Всичко за пералните машини

Алергия към прах за пране при деца

Алергия към прах за пране при децаДетската кожа е много по-податлива на различни химични елементи, отколкото кожата на възрастните. А дозите прах за пране на детски и възрастни неща обикновено са еднакви. Оттук възниква проблемът с алергиите към прах за пране при деца.

Защо кожата реагира на прах?

Ами ако детето ви има алергични симптоми? Никога не се паникьосвайте: лек обрив или сърбеж не са фатални. Основното е да разберете кое лекарство е причинило тази реакция на кожата и се опитайте да разберете кой от нейните компоненти е дразнител. Сред основните причини за алергична реакция към прах:

 • химически елементи в състава на продукта;
 • отслабен имунитет на детето;
 • свръхчувствителност на тялото;
 • наследственост.

Всяко дете под една година е особено податливо на алергии. Защо прахът предизвиква такива реакции? Работата е там, че сухите почистващи препарати са склонни да изплакват слабо от влакната на тъканите. Това води до факта, че дори след измиване и изплакване остатъците от праха в минимални количества, но все пак остават върху дрехите. Когато влизат в контакт с нежна и чувствителна бебешка кожа, те причиняват симптоми на алергия.

Обърнете внимание на състава на продукта

Разбира се, когато миете детски дрехи, трябва да изоставите перилните препарати за ежедневно пране. Но бебешките прахове не са напълно безопасни. В магазина често е трудно да се вземе решение за детски продукт, тъй като изборът е широк и няма как да проверите конкретен продукт, преди да купите.

За да разрешите този проблем, поне отчасти, можете да направите снимки на съставите на различните продукти, които харесвате, а у дома можете да се справите старателно с тях, да прочетете прегледи на продуктите в Интернет и да проверите химичните свойства на този или онзи компонент.състав на прах за пране

Ако дори най-безопасното средство навреди на детето ви, трябва напълно да се откажете от фабричните прахове. Можете също да перете детски неща с обикновен сапун. Особено, тъй като засяга нещата на новородените и бебетата, като цяло нещата им е по-добре да се мият с хипоалергенен сапун за деца., Освен това сега напредналите домакини измислят как да направят антиалергенни прахове за пране у дома.

Как се проявява реакцията?

Алергията към прах за пране може да бъде придружена както от напълно безобидни симптоми, така и доста сериозни. Ето как индикаторите изглеждат, че конкретният перилен препарат за вашето дете не е подходящ.

 1. Обрив и сърбеж след контакт с кожата с измити дрехи.
 2. Кашлица и подуване на дихателните пътища. Това се дължи на попадането на алергена в носа или гърлото на бебето.
 3. Назална конгестия и кихане. Ако видите такова проявление само след като детето облече чисти дрехи, това е повод да се пазите.
 4. Сънливост, слабост, раздразнителност, сълзливост.
 5. Замайване и гадене.Проявата на алергии при деца

Срещу такива прояви, всички антиалергични лекарства, например, Zodak или Tavegil, са добри за подпомагане. Но във всеки случай не боли да посетите лекар.

Избор на добър препарат за пране

Разбира се, изборът на почистващ препарат е много субективен въпрос. Слушането на отзивите на други родители или по-специално препоръките на алерголозите няма да е излишно. Мрежата е пълна с информация по този въпрос, така че да намерите нещо стойностно е напълно възможно.

Важно! Какъвто и препарат за пране да изберете, изплакнете старателно дрехите си във всеки случай. В крайна сметка химичните елементи неизменно присъстват във всеки прах. Не застрашавайте здравето на бебето.

Ако обобщим всички препоръки относно детските продукти, най-популярните компании са:

 • Tobbi Kids.
 • Sodasan.
 • Babyline.
 • Luxus.
 • Pigeon.Най-добрите прахове за пране за деца

А също и някои местни марки:

 • Свят на детството.
 • Aistenok.

Въпреки че детският препарат за пране не е напълно безопасен, той все пак ще причини по-малко вреда за здравето на детето, отколкото ежедневното пране на възрастен. Бъдете внимателни към средствата, с които перете детски дрехи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини