DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Candle of Orange
Från en halv apelsin kan du skapa ett riktigt ljus. Samtidigt behövs inget vax i sin tillverkning - bara vanlig vegetabilisk olja. Ett sådant ljus tjänar naturligtvis i större utsträckning som inredning, dekoration för varje semester, till exempel nyår. Aromen av citrusfrukter är som ingen annan i kombination med alla dina favoritsammanträden för vinterhem.
Så för att göra ett ljus från en halv apelsin behöver du faktiskt själva frukten, vegetabilisk olja, en kniv och en sked, med vilken du kommer att behöva ta bort apelsins kärna.

Orange ljus


1. Apelsinen ska skäras i hälften. Vi behöver bara en del.

Orange ljus


2. Skär fruktens kött med en vass kniv. Ta sedan bort massan med en sked. Samtidigt lämnar vi kärnan - den kommer att fungera som en veke för det framtida ljuset. (Massan av apelsin kan användas för beredning av alla semesterrätter, sallader).

Orange ljus

Orange ljus


3. Resultatet ska vara en skål. Det är viktigt att veken är tunn: den brinner bättre.

Orange ljus


4. Ta sedan vanlig vegetabilisk olja.

Orange ljus


5. Häll olja i skålen så att vätskan inte når änden av wickkärnan 1-1,5 centimeter.

Orange ljus


6. Slå på veken. Kanske tänds det inte omedelbart - det är okej, i alla fall kommer oljan att infiltrera viken och elden kommer verkligen att dyka upp.

Orange ljus


Allt, ljuset är klart!

Orange ljus


Ett sådant ljus kan tillverkas av vilken frukt som helst - grapefrukt, mandarin, citron. När man bränner fyller ett sådant ljus rummet med doft av citrus. Vid användning röker ljuset inte alls, det finns ingen lukt av bränd olja. I vegetabilisk olja kan du lägga till några droppar eterisk olja eller aromer - i detta fall blir aromen och lukten mättad. Även ett barn kan göra ett sådant ljus, men det är viktigt att följa vissa säkerhetsåtgärder.
Kommentarer (1)
  1. eve
    #1 eve gäster 7 januari 2017 06:38
    0
    Kan du göra samma sak med ett äpple?

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner