DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Rullgardiner
Våren kommer. Ibland gör ett fönster som är för soligt obehagligt - starkt ljus skadar ögonen eller överhettar arbetsplatsen för mycket. Det är inte alltid bekvämt att använda gardiner. Våra persienner sparar utrymme, passar in i fönsteröppningen och sparar dig från alltför mycket solljus.

Materialet för denna persienner kommer att vara vass.

Vals persienner


På försommaren längs sjöarnas stränder kan du hitta redan rengjorda, fin - den är mörkare i färg, som efter ojämn behandling med fläckar. Och om du plockar upp en växande, måste du rengöra den från de yttre skalen. Vrid något runt lederna - de yttre rören kan enkelt tas bort.
Mät sedan önskad längd (bredden på ditt fönster) och skär ett tillräckligt antal stjälkar med en trädgårdsskärare. För att montera persiennerna behöver vi en rektangulär ram i trä, som kan tillverkas av vilket som helst lämpligt material. I detta fall tjänade den gamla staketet för detta ändamål. Vi kör tre spikar i de övre och nedre remsorna, och markerade tidigare avståndet med en linjal så att de faller exakt mitt emot varandra.
Vi drar tre snören av jute garn (inte för hårt och lämnar svansar på cirka 20 cm kommer de att komma till hands senare). Detta är grunden.

Vals persienner


Därefter börjar vi monteringen av persiennerna och binder ihop alla stjälkar till basen. Detta kommer att kräva en tunnare sladd och ditt tålamod. Tunna band kan också användas som en sladd, som du kan få genom att klippa en gammal oönskad skjorta.

Vals persienner


Du kan dekorera persienner med flerfärgade band. Denna aktivitet är trevlig för fans av monotont arbete, även om verksamheten går mycket snabbare än det verkar i början.

Vals persienner


Du kan hänga vår produkt i fönstret med hjälp av en träkornis, ställ in motsatsen (eller ta en massa sockerrör och binda den hårdare på flera ställen). Persienner blir ganska enkla, så välj inte särskilt massivt material för det. Bind ändarna på huvudsnöret till gesimsen och njut av den trevliga skymningen.

Vals persienner


När det inte längre behövs i fönstret kan det fungera som en dekorativ panel. Knyt ett gäng torkade blommor till det, placera ljusa ritningar eller en kalender.

Om du vill dekorera en låda för att lagra saker med en sådan matta - mät omkretsen och höjden - och för jobbet. Glöm inte att stänga ändarna (en chintz eller satin i lämplig färg kan tjäna för detta - klistra bara en tygremsa på ett sådant sätt att den döljer dem).
Kommentarer (1)
  1. Sanya
    #1 Sanya gäster 19 juli 2017 15:50
    0
    Original ECO-fönsterluckor ...

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner