Всичко за пералните машини

Как да използвате декалцификатор за перални машини?

анти-скала за пералняАко твърдата вода и варовикът се образуват навсякъде във вашата система за водоснабдяване: на чайник, съдомиялна машина, тенджери, тогава трябва да се погрижите да защитите пералнята от нея. Именно пералнята е първата в този случай, която е в кошчето. Решение на проблема може да е анти-мащабен за перални машини, но той трябва да се използва компетентно и внимателно.

Процедурата за използване на анти-скала

Говорейки за процедурата за използване на продукта против мащабиране, инструкциите не могат да бъдат унифицирани. В края на краищата антимащабът не е един инструмент, а група продукти, всички от които са различни, произвеждат се от различни производители под различни форми и служат за почистване на различни материали и повърхности. Помислете за видовете средства "Antinakipin" за перални машини. И се съсредоточете върху реда на тяхното прилагане.

Анти-скала за перални машини под марката "Furman". Специализирано средство против котлен камък, което предпазва барабана и нагревателния елемент на пералнята от натрупване на мащаб и сол. Инструментът не вреди на гумените части на машината при еднократна употреба. Опаковка - торба от 50 гр. Дозировка - 1 торба, 1 апликация. Честота на употреба - 1 път на 6 месеца. Приложение: изсипете съдържанието на торбичката в празен барабан на машината, изберете всеки режим (само с температура 30-40 0В) и изтрийте.

Анти-скала за миене и миялни машини от Greenfield Rus. Продуктът е предназначен за бързо почистване на части от перални и съдомиялни машини от варовик. Опаковка - опаковка от 250 гр. Дозировка - 60 гр. На приложение. Честота на употреба - 1 път на 6 месеца. Приложение: изсипете 60 g (не повече) от продукта в празния барабан на машината, изберете режима с интензивно въртене на барабана и температура 40 0C и изтрийте.

Течна антимащабна пепеляшка. Многофункционален течен препарат, предназначен за почистване на варовикови саксии, съдове, съдомиялни и перални машини. При правилна употреба продуктът не поврежда гумените части на пералнята. Опаковка - бутилка от 250 мл. Дозировка - 2 капачки за 1 приложение. Честота на употреба - 1 път на 6 месеца. Приложение: смесете 2 капачки от продукта с 1 чаша вода, изсипете сместа в празен барабан на машината и започнете измиването с интензивно въртене на барабана и температура 40 0C, изчакайте до края на програмата за измиване.

Важно! В никакъв случай не превишавайте дозата на мащаба и не го използвайте често, твърде много може да навреди на пералнята.

Ако ще почистите пералнята с анти-мащаб, първо носете гумени ръкавици. Продуктът е разяждащ; ако влезе в контакт с кожата, може да причини химическо изгаряне. Ако антинакипин попадне в кожата, очите, носа или устата, изплакнете обилно с много вода.

Плюсове и минуси на използването на анти-мащаб в пералня

анти-скала за пералняПодобно на всяко химическо средство, анти-мащабът има своите предимства и недостатъци. Нашата задача е обективно да разгледаме тези плюсове и минуси и да им дадем оценка. Да започнем с достойнствата.

 1. Antinakipin доста бързо почиства варови отлагания от барабана и нагревателния елемент на пералнята. Скалата оставя чиста средно за 30-40 минути.
 2. Когато се използват правилно, противомащабните компоненти не увреждат гумените и пластмасовите части на пералнята.
 3. Инструментът се консумира икономично, е евтин и трябва да се прилага само два пъти годишно.

Като недостатъци самите производители и специалисти посочват:

 • грешка в дозировката на продукта може да има неблагоприятни последици за пералнята;
 • контактът с кожата или лигавиците на човешкото тяло може да навреди на здравето;
 • когато използвате анти-мащаб, големи парчета котлен камък могат да паднат от нагревателния елемент на машината. Те могат да се забият в подвижните части на машината и да замърсят прането.

Обърнете внимание! Експертите признават, че е по-добре да се използва течен антимащаб, той се разтваря по-бързо във вода и започва да влияе на мащаба веднага.

Антидекалциращи средства

Някои хора погрешно бъркат анти-скалата с омекотители за вода като Калгон. Calgon не спестява пералнята от мащаб, но не позволява да се образува. Ако на барабана и нагревателния елемент вече се появи скала, използването на Calgon може само да изостри проблема. За да спестите пералнята, е важно да използвате средствата, които изяждат мащаба и не увреждат частите на машината. Средствата, заместващи мащабната скала се разпознават:

 1. лимонена киселина и кока-кола;
 2. разредена оцетна есенция;
 3. означава "Чистоплан".

лимонена киселина за пералняЛимонена киселина и газирани напитки, съдържащи големи количества лимонена киселина. Те са в състояние да обезмаслят пералната машина. Ако искате да използвате лимонена киселина на прах, след това я изсипете директно в барабана в количество от 70-100 грама, не повече и след това започнете да се мие на празен ход при температура не по-висока от 40 0В. Почистващият ефект на лимонената киселина е описан по-подробно в друга статия нашият сайт.

Вместо лимонена киселина можете да използвате Coca-Cola с изтекъл срок на годност. За да направите това, ще трябва да излеете около 3 литра напитка в барабана, точно толкова, колкото е необходимо за 1 пълномащабен отстраняване на камъка от машинни части. Анти-мащабното средство може ефективно да бъде заменено с разредена оцетна есенция.

Взимаме 50 г есенция и я разреждаме с половин чаша вода. След това трябва да излеете сместа в барабана на пералнята и да започнете да миете интензивно при температура 40 0В. В допълнение към народните лекарства, мащабът има аналог с пазарното име Chistoplan. Този продукт е различен по състав от анти-мащаба, въпреки че някои потребители не реагират добре на този продукт, казват те, след като барабанът на машината престава да свети и става по-тъмен, лабораторните изследвания не потвърждават този факт.

От какво е направен мащаб?

Какви са компонентите на мащаба? Благодарение на каква химия е възможно бързо да се почисти мръсотията, която се събира върху нагревателния елемент на пералнята от години? Съставът на антинакипин включва три компонента.

 • Адипиновата киселина е доста силна киселина, която може да разтваря соли. В малки концентрации е безвреден, използва се в хранителната промишленост. В анти-мащаба той съдържа около 5%.
 • Сулфамовата киселина е киселина, широко използвана в промишлеността. Почиства най-различни машини и оборудване от ръжда, варовик и воден камък. В анти-мащаба тя е около 30%.
 • Натриевият цитрат е сол на лимонена киселина. Анти-мащабът му е повече от 1/3 от общия обем на сместа.

Оказва се, че основата на анти-мащаба е все същата лимонена киселина. А адипиновата и сулфамовите киселини само засилват почистващия ефект. Пропорциите на компонентите на анти-мащаба са избрани така, че да не навредят на миенето и съдомиялната машина, следователно експертите не препоръчват да използвате концентрирани киселини за почистване сами. Например концентрираната адипинова киселина може да разтвори пластмасата, така че не експериментирайте.

В заключение отбелязваме, че анти-мащабите са добро средство, което може бързо да почисти части от пералнята от фатален варовик. Но същият инструмент може да унищожи автомобила, така че на преден план излиза инструкцията за използването на анти-мащаб за перални машини, която трябва стриктно да се спазва.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини