Всичко за пералните машини

Как да смените амортисьорите на пералня Bosch

Подмяна на амортисьори на перална машина BoschУжасно чукане, трясък и трясък по време на цикъла на въртене показват на потребителя, че е време да смени амортисьорите в пералнята на Bosch. Ако имате пари, по-добре е да поканите квалифициран майстор, той ще свърши работата бързо и ефективно. Ако искате да спестите малко, първо трябва да изучите нашите инструкции и едва след това да започнете ремонта, за да избегнете проблеми, които могат да възникнат в процеса. Така че, нека започнем да се подготвяме за ремонта.

Ние подготвяме всичко необходимо

Ръчният ремонт на пералнята на Bosch не издържа набързо и когато смятате, че подмяната на амортисьори е доста сложен ремонт, трябва внимателно да се подготвите, което ще направим сега. Започваме подготовката с подбора на инструменти, вземете:

 • отвертка;
 • бормашина 13 мм;

Сондаж е необходим, за да се пробият фабричните стойки и да се отстранят старите амортисьори.

 • комплект глави;
 • комплект отвертка;
 • шило;
 • клещи.

В допълнение към прост набор от инструменти, ние се нуждаем от някои компоненти. Първо, нови амортисьори. Няма нужда да купувате евтини китайски колеги, по-добре купувайте маркови амортисьори от Bosch. Между другото, сега те могат да бъдат поръчани чрез интернет в магазина на компанията Bosch. Второ, ще са необходими 13 мм болтове, гайки и шайби (по 2 броя всяка). По принцип това е целият комплект за ремонт.

Как да стигнем до детайлите?

Сега подготвяме самата пералня за ремонт. Изключваме машината от мрежата, изключваме входящия маркуч от водоснабдяването, след като предварително сме блокирали водата, изключваме маркуча за източване от сифона. Ние усукваме маркучите и ги фиксираме върху задната стена на тялото на шайбата, така че да не се намесват. Остава да издърпате пералнята до мястото, където ще бъде удобно да работите с нея и можете сами да започнете да я разглобявате.

 1. Първо трябвамахнете горния капак на пералнята Бош.
 2. Изваждаме приемника за прах от нишата.
 3. Отстрани на контролния панел има винт, развийте го. Развиваме и винтовете, които се крият зад приемника за прах.
 4. Внимателно отстранете панела отстрани, опитайте се да не откъсвате окабеляването.
 5. Поставяме колата на задната стена и развиваме винтовете, разположени на дъното, близо до предните крака.
 6. Отваряме вратата на люка, извикваме отвертка на скобата, която държи маншета, отслабваме я и я изваждаме. Напълваме маншета на люка вътре в барабана, за да не пречим.
 7. Издърпваме предната стена на машината, но внимавайте, проводниците от UBL ще се простират зад нея, те трябва да бъдат внимателно отстранени.

Е, като премахнахме предната стена на пералнята, стигнахме до амортисьорите. Педантичните немски занаятчии твърдят, че за да премахнете амортисьорите, трябва напълно да разглобите шайбата на Bosch, отстранявайки, включително резервоара. В този случай смяната на амортисьорите ще бъде малко по-лесна, но вие ще добавите два пъти повече работа за себе си. Ще се опитаме да направим без допълнително разглобяване на пералнята.

Правим подмяна

Първо трябва да разклатите всеки от амортисьорите и да се уверите, че поне един от тях е дефектен. Развиваме долните винтове, които свързват амортисьорите към тялото на шайбата. В този момент всичко е просто. CОтгоре амортисьорите са монтирани директно към резервоара със специални пластмасови опори. Просто не можете да ги изключите, така че ще използваме тренировка с 13 мм. Вмъкваме тренировката в отвертката и пробиваме крепежните елементи. Изключете старите амортисьори и ги изхвърлете.

монтаж на амортисьор

Инсталираме нови амортисьори и ги закрепваме с болтове към тялото. От друга страна, трябва да ги завиете към резервоара. Разклатете резервоара, проверете как работят новите амортисьори. Сглобяваме пералнята на Bosch в обратен ред и я монтираме отново. Самопоправката може да се счита за успешно завършена. Ако все още имате въпроси, можете да гледате тренировъчното видео, късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини