DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Nytt liv på en gammal datordisk
95% av världens befolkning har persondatorer, och med dem många digitala medier för lagring av information. En av dessa enheter är en datordisk som, som alla andra saker, har sitt eget liv. Dessutom är det lätt att skada. En eller två repor - och du kan skicka till deponiet. Och skivor med föråldrad information? Det är synd att kasta bort det, men det finns ingenstans att använda det, så det är värdelöst att samla damm på en hylla, ta upp plats och förvärra röran. En bekant situation? Då är det dags att göra en granskning i huset och förvandla gamla datorskivor till underbara små saker som kommer att dekorera din interiör.

Ljusstakar "Vinter-sommar"
För att göra ljusstakar behöver du: en penna, en tändare eller tändstickor, självhäftande papper, glitter nagellack, superlim, attribut för dekoration (pärlor, glitter, kottar, bågar, blommor) och naturligtvis huvudpersonerna i vårt projekt är gamla datorer. Välj material för dekoration baserat på din designidé.

Nytt liv på en gammal datordisk


Det första steget i arbetet är tillverkningen av stiftelsen. Vi tar en skiva och ger den önskad form med en tändare och en penna. Smält kontinuerligt kanterna på skivan och böj dem till mitten så att det bildas en speciell skål.

Nytt liv på en gammal datordisk


Skär ut en cirkel med lämplig diameter från ett självhäftande papper och lim på skivans mitt.

Nytt liv på en gammal datordisk


Därefter kan du dekorera vår ljusstake. ("Vintern" - glitter, kottar, grankvist, båge, bagage. "Sommar" - konstgjorda blommor, löv, stenar eller pärlor, fjärilar.) Vi fixar alla element med superlim.

Nytt liv på en gammal datordisk


Lägg glans till våra ljusstakar med några droppar nagellack.

Nytt liv på en gammal datordisk


Den sista beröringen - sätt in ljuset och tänd det. Vår kreativa vinter-sommarljusstake är klar.

Nytt liv på en gammal datordisk

Nytt liv på en gammal datordisk


Cup stativ "Roliga bollar"

Vem av oss gillar inte att spendera morgonen vid ett datorbord med en kopp doftande te? Och du vet mycket väl att en varm kopp lämnar fläckar på bänkskivan. Så varför inte göra en ljus och positiv ställning?
För att tillverka en "Roliga bollar" med ett stativ behöver du: 2 datorskivor, ett nagel av färgad tråd, superlim, 1 bomullspinne, 2 medelstora pärlor, 2 knappar.

Nytt liv på en gammal datordisk


Vi limmar två skivor ihop så att endast silversidan är synlig. Vi fäster en bomullspinne i hälften på insidan och stänger tomrummet mitt på skivan med en platt knapp.

Nytt liv på en gammal datordisk


Vi bearbetar skivans yta med lim och börjar låta tråden från mitten till kanterna (trådens rörelse är cirkulär). Vi gör det också på andra sidan. Vi strängar pärlor på tandpetarna och får vår "God boll med stickor".

Nytt liv på en gammal datordisk

Nytt liv på en gammal datordisk


Så genom att aktivera din fantasi kommer du att göra en onödig disk till en användbar, lyftande liten sak.
Kommentarer (2)
 1. Dmitry
  #1 Dmitry gäster 8 mars 2018 19:11
  2
  Vi tar skivan och ger den önskad form med hjälp av en tändare, medan vi andas djupt och ofta i par och du blir lycklig
 2. Gäst Victor
  #2 Gäst Victor gäster 16 april 2018 19:29
  0
  Du kan montera den glittrande rotorn. Från diskar. För väderkvarnen .. Dessutom finns det metall inuti skivan och en dag kommer den förmodligen att visa sig. Det här är min gissning. Ditt redaktionsråd under denna tid upplyste väldigt mycket om arbetets väg. Tack för bra råd ..

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner