Всичко за пералните машини

Какво е перална машина с активатор?

перална машина с активаторВсе още има хора, които използват мини перални машини от типа активатор за пране на неща. Съвременното поколение дори не си представя какви автомобили са, но нашите родители знаят всичко за тях. Активиращата машина има своите собствени сили в сравнение с пералня с машина с барабанен тип. Ще поговорим за тези предимства, както и ще проведем преглед на добре известни модели перални машини от активатор.

Устройството на подобна пералня

Машините тип активатор имат най-простото устройство. Такава машина се състои от 4 основни части:

 • резервоар, изработен от метал или пластмаса;
 • електромотор;
 • активатор;
 • механичен таймер.

Когато миете, изсипете вода в резервоара, добавете и разтворете праха, сложете прането и включете таймера. Активаторът се върти, а прането се върти с него. Ето как протича процесът на измиване. Когато машината спре, прането трябва да се извади и изплакне в отделен съд или да се излее чиста вода и да се стартира машината отново. Ако машината е снабдена с центрофуга, след изплакване прането се прехвърля към нея и се извива.

Активиращата машина е много проста. Липсата на електроника елиминира честите повреди. Всичко, което може да се счупи, е електрически мотор или таймер, в много редки случаи се спуква пластмасов резервоар.

Силни и слаби страни

Машините тип активатор имат няколко предимства в сравнение с автоматичните перални машини. Ние ги изброяваме:

 • икономия на енергия. В обикновените активиращи машини се излива вода вече загрята, което означава, че енергията се изразходва само за работата на електродвигателя. Разбира се, има модели с нагрята вода, при които повишената консумация на енергия се извършва в момента на включване на десетката.
 • способността да се мият дрехи с всякакъв прах, дори и за пране на ръце.перална машина с активатор
 • спестяване на консумация на вода. Можете да направите 2-3 измивания в една вода, например, първо започнете да миете бели предмети, след това оцветени и да измивате черни предмети в последния цикъл.
 • Не се изисква връзка с централен водопровод. Така е прави възможно използването на такива машини в селските райони, в страната и на други места, където няма водоснабдяване.
 • надеждност, осигурена от простия монтаж.
 • възможност за контрол на времето за измиване, както и спиране на прането във всяка минута.
 • измиване на големи обеми пране, някои модели са предназначени за 14 кг предмети за един цикъл на пране.
 • имат ниско ниво на шум и практически не вибрират по време на работа.
 • са малки по размер, това улеснява пренареждането на такива машини или транспортирането им до страната.
 • ниска цена. Повечето автомобили на активатори са няколко пъти по-евтини от автоматичните машини с барабан, особено домашните модели. Цената им варира от 1500 до 6000 рубли.

Що се отнася до недостатъците, тогава те не могат да бъдат.

 • Пране на дрехи в машини от този тип изисква ръчен труд под формата на изплакване и изместване на мокри предмети, предене (ако няма центрофуга). А това означава такава машина не може да бъде оставена без надзор.
 • Комплект вода се извършва ръчно.
 • В такива машини е опасно да се мият деликатни неща, тъй като това може да доведе до тяхното повреждане.

  За ваша информация! В съвременните модели се появиха режимите на деликатно измиване, както и измиване на кашмир и вълна, което не е недостатък.

 • Такива машини не могат да бъдат вградени, защото натоварването на прането отгоре им.
 • Когато източвате вода, всеки път трябва да замените специален контейнер и след това да го излеете на определеното място.

Разновидности на задействащи машини

Автомобилите от този тип са различни, те се различават по характеристиките на устройството и наличието на функции. но докато всички имат само вертикално натоварване на бельо, Могат да се разграничат три различни типа такива перални машини; това разделение се счита за условно.

 1. Най-простите машини за активиране. Те се състоят от резервоар, активатор и ръчно извличане.Ръчно завъртане - това са две ролки, закрепени заедно, между които се поставя мокър продукт и се превърта. Тези машини включват "Бебе", "Ока", "Сатурн 1616", "Феята".
 2. активатор полуавтоматични машини, Подобна машина има два резервоара, един измиване и изплакване. Вторият резервоар е центрофуга, предназначена за въртене на прането, която се прехвърля от първия резервоар. В различните модели, различни допълнителни функции, например таймер с избор на време за измиване, деликатен режим на пране, реверс и т.н. Като пример за полуавтоматични машини можем да посочим машините: Сибир, Renova WS 40, Unit 210, Snow White 55.
 3. Активиращи машини автоматични. Този тип включва съвременни активаторни машини, в които се събира, оттича, нагрява вода, се вари, въздухът се изплаква. Освен това е осигурен деликатен режим, измиване на вълна и други. Активатор машина се различава от барабанна машина по това, че има активатор-работно колело в резервоара си, Ето пример за активираща машина: Redwer WMA 5521, Evgo EWP 4026 N, Mabe LMR1083PBYR0, Whirlpool Vantage.

Забележка! Автоматичните машини с активиран тип нямат недостатъците, изброени по-горе. Техният недостатък може да се нарече само високата цена и по-големият обем консумирана вода.

Преглед на известни модели

Има много перални машини от типа активатор. Въпреки това, много хора предпочитат барабанните машини. Какъв е въпросът тук? Вярваме, че въпросът тук е неразбиране на същността на въпроса. Пазарът предлага барабанни машини, той ги рекламира добре, което означава, че остава на потребителя да купи.

С фразата „активиращи машини“ повечето от нас представят такива модели като „Бебе“ или „Сибир“. Но това е погрешно, така че ще се опитаме да дадем преглед на моделите машини на активатор от всички налични типове.

 • Бебе. Една от най-популярните перални машини от съветската епоха, любовниците харесвали заради малкия си размер и способността бързо да мият малко количество мръсно пране. Резервоарът на машината е проектиран за 27 литра вода, в един цикъл можете да измиете до 1 кг пране. Има маркуч за източване на отпадни води. Това е най-популярната машина в касата си. Идеален за летни вили. Разходи от 1500 rub.бебешка пералня
 • Feya CMP-20. Полуавтоматична пералня с центрофуга. Зареждане на спално бельо до 2 кг. Завъртането се извършва със скорост 1320 об / мин. Цената е около 2500 рубли.приказна пералня
 • Renova WS 50. Полуавтоматична машина с центрофуга. Зареждане на спално бельо до 5 кг. Завъртането се извършва със скорост 1350 об / мин. Има маркуч за набиране и за източване на вода. Управлението се осъществява механично. Разходи от 4000 rub.Пералня Renova
 • Mabe LMR1083PBYR. Машината е машина с механично управление. Максималното натоварване на спалното бельо е 10 кг. Завъртането се извършва със скорост 680 об / мин. Има режими: пране на деликатни неща и експресно измиване. Можете да изберете температурата на водата за измиване, възможно е измиване в студена вода, а също така е възможно да се свържете с топла вода. Има аварийно отваряне на вратата на резервоара. Цената от 15 000 рубли.Пералня Mebe
 • Bosch WOR 16155. Автоматична машина за пишеща машина с активен механизъм с електронно управление. Зареждане на спално бельо до 6 кг. Максималната скорост на въртене е 800. Можете да изберете температурата на водата, скоростта на въртене, има защита срещу течове. Възможен забавен старт на програмата. Цената от 32 000 рубли.Бош пералня
 • Whirlpool Vantage. Активатор машина с сензорно управление, USB - интерфейс, цветен дисплей и наличието на 33 режима на измиване, Можете да създадете свой собствен режим на пране, да перате спортни дрехи, обувки, малки постелки за баня. Въпреки това, такова чудо на технологията струва много пари и ще струва около 123500 рубли.пералня с хидромасажна вана

Така че, автомобилите на активаторите са различни: най-примитивните и удобни за транспортиране и използване в летни условия, както и супертехнологични и модерни. По своите характеристики такива машини по нищо не отстъпват на машините от барабанен тип. Изборът е ваш.

   

Коментар на 1 читател

 1. Граватар Ирина Irene:

  Купихме перална машина Zarget, като нейната простота и лекота на използване. Имаше въпроси след първото измиване, но не знаем кого да зададем. В магазина, в който са купили, няма такъв специалист. А сервизният център в Санкт Петербург не може да бъде намерен.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини