Всичко за пералните машини

Преглед на активирани въртящи се шайби

активатор със завъртанеГоворейки за перална машина с активатор с функция за въртене, повечето хора ще представят машината Sibir или Assol, тази, която е била използвана преди три десетилетия. Всъщност пералните машини тип активатор със завъртане са не само остарели модели, които се търсят днес, освен, може би, за летни жители, студенти или ергени. Съществуват съвременни модели на технологии с подобно устройство и те могат да се конкурират с автоматични барабанни машини.

Накратко за устройството на такава машина

Технологията за производство на съвременни технологии направи значителна крачка напред. И ако в съветските шайби устройството, поради което бе завъртено бельо, е имало асиметричен активатор на лопатката, сега такъв активатор се нарича работно колело. Работното колело изглежда като звънец, който има симетрични ребра с различни размери и се върти в различни посоки. Така водата в барабана се върти плавно, прането не се усуква и не се износва.

Работното колело има отвори, през които преминават въздушни мехурчета по време на измиване. Подобна технология „балончета“ дава възможност за по-добро измиване на дрехи, както и по-добро изплакване на перилните препарати от тъканта.

Завъртането в такава машина става на принципа на центрофуга. В същото време прането остава в барабана, не е необходимо да се премества никъде. Когато барабанът се върти, водата изтича през малки дупки в стените на барабана.

Преглед на полуавтоматичните машини за предене

Пералните машини Activator в ценова категория могат да бъдат разделени в два класа: скъпи и евтини. В статията вече описахме евтини перални машини Как да изберем полуавтоматична пералня с въртене, но моделите на съвременните активиращи машини ще разгледаме по-подробно:

 • Whirlpool Vantage - този елитен клас автомобил разполага с 33 програми за пране в арсенала си. Можете да перете в него не само детски дрехи, училищни униформи и дрехи за спорт, но и постелки за баня, обувки и други специфични неща. Капацитетът на барабана на тази красавица е 11,5 кг. Той също така привлича сензорния контрол, което вече не е изненада за по-младото поколение. Дисплеят с размер около 18 см показва подробна информация за процеса на измиване. Като цяло тази кола е достойна за най-високата похвала, струва около 2000 долара.
  изглед на водовъртеж
 • Maytag Centennial MVWC360AW е перална машина с активатор с екстракция, която има 11 режима на пране. Тази машина икономично консумира вода благодарение на интегриран сензор, който отчита теглото на зареденото пране. Консумацията на енергия също се намалява чрез директно задвижване.
  Стогодишницата на Майтаг MVWC360AW
 • Daewoo DWF-806 - пералня с промиване на въздушни мехурчета от корейски производител. Максималното натоварване е 6 кг сухо пране. Особеността на машината е, че можете не само да изберете готова програма, но и независимо да зададете времето за измиване, изплакване и въртене. Може да се свърже със студена и топла вода.
  Daewoo DWF-806

Силни и слаби страни

Разгледаните по-горе перални машини с активатор са автоматични. Те, както и всички други автомобили, имат своите силни и слаби страни. Да започнем с предимствата:

 • Първо, те имат вертикално натоварване, което е много по-удобно от предното. Не е необходимо да се огъвате надолу при зареждане или изваждане на пране;шайба за активатор
 • второ, за разлика от вертикалните пръти от типа на барабана, устройството на активатора няма заключващи се капаци на барабана. Ако по време на измиването има прекъсване на захранването и барабанът спре с капаците надолу, прането ще остане в машината, докато не се включи отново. Машината с активатор може да се отвори без проблеми;
 • трето, тези перални машини са по-малко причудливи за перилните препарати. Това означава, че можете да използвате прах за измиване на ръцете и дори шампоан, без да се страхувате, че ще се появи голямо количество пяна;
 • четвърто, активаторните машини могат да бъдат свързани с гореща вода, спестявайки енергия и време за измиване;
 • пето, липсата на бойлер, задвижващ колан на двигателя го прави по-надежден и лесен за ремонт в случай на какво.

Важно е също така колите с подобна конструкция на резервоарите да са по-малко шумни. Що се отнася до цената на това оборудване, то не е по-високо от автоматична машина с предно зареждане.

Недостатъците на тази техника са много субективни:

 • икономия на енергия води до разходи за вода. Освен това тяхната консумация на вода може да е по-голяма, тъй като барабанът е напълнен почти пълно;
 • малко разнообразие сред моделите на автоматични машини, но има много полуавтоматични машини, но хората им предпочитат да купуват изключително на дачата.

Както можете да видите, активаторните шайби с функция на въртене могат да бъдат не само двуцистерни, както сме свикнали, но и едноцистерни. В същото време има голям арсенал от функции и програми, дори се справя с деликатните неща.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини