DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Vatten, vinäger och väteperoxid mot rost - Jag delar min personliga erfarenhet av att rengöra diskmaskiner
Semester "kröp obemärkt." Det är dags att göra något som händerna hela året helt enkelt inte nådde.
Jag har tittat på min diskmaskin länge. Det är metall, köpt i en ekonomiklassbutik. Kvaliteten är lämplig. Eftersom torktumlaren ständigt är i kontakt med fukt, täcktes vår interiör efter en stund med en obehaglig röd beläggning. Jag försökte tvätta den med vatten och en tvättduk, men vad är poängen: beläggningen ökade bara och lös rost dök upp. På bilden finns bara ett fragment av gitteret för att kunna titta närmare på hur det såg ut.
Vattenäger och väteperoxid mot rost

En gång på Internet läste jag att i den här situationen kan vattenättikssammansättningen i kombination med väteperoxid hjälpa väl, i vilket det bearbetade objektet är helt nedsänkt. För en sådan procedur krävs minst tolv timmar. I vårt hus är det en katastrof att lägga ut en åtgärd i tolv timmar. Så de nådde ut till semester efter att ha väntat tills alla var spridda.

Vad behövde jag


Jag kom inte ihåg de exakta andelarna av receptet, men jag gjorde det på detta sätt: Jag hällde en halv liter flaska vinäger och en halv 100 ml flaska med tre procent peroxid i fem liter vatten (det förpackades på apotek i denna behållare). Lösningen fanns i ett brett bassäng, där hon placerade sin rostiga "skönhet". Eftersom endast den nedre delen av gallret skadades var en sådan mängd vätska tillräcklig.

rengöring


12 timmar har gått. Efter att jag tagit ut torktumlaren från handfat var jag mycket upprörd: all rost var på plats. Från frustration tog hon en svamp och tvättmedel. Föreställ mig min överraskning när allt tvättades mycket enkelt, bara vid korsningen mellan kvistar måste jag borsta lite med en gammal tandborste. Förfarandet tog femton minuter (inte mer). Bedöm själv hur bra det visade sig. Naturligtvis, om du tittar noga, kan du se sällsynta små svarta prickar på de platser där det fanns lös korrosion. Du kanske borde leta efter något annat effektivt botemedel.
Vattenäger och väteperoxid mot rost

Under tiden verkar det som om vår ”assistent” har hittat ett andra liv och kommer att tjäna sina herrar lite mer (innan nästa rensning).
Vattenäger och väteperoxid mot rost

Förresten, samma lösning kan användas flera gånger. I det lyckades jag tvätta en hylla av samma metall, botten på en galvaniserad hink och metalldelar i blandaren.

Jag hoppas att min erfarenhet kommer att vara användbar för någon.
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner