DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Köp aldrig kulventiler utan att kontrollera min rekommendation
Alla mästare är väl medvetna om parametrarna med låg fysisk styrka hos silumin - den mest använda rostfria legeringen i kinesiska produkter med låg kvalitet. Även vid mindre statiska belastningar spricker vattenbeslag efter några månader, konsekvenserna av sådana situationer är mycket obehagliga. I bästa fall kommer kranen att gå sönder vid demontering och du måste ta bort den gängade delen från den inre gängan. I värsta fall en dyr, oplanerad reparation av lokaler på grund av översvämningar. Det finns ett enkelt sätt att kontrollera kvaliteten på kulventiler.
Köp aldrig kulventiler utan att kontrollera min rekommendation

Vad du behöver ha


Den permanenta magneten är liten och bör passa in i kranen.

Verifieringsteknologi


Lite smartare tillverkare bevisar för konsumenterna att kranhuset inte är tillverkat av silumin. För detta ändamål visas trådar med öppna vändområden, kroppens inre yta har också en gul färg. Men de fortsätter att försöka sänka produktionskostnaderna så mycket som möjligt och använder mindre högkvalitativa men billigare metaller vid tillverkning av enskilda delar.
Köp aldrig kulventiler utan att kontrollera min rekommendation

Huvudelementet i kranförslutningen är en speciell boll med ett hål som roterar i kroppen. Kinesiska oärliga tillverkare använder vanliga järnmetaller i stället för rostfria legeringar för att göra bollen. Ytorna är förkromade, blir blanka och vackra, till att börja med fungerar designen perfekt. Med tiden bryter den skyddande antikorrosionsbeläggningen integriteten, bollen blir rostig, ventilen fastnar i öppet eller stängt läge.
Köp aldrig kulventiler utan att kontrollera min rekommendation

För att bestämma materialet för att skapa bollen, använd en liten magnet, sänk den ned i kranen, vänd kroppen. Om magneten fastnar och inte faller ut - har du en kran av dålig kvalitet. Magneten dras inte till brons eller rostfritt stål.
När du väljer armaturer, se till att alla delar i enheterna är tillverkade av brons eller mässing och inte silumin eller järnmetaller.
Köp aldrig kulventiler utan att kontrollera min rekommendation

slutsats


Tror inte att alla kinesiska produkter är av låg kvalitet, det här landet ligger långt framför oss när det gäller teknisk utveckling. Produkter av dålig kvalitet kommer till oss genom fel hos inhemska handlare som köper olika förfalskningar till lägsta pris.
Ventiler med metallkulventiler kan endast användas för luftledningar, för alla andra alternativ rekommenderas det starkt att köpa högkvalitativa och hållbara beslag.

Titta på videon


Kommentarer (5)
 1. gee
  #1 gee gäster 13 augusti 2019 10:12
  9
  Det finns också ganska magnetiskt rostfritt stål.
 2. Gäst Michael
  #2 Gäst Michael gäster 13 augusti 2019 9:56 p.m.
  0
  "... Om magneten fastnar och inte faller ut - har du en kran av dålig kvalitet. Magneten dras inte till brons eller rostfritt stål." Med detta - är det klart. Vi läser vidare: "Kranar med metallkulventiler kan endast användas för luftledningar ..." Det vill säga, en kran även med en "kula" av mässing eller brons är inte lämplig för vatten? Vilka material ska kulan vara gjord av så att kranen kan användas i vattensystem?
 3. Vyacheslav
  #3 Vyacheslav gäster Igår, 07:52
  1
  Mat rostfritt stål 12x18n10t magnetiserar inte, och 07x16 är också rostfritt stål magnetiserar
  1. Michael J.
   #4 Michael J. gäster Igår, 19:17
   0
   Det stämmer!
 4. Nicholas
  #5 Nicholas gäster Igår, 20:48
  0
  Författaren känner inte till metaller, men skriver en artikel. Under sovjetiskt styre var alla rostfria hushållsartiklar (skedar, gafflar, knivar) tillverkade av legerat stål (3X13 och 4X13 enligt de gamla GOST) 30X13 och 40X13 på ett nytt sätt. Detta stål kallades också "kirurgiskt", hela det medicinska instrumentet var också tillverkat av detta stål. Det var jämförelsevis billigt, beständigt mot korrosion i ett vattenhaltigt medium. Men det var magnetiskt magnetiserat jämfört med klassikerna (12X18H9NT). Många hantverkare tillverkade köksknivar av det. Så en boll tillverkad av sådant stål kommer att vara motståndskraftigt mot vatten, men magnetiserat. Så i m Gazin kan få "fångade" .För bestämma den rostfria stål som används Bluestone, om några kristaller appliceras på den rengjorda ytan och sätta en droppe vatten och sedan gnidas en match chernukha tur rött inom några minuter.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner