Всичко за пералните машини

Преглед на аксесоарите за съдомиялни машини

аксесоари за съдомиялни машиниСъдомиялната машина улесни живота на семейството. Много коли работят повече от десет години, някой смени старата техника на нова. Съдомиялните машини постоянно се усъвършенстват, допълват се с нови функции и удобни опции. Всяко оборудване, включително съдомиялна, изисква постоянни грижи и спазване на правилата за работа. За целта използвайте висококачествени перилни препарати и оригинални аксесоари, които ще бъдат обсъдени по-късно.

Какво представляват аксесоарите?

Преведено от френски, думата аксесоар се превежда като „добавяне“. Следователно в рамките на тази статия под аксесоарите за съдомиялната машина имаме предвид допълнителните (свързани) части, които придружават съдомиялната машина, Що се отнася до препаратите за миене на съдове, няма да ги причисляваме към аксесоари, прочетете кое лекарство е по-добре да изберете Можете в отделна статия.

Какви са тези допълнителни детайли, които са подходящи за конкретни марки съдомиялни машини, например Bosch, Siemens, Miele, нека да изброим:

 • почистващи препарати и дезодоранти за вътрешни камери;
 • тест ленти за определяне на твърдостта на водата;
 • микрофилтър;
 • държачи за малки ястия;
 • удължаване на маркуча със спирателна система Aqua;
 • кошници за високи очила;
 • държач за бутилка;
 • вложки за ножове;
 • фасади на вратата;
 • спринклер за измиване на листчета за печене;
 • крепежни елементи за вградени модели.

Аксесоари за съдомиялни Bosch и Siemens

Нека да разгледаме някои от аксесоарите за съдомиялни машини, като използваме Bosch и Siemens като съдомиялни машини.

Почистващите препарати от германска защита за съдомиялни машини Bosch и Siemens се предлагат в бутилки от 50 ml. Този продукт е предназначен да се отърве от мазнини и варовик вътре в съдомиялната машина. Може да се използва и за почистване на уплътняващата дъвка по контура на вратата. Лесно е да използвате почистващия препарат: бутилката се отваря и поставя с главата надолу в съдомиялната машина без съдове, след това тя започва режима на миене. Редовната употреба ще предотврати образуването на неприятни миризми, една бутилка е предназначена за едно почистване.
чистач за бош
Поставката за очила в съдомиялната машина Bosch SMZ 5300. Този аксесоар ще осигури надеждно закрепване на стъкла в машината, както и висококачествено пране и сушене. В съдомиялни машини с ширина 60 см и с кутии VarioFlexPlus или VarioFlex можете да поставите 4 от тези държачи наведнъж, което означава, че е идеално да измиете 16 чаши вино или шампанско. В машини с ширина 45 см ще се монтират съответно само 2 държача.

Важно! Височината на чашата за монтаж в такъв държач не трябва да надвишава 24,5 см, а диаметър 10,5 см.

държач за стъкло

Производителите от Siemens предлагат на съдомиялни машини удобни държачи за кукички за малки чинии, които са прикрепени отстрани на горната кошница.
притежатели на малки ястияТакъв аксесоар като държач за бутилка е много удобен, той е инсталиран в долната кошница.

държач за бутилка

Най-популярните аксесоари са:

 • пръскачка за измиване на големи предмети и листове за печене;
 • тест ленти за определяне на твърдостта на водата и
 • удължители за маркучи.

аксесоари за съдомиялни машини

По време на продължителна употреба машинни части като раменната рама и филтрите за почистване може да се провалят. Те се предлагат и в търговската мрежа.Сместват се лесно, без помощта на специалисти..

аксесоари за съдомиялни машини

Аксесоарите за съдомиялни машини на Siemens често са подходящи за съдомиялни машини на Bosch. Съдомиялните машини на тези марки се произвеждат под контрола на един концерн и следователно техните компоненти са подобни. Производителят препоръчва използването на оригинални аксесоари, които ще удължат живота на оборудването.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини