DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Dröm som i en saga
Sömn är en viktig del av våra liv. Den tid vi tillbringar avkoppling ska vara lugn och rolig, så att det räcker för att helt återställa vår styrka. För en sund och bekväm sömn finns det så bekvämt som en ögonbindel. Det hjälper ögonen att slappna av så mycket som möjligt och döljer dem för allt ljus, även om det är sömn på dagtid. Du kan göra en sådan mask med dina egna händer och idag ska jag berätta hur.

För en mask behöver du:
- ett litet tyg av svart och i mitt fall rosa garn. Jag ville ge masken lite barnsligt humör.
- ett brett elastiskt band, en liten sträcka av slätt eller en färg med garn.
- en krok som är lämplig för garnets tjocklek.
- nål och tråd för sömnad.

Dröm som i en saga


Vi börjar med en kedja med sex luftöglor, den sjunde slingan lyfter och övergår till den andra raden.

Dröm som i en saga


Varje ny rad ska stickas vidare med en ny kolonn från sidorna. Jag bestämde mig för att sticka denna mask med kolumner med virkning, men du kan välja vilket annat mönster du vill. Det viktigaste här är att mönstret låter dig spara den nödvändiga formen på masken.
När förlängningen når cirka 10 cm, fäst duken på ögat, om du är bekväm och täcker tätt ögat. Det kan inte längre utvidgas. Sticka två eller tre rader utan förlängningar och börja smala raderna för att få ett skår för näsan. Vi begränsar den på samma sätt som vi utökar den, bara i stället för en ytterligare slinga i den nedre kolumnen hoppar vi över hela kolumnen. Detta bör göras på båda sidor om två nya rader, och sedan bara på den sida där näsan kommer att vara.

Dröm som i en saga


Applicera regelbundet halva masken på ansiktet och mät hur mycket mer du behöver för att binda till näsan. Annars kan masken visa sig vara antingen för bred eller smal. När halva masken täcker ditt tempel kan den övre kindbenet och hälften av näsan stoppa förträngningen.

Dröm som i en saga


Den andra halvan passar spegel först. Det vill säga, först expanderar vi tyget, sedan stickar vi två eller tre rader även till sista och smala till önskad storlek.

Dröm som i en saga


På sidorna av masken gör vi "öron", som kommer att fästas till varandra med ett elastiskt band så att det är bekvämare att bära en mask.

Dröm som i en saga


Gör det nu dekoration för att vår mask ska göra den roligare och intressantare. Vi tar svart garn och stickar en kedja med 12 luftöglor.

Dröm som i en saga


Vi vecklar ut kedjan och binder den genom att knyta "cilia".

Dröm som i en saga


Vi gör två sådana "sovande" ögon och syr dem på masken.

Dröm som i en saga


Här är vad som hände.

Dröm som i en saga


I en så mjuk och mild mask kommer din sömn att vara lugn och dina drömmar kommer att vara fantastiska.

Dröm som i en saga
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner