DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Workshop: rengöring av ett köksförkläde med läsk och vinäger
Köksförklädet är en riktig kämpe för den osynliga fronten, omöjligt, men bidrar grundligt till den totala föroreningen i köket. Sprej med hett fett, ånga från krukor, damm och rök sätta sig på förklädet, frysa och fäst sedan skikt för lager. Resultatet är en mycket smutsig och klibbig yta.
Rengöring av ett köksförkläde med läsk och vinäger

När det gäller allmän rengöring tar förklädet så mycket tid och ansträngning att många hemmafruar ignorerar det och lägger ner det för senare. Samtidigt finns det ett enkelt och pålitligt sätt att rengöra ett köksförkläde.
Viktigt! rengöring utförs på naturliga sätt utan skadliga kemikalier!

Vi kommer att behöva:


  • bakpulver (vanligtvis för bakning);
  • bordsägerik (valfritt - äpple, druva, etc.);
  • en skål med varmt vatten (ungefär en liter, desto varmare desto bättre);
  • en trasa, borste, mjuk plast spatel, svamp - allt som är bekvämt att rengöra.

Rengöring av ett köksförkläde med läsk och vinäger

Vi tar en handfat med vatten, vinäger, läsk, en pensel. Du kan arbeta utan handskar.
Vi löser upp ett par matskedar läsk i ett bassäng med varmt vatten, tillsätt vinäger (volymen spelar ingen roll - en matsked eller en tesked, vi fokuserar på föroreningsområdet), blanda. Lösningen väsnade något, detta började den kemiska växelverkan mellan de två reagensen.
Rengöring av ett köksförkläde med läsk och vinäger

Varning! För att undvika att andas in den skarpa lukten av vinäger, ta på en ansiktsmask eller ta ett djupt andetag vid vätskan.
Det såg ut som en enkel lösning, men i verkligheten är det ett mycket bra sätt att rensa ut fett. Det är allt en kemisk reaktion!
Våt borsten, svampen eller trasan i lösningen. Det är mest bekvämt att göra detta med en borste. Med snabba skarpa rörelser tillämpar vi lösningen på köksförklädet (på ett litet område), lite med en ansträngning av tre. Ju snabbare och skarpare rörelsen, desto bättre kommer fettet att rensas. Torka av med en trasa.
Rengöring av ett köksförkläde med läsk och vinäger

Rengöring av ett köksförkläde med läsk och vinäger

Tricket är att det visar sig att rengöra köksförklädet väl med de vanliga medel som finns i varje kök. Du behöver inte bli förgiftad av kaustisk kemi, timmar att gnida smutsiga fläckar - allt är lysande enkelt!
Rengöring av ett köksförkläde med läsk och vinäger

Tips och tricks för rengöring av ett köksförkläde:
  • om du torker av förklädet med en torr mjuk trasa efter varje matlagning, behöver du inte spendera mycket tid på att rengöra det;
  • soda och vinäger är lämpliga för alla ytor (keramiska plattor, tegel, film, tapeter, spegel, stål, plast), med undantag för naturlig marmor och konstgjord och naturlig vit sten;
  • Använd inte vassa föremål! Det är bättre att lämna lite smuts till nästa session, men skrapa inte med en kniv eller en skarp spatel.
  • Ett köksförkläde rengörs inte bara för estetik utan också enligt sanitära standarder för det rum där maten är tillagad.

Rengöring av ett köksförkläde med läsk och vinäger

Titta på videon


Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner