DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Kort broderat med band
broderi band - en gammal och ovanligt vacker typ av handarbete. Det är denna teknik som vi kommer att använda för tillverkning av vykort. Traditionellt är mönster broderade på täta och ogenomskinliga tyger, men för kort är det mer bekvämt att använda tjockt papper eller kartong. Till och med en person som inte är bekant med broderier kan göra ett sådant kort.

Vi kommer att behöva: ett ämne för ett vykort, färgat kartong, lockigt och vanligt sax, lim. Satinband: grön och vit 3 mm tjock och blå - 7 mm. Tapestry och vanliga nålar, tunn stickad nål eller lila, tråd, lättare.

Till att börja med måste lockiga saxar från färgad kartong klippa en kvadrat. Det bör vara cirka 1 cm smalare än arbetsstycket. Det är denna torg som vi kommer att brodera.

Först markerar vi på fel sida platserna där nålen med tejpen kommer att passera genom kartongen.

Kort broderat med band


Nu punkterar vi de markerade hålen med en nål och expanderar dem med en hål eller stickor.

Kort broderat med band


Den centrala horisontella raden med hål är bättre att göra bredare än resten, eftersom vi måste tränga banden igenom dem två gånger.

Fortsätt nu till brodering. Klipp av 20-25 cm grönt band. Skär av tejpspetsen diagonalt, smälter den lätt med en tändare och tråd den in i tapisserinålen.

Kort broderat med band


Det är nödvändigt att smälta ändarna så att tejpen inte släpper i processen. Nu måste tejpen fixeras så att den inte glir ut ur öglet under broderiet: genomträng tejpen med nålspetsen några millimeter från kanten och dra sedan längre änden.

Kort broderat med band

Kort broderat med band


Limma den fria kanten på tejpen på insidan av torget. Vi sträcker nålen på framsidan, vrider tejpen i ett rör och genom det motsatta hålet tar den till fel sida. Vi har en stjälk. På samma sätt gör vi ytterligare två stjälkar. Sedan klipper vi tejpen och limmar den återstående spetsen från insidan.

Kort broderat med band

Kort broderat med band


Vi tar det blå bandet, fixar det såväl som det föregående och sätter det på "ansiktet" genom samma hål som stammen. (Fig. 8) Nu, från insidan, drar vi en vanlig nål med tråd genom tejpen. Vi väljer bandet på framsidan med en söm "framåt nål". (Bild 9) Vi drar tejpen väl och startar den inifrån och ut. På samma sätt gör vi de återstående blommorna.

Kort broderat med band


Vi binder den resulterande "gäng" med ett tunt band.

Kort broderat med band


Nu måste vi bara fästa våra broderier på det tomma och vykortet är klart!

Kort broderat med band
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner