DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Lätt pendel lampskärm
Nu kommer vi att skapa en ljushängande lampskärm för ett litet rum - ett litet kök eller hall. Denna lampskärm är tillverkad i etnisk stil, som nyligen har blivit mycket populär. Det är mycket lämpligt i ett hus på landet, där det ibland finns många små rum. Lätt att tillverka.

Materialet för honom kommer att vara vass, vars tjocktar kan möts vid sjöar och floder. Men om det är svårt för dig att få sådant material kan du använda vanliga pilkvistar, som du tidigare har rensat dem från bark och torkat dem.
En struktur av vass kommer att bli lättare, eftersom denna anläggning är ihålig inuti och därför praktiskt taget viktlös.
Vi behöver också lite spårningspapper (som framgångsrikt kan ersättas med bakpapper), bomulls- eller jute garn, PVA-lim, en penna, sax, en nål, tjock undertråd. Skär vassen bekvämt med en trädgårdsskärare.

Försök välja jämnare vass med samma tjocklek. Skär 6 bitar ungefär 30 cm långa för basen och tre stycken 4 cm mindre i längd för stående. Men du kan ändra detta förhållande i enlighet med ditt enskilda projekt.

Lätt pendel lampskärm


Vik triangeln och binda pinnarna med garn - en styv struktur erhålls. Sätt ihop den andra triangeln på samma sätt. (3) Du kan nu bifoga stagarna i serie. Ramen är klar. För större styrka lim vi garnfogarna med lim och låter produkten torka.

Lätt pendel lampskärm

Lätt pendel lampskärm

Lätt pendel lampskärmSkär sedan sidoväggarna av papper. Det kommer att vara bekvämt att använda en penna här - cirkel bara konturerna från insidan. Klipp utan lager, eftersom papperet bör vara mer eller mindre i ett sträckt skick. För med tråden genom en nål genom hörnen på de kokta lakorna. Bind dem så att de inte snett. Försök samtidigt att inte dra i tråden, som, om den är försiktig, kan klippa igenom papperet. Så binda alla tre arken i följd.

Lätt pendel lampskärm

Lätt pendel lampskärm


Nu återstår det att skapa en enhet för att hänga. Det är väldigt enkelt - sträck tråden från varje hörn till motsatt sida av triangeln, knyt den. I mitten kommer det således att finnas en asterisk, som gör att lampskärmen kan hänga på en patron med en glödlampa. Dess lägsta vikt i detta fall är den största fördelen. Naturligtvis bör du inte placera den i de rum där det finns starka utkast - designen är inte utformad för detta.

Lätt pendel lampskärm

Lätt pendel lampskärm


Om du släpper ut mer äkta trådar i hörnen får du ännu större likhet med en drake. Du kan samla dem och binda dem i ett bunt, använda flerfärgade trådar. Om du vill - lägg till en bild eller hieroglyfer - få en kinesisk stil.
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner