регулирани, а силата на вибрациите все още е висока, тогава антивибрационната постелка, направена специално за перални машини, ще ви помогне. Смята се, че такива рогозки перфектно овлажняват различни вибрации. Което не само прави използването на домакински уреди по-удобно, но и увеличава живота му. Това се дължи на факта, че вътрешните части на машината се люлеет по-малко. Когато люлеете части, те могат да влязат в контакт помежду си и с тялото. И с течение на времето такъв контакт може да доведе до повреда на отделни части. Съответно, колкото по-малко вибрира машината, толкова по-малка е вероятността да се счупят части.

Някои хора се опитват да поставят различни неща под краката си. Например: вестници, дъски, малки парчета гума или шперплат. Но този метод, ако помогне, не трае дълго. В крайна сметка, когато машината вибрира, тя постепенно изтласква всички тези малки предмети изпод нея. Ако поради тези елементи сте искали да изравните машината, тогава очевидно е по-добре да я изравните чрез регулиране на краката. И ако така искахте да намалите вибрациите, тогава все пак такива методи не могат да се сравняват с антивибрационен килим.

Къде да закупите антивибрационни постелки?

Магазин на перални машини за домакински уредиМожете да намерите такива килими на същото място, където сте закупили вашата пералня. Тоест в различни магазини за домакински уреди. Можете също да използвате интернет, за да ги закупите. Сега има голям брой онлайн магазини, в които можете да закупите различно оборудване и свързани с него продукти. Включително антивибрационни постелки за перални машини. Можете да ги търсите и във водопроводните магазини. Там те също се срещат.

За създаване на такива килими се използва каучук, който заглушава силата на ударите и вибрациите на машината. Също така, някои видове килими имат допълнителен долен слой, който също намалява вибрациите и изпълнява функцията за защита от шум.

Ако обхватът на черги на мястото, където сте решили да ги купите, е много голям, тогава се свържете с вашия търговски асистент. Той ще ви посъветва коя постелка да изберете въз основа на теглото и модела на вашата машина. Не се колебайте да попитате професионален персонал за съвет.В добрите магазини персоналът ще се радва да ви посъветва по всички въпроси, свързани с покупката на техните продукти.

Ръководени от тази статия, можете да вземете добра постелка за вашата пералня и да спрете да се притеснявате за вибрациите на домакинските уреди.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини