DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »5 användbara tips om skruvmejsel
5 användbara tips om skruvmejsel

Det är tydligt och motiverat av önskan från ägaren till en dyr skruvmejsel att använda den med större nytta och retur. I detta avseende hjälper olika munstycken att utvidga verktygets kapacitet.

Vinkelmunstycke


En skruvmejsel används oftare för borrning och arbete med hårdvara. Ibland måste du borra ett hål eller skruva in en skruv på ett obekvämt eller till och med otillgängligt ställe.
I sådana fall hjälper ett vinklat munstycke, bestående av en kaross, en växellåda, en instrumentfixeringsenhet och ett vridhandtag.
Vinkelmunstycket är anslutet till en skruvmejsel chuck, en bit sätts in i fixeringsenheten och önskat läge för munstycket ställs in med handtaget.
5 användbara tips om skruvmejsel

Sedan sätts på skruvmejseln, munstycket hålls fast i fodralet eller handtaget och skruven vrids / skruvas loss.
5 användbara tips om skruvmejsel

Du kan köpa ett sådant munstycke här - på (#2).

Munstycks-turbosax


5 användbara tips om skruvmejsel

Grunden för dess mekanism representeras av en axel som fritt roterar i lager, på vilken en excentrik är fixerad. Den kan representeras i form av en vevmekanism tvärtom: rotationsenergin skapar en fram- och återgående rörelse.
Saxens fasta blad vilar på sängen, de rörliga svängningarna på axeln och är fästa vid excentriken. Därför, när axeln roterar, rör sig den fram och tillbaka.
En viktig roll i konstruktionen ges handtaget som normalt är fixerat på spindeln. Med sin hjälp kan du tåla reaktivt vridmoment och försöka dra åt skruvmejseln i förhållande till verktyget.
Munstycket är fäst vid en skruvmejsel chuck och börjar agera när den är påslagen.
5 användbara tips om skruvmejsel

Det är utformat för att skära ark och nätmaterial enligt guillotinprincipen.
5 användbara tips om skruvmejsel

5 användbara tips om skruvmejsel

Du kan köpa ett sådant munstycke här - på (#6).

Munstycke - universalnyckel


Detta multifunktionella universalnyckelmunstycke har ett organ som anpassas till muttern, bulthuvudet, skruven, skruven etc. Med det kan du dra åt och skruva av muttrarna och bulthuvudena från 7 till 19 mm i storlek.
5 användbara tips om skruvmejsel

Verktygsanslutningen är fylld med 54 härdade stålstänger på fjädrar (stift), som överför stort vridmoment till en bult eller mutter.
Ett fast grepp från arbetshuvudet på bulthuvudets universalverktyg uppstår på grund av att en del av tapparna lyfts upp och tät passning av vilken form som helst kvar på huvudet.
5 användbara tips om skruvmejsel

Munstyckets arbetsdel är ansluten till skruvmejselchucken med en tetraedrisk skaft med en fjäderboll. Med dess hjälp kan du vrida och skruva loss fästelementen. För att göra detta, vrid bara bakåt till skruvmejseln.
5 användbara tips om skruvmejsel

Du kan köpa ett sådant munstycke här - på (#V).

Munstycke för borrning och vridning


5 användbara tips om skruvmejsel

Hon är en del av en uppsättning bitar och borrar. Dessutom är den ena delen av verktyget en skaft som sätts in i en skruvmejselns chuck, den andra är ett symmetriskt "pinhjul" vars rotationsaxel är vinkelrätt mot patronens rotationsaxel.
I ändarna av "skivspelaren" är skruvade skruvar, en av dem är insatt en borr, den andra - lite. För att fixa "skivspelaren" med verktyget finns det ett ringformigt stopp med en spärrkula fast i motsvarande urtag på spännet.
Det är enkelt och bekvämt att arbeta med detta munstycke. Skaftet är fixerat i en skruvmejsel. Det nödvändiga verktyget (i vårt fall - en borr) fixeras med en stoppring. Vi borrar det nödvändiga antalet hål på rätt plats.
5 användbara tips om skruvmejsel

Sedan flyttar vi proppen, vrider ”vridbordet”, igen fixerar vi spännen och med hjälp av lite kan vi skruva skruvarna i de borrade hålen. Arbetet är enkelt och snabbt.
Du kan köpa ett sådant munstycke här - på (#9).

Flexibelt axelmunstycke


5 användbara tips om skruvmejsel

Med hjälp av detta munstycke överförs vridmoment till verktyget, en skruvmejsel utanför axeln. Det behövs när det inte är möjligt eller svårt att använda en skruvmejsel med ett konventionellt arbetselement.
Grunden för den flexibla drivenheten är en pansrad kabel och en mjuk kropp. En skaft är belägen på den ena änden av axeln, med vilken den är fäst vid en skruvmejsel, och på den andra är ett arbetselement installerat: en bit, en borr, en fräs, etc.
5 användbara tips om skruvmejsel

Munstycket i form av en flexibel axel kan ta vilken form som helst, vilket är dess största fördel. Axeln har denna funktion tack vare en stålkabelöverförande rotation och en spiraltrådram.
5 användbara tips om skruvmejsel

Du kan köpa ett sådant munstycke här - på (#S).

Du kan köpa allt på Ali Express


  • (#2).
  • (#6).
  • (#V).
  • (#9).
  • (#S).

Titta på videon


Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner