DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
När jag byggde partitioner i ett nytt hus fick jag en idé att utöka utrymmet - det är att montera ett akvarium i väggen.

Akvarium i väggen

Akvarium i väggen


I början avsåg jag att dela upp kökrummet från korridoren till en solid struktur som var cirka 12 centimeter tjock med en dörröppning. Men jag ville få en lätt och original partition. Först ökade jag öppningen till köket till nästan 2 meter och bestämde mig sedan för att skapa en genomgångsnisch för akvariet. Jag gjorde installationen av väggen av kombinerade material. Jag behövde inte bara metallväggprofiler, utan ett kort och spånskiva. Först måste du bestämma storleken på nisch. Moderna akvarier har standardstorlek och är skräddarsydda. Standarderna är ganska korta och breda. Vid beställning kommer de att producera valfri storlek och kapacitet, och priset kommer att vara ganska tillräckligt. Jag fortsatte med sådana aspekter: utseende, enkel rengöring och designens tillförlitlighet. Akvariets utseende förbättras baserat på den stora längden och höjden, men bekvämligheten med rengöring och filtrering kommer att förlora. Därför bör höjden göras högst 0,65-0,7 meter, en längd på cirka 1-1,5 meter och en bredd av 0,25-0,4 meter. Jag valde följande dimensioner på längd / höjd / bredd - 1,05 m / 0,68 / 0,25 meter. Mitt råd är att öka längden och bredden och få en kapacitet på cirka 300 liter, akvariet kommer att se mer imponerande ut och dess invånare kommer att vara bekvämare att bo i det.


Akvarium i väggen


När vi har bestämt oss för dimensionerna på reservoaren monterar vi väggen helt. Nedre och övre jag använde de vanliga guiderna för profilen i form av bokstaven "P", en bredd på 30 millimeter. Efter att jag säkrade dem från varandra i djupet i den framtida nischen för att få en väggtjocklek på 25 centimeter, och med hänsyn till installationen av gipsvägg, är detta fortfarande minus 2-2,5 centimeter. Väggen bör fästas i sidled på vissa ställen för att undvika avböjning från mycket vikt, eftersom den är ungefär 350 kilo.
Bredvid nischan använde jag inte en vanlig metallprofil, utan en kantad skiva, varefter jag lindade den resulterande spånskivöppningen. Jag uppmärksammar det faktum att akvariet måste installeras på ett tillförlitligt sätt, för förstärkning använde jag en kontinuerlig låda med en väggskiva under akvariets botten. Den nedre biten av spånskivan bör kontrolleras med en nivå, och på sidan är det bättre att lämna mellanrum cirka en centimeter. För att säkerställa tillförlitlighet och för att undvika kinks från avböjningen av basen, när jag installerar akvariet, satte jag skumplast från takpanelerna, ungefär en centimeter tjock, under dess botten. Vatten hälldes försiktigt med en slang och övervakade ständigt förflyttningen av akvariumskroppen.
Min uppgift var att säkerställa rengöring och leverans av el till akvariet. Eftersom jag ville integrera dammen i väggen från sidan av korridoren och köket, bestämde jag mig för att lämna åtkomst från korridoren för rengöring, anslutning av elektriska apparater och matning av fisk.

Akvarium i väggen


I framtiden gjorde jag inga kläckor utan hängde helt enkelt en bild istället för öppningen.

Akvarium i väggen


Gips var limmad med tapeter, så jag stängde det befintliga mellanrummet mellan kroppen och väggen med hjälp av ett vanligt plasthörn. Jag limmade dekorativ spiral från sten “Serpent” och skal till hörnet.

Akvarium i väggen

Akvarium i väggen


Som ett alternativt drag är det en dyrare, det vill säga användningen av dekorativ sten, som kan användas för att dekorera omkretsen av akvariet. Jag har fortfarande den vanliga dörrplattan, som jag inramade akvariet från korridoren.

Akvarium i väggen


Installation av belysning och filtrering beror bara på fantasi, eftersom de elektriska ledningarna är anslutna till en stängd nisch.

Akvarium i väggen

Akvarium i väggen

Akvarium i väggen


Installationsresultatet är en vacker utsikt, effekten av invånarnas närvaro, ljushet och transparens, ytterligare belysning av korridoren och köket i mörkret.
Kommentarer (5)
 1. Edward
  #1 Edward gäster 4 januari 2014 11:23
  1
  Toppklass!
 2. Alexander
  #2 Alexander gäster 20 september 2015 00:55
  1
  Min fru och jag granskade många saker, men det här är bäst !! Tack !!!
 3. Victoria
  #3 Victoria gäster 3 oktober 2015 15:38
  0
  Mycket trevligt, men hur man tvättar det ???
 4. Olya
  #4 Olya gäster 12 januari 2017 14:02
  1
  Du är en bra kollega, nu med min man vill vi göra något liknande)
 5. Vladimir
  #5 Vladimir gäster 24 januari 2017 21:54
  1
  [b] Olya [/ b], tack. Jag har implementerat många idéer, det finns cirka 8, tyvärr finns det ingen tid att skriva artiklar nu.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner