DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Dörrklocka dörrklocka
För inte så länge sedan köpte jag en bit signalanordning för en fiskespö. Efter två dagars arbete bröt han samman. Det visade sig att järnstycket, som sträcktes av en fiskelinje, brast. Detta järnstycke pressade på kontakterna och stängde kretsen. Det var synd att kasta en sådan sak, och ljudet var högt, och jag tänkte: "Varför inte göra om det under klockan?" Också nöjd med att detektorn arbetade på tre batterier - tabletter, vilket innebär att den inte krävde konstant ström. Dessutom var batterifacket lätt att öppna och det var lätt att byta ut dem utan att ta isär isär.

Dörrklocka dörrklocka


demontering

Ta försiktigt bort klädnypet. För att göra detta, ta bort locket och skruva loss bulten som håller klädnypan. Sedan tar vi bort alla fästen. Detta är ett kort, högtalare och LED. Vi riva inte något, utan helt enkelt få det så att alla ledningar förblir på plats. Det finns två omkopplare. En på brädet, som inkluderar hela enheten. Den andra mindre, är separat från brädan, den slås på när fisken hackar.

Dörrklocka dörrklocka

Dörrklocka dörrklocka


remake

Vi löd trådarna från den andra omkopplaren och lödar till alla andra. En brytare som stängs av när du tar bort fingret gör det. Det är viktigt att löd trådarna långa, i mitt fall är det cirka 15 meter. Du kan ta en tunn tråd, millimeter 4. Sedan lödar vi lysdioden. Vi behöver inte honom. Naturligtvis kan det lämnas, men det är till ingen nytta, eftersom det inte lyser ljust. Du kan försöka ansluta skopan genom en transistor, men det här är för mycket väsen, jag gjorde inte det här. Du kan också ansluta högtalaren genom ett motstånd om ljudet är högt enligt din åsikt, men det passade mig, så jag gjorde inte det heller. Det återstår att skjuta tillbaka alla detaljer in i huset och ta bort ledningarna för omkopplaren.

Dörrklocka dörrklocka


Sedan limmade jag fodralet med tejp på väggen ovanför dörren. Sedan drog han omkopplaren till rätt plats och limmade den med superlim. Allt fungerar, så jag gjorde inte röra någonting.
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner