Всичко за пералните машини

Как да измиете възглавница и антистресови играчки

как да миете антистрес възглавнициАнтиресните играчки са чудесна възможност да се отпуснете. Човек би искал да пипне и мачка с ръце с такава играчка или възглавница, не е напразно те също да се наричат ​​много играчки. Както всички неща, те се замърсяват, прах се утаява върху тях, което означава, че се натрупват микроби, така че те трябва да бъдат измити. Антистресовите продукти не се страхуват от измиване, но само ако това измиване се извърши правилно, това ще бъде обсъдено допълнително.

Подготовка за пране

Повечето антистрес възглавници имат полистиролни топчета като пълнител. Такива топки практически не абсорбират вода, което означава, че лесно понасят измиване във вода. С редки изключения възглавниците са пълнени с елда от люспа или ленени семена. Такъв пълнител трябва да се излее от капака преди измиване.

За ваша информация! Възглавниците с пълнеж от елда и ленено семе обикновено имат заключване, за да извадят пълнежа по време на измиване.

възглавница антистресМожете да миете играчки и възглавници с пълнеж от полистирол, без да го отстранявате. Само не забравяйте да проверите капака за дупки, дори и най-малките. Наистина, в процеса на измиване през дупки, пълнителят ще попадне в барабана на машината, а след това дренажен филтър, Това може да доведе до ремонт на машината.

За да избегнете подобна ситуация, можете да поставите антистрес възглавница или играчка в специално покривало за миене или в калъфка за възглавница и да я завържете добре. Също така, преди да измиете възглавници и антистресови играчки, трябва да премахнете петна от капака. За да направите това, вземете сапун или перилен препарат и го разтрийте с петно, оставете продукта за 20-30 минути, след което го изплакнете. След това измийте възглавницата напълно в машината или ръчно.

Избор на правилен режим

Можете да миете антистрес възглавници и играчки с полистиролов пълнеж в пералнята. Възглавниците с различен пълнител, или по-скоро калъфи от такива възглавници, също не е забранено да се мият в колата. Какво е необходимо за това?

 1. Поставяйки играчките в чанта или калъфка, поставете ги в барабана.

  Важно! Не пълнете барабана с голям брой продукти. Ако има много играчки, разделете ги на няколко части. Те трябва да се въртят свободно в барабана на машината.

 2. Изсипете гел детергент в тавата за прах. Най-добре е режим на изборизмийте продуктите, вземете малко по-малко от посоченото на опаковката количество. Можете да излеете продукта в специален контейнер и да го поставите директно в барабана. Не използвайте белина за измиване, продуктът може да се влоши от тях.
 3. Задайте някой от следните режими: „Деликатно измиване“, „Ръчно измиване“, „Измиване на одеяла и възглавници“. Проверете температурата на водата, тя не трябва да надвишава 400В. Броят на оборотите по време на въртящия се цикъл не трябва да надвишава 600, оптимално - 400. Ако машината не поддържа ниски скорости, изобщо откажете въртящия се цикъл.
 4. Задайте допълнително изплакване.
 5. Започнете процеса на измиване.

Независимо от това дали миете само покривала или възглавница с полистиролни топки, се препоръчва да изберете горните режими на пране. Ако възглавницата е много мръсна, първо я измийте ръчно със сапун или течен препарат.

Изсушете продукта

Можете да изсушите продукта само естествено. Сушенето в машината е строго забранено, тъй като продуктът може да се деформира. Тъй като полистиролните топчета вътре в антистрес възглавниците не абсорбират добре водата, те ще изсъхнат доста бързо.

Изсушете антистресовия продукт в хоризонтално положение в изправена форма. Най-доброто място за сушене е балкон или улица на сянка, но антистресовите продукти не е необходимо да се изсушават близо до батерия или на слънце. Разклатете възглавниците преди изсушаване, като разпределите равномерно пълнителя в калъфа.

Ако сушите продукта вертикално, окачвайки го на въже, тогава не забравяйте да ги биете от време на време с ръце.

Ако продуктът беше измит на ръка, тогава той не може да бъде изтръгнат силно. Позволено е да се натисне шлаката, така че по-голямата част от водата да излезе. След това можете да увиете играчката в хавлиена кърпа, излишната вода ще се абсорбира и продуктът ще изсъхне по-бързо.

Съвети за грижа

възглавници и играчки антистресНавременното миене и грижи за възглавници и играчки ще помогне да ги поддържате в добро състояние. Ето няколко полезни съвета как да се грижим за такива продукти.

 • За да придадете на антистрес възглавницата приятен аромат, можете да изпуснете няколко капки лавандулово ароматно масло, градински чай или други успокояващи билки върху него след измиване.
 • Измийте антистрес възглавници, необходимо е поне 1 път на 2 месеца, същото се отнася и за играчките.
 • За да се запази яркият цвят на тези продукти, по време на първото измиване във водата се добавят две капки амоняк.
 • Пълнителят в антистрес възглавници, ако е необходимо, може да бъде заменен с нов, той се продава на същото място като спалното бельо.
 • Не забравяйте да прочетете етикетите на антистресови продукти, възможно е някои от тях да се мият само на ръка.

Любимите антистрес играчки ще останат като нови за дълго време, ако се грижите правилно за тях. Не е трудно да направите това, надяваме се, че сега знаете как да го направите.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини