DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Fläskspett i sojasås
Shish kebab har länge blivit en traditionell maträtt och ett integrerat attribut för picknick och promenader i naturen. Som regel är inte en enda tur till naturen eller en sommarresidens komplett utan att laga mat kött på spelet. Det finns ett stort antal recept för grillmarinader, men den mest utsökta, mjuka, mjuka och saftiga grillen fås i marinad från sojasås. Köttet marineras i kryddor och sojasås utan att tillsätta salt, vilket gör att det kan blötläggas snabbt och marineras snabbt.
Fläskspett i sojasås

Ingredienserna


För att laga grisköttspett i sojasås behöver du:
 • - fläsk - 1 kg;
 • - lök - 2-3 st;
 • - sojasås - 3-4 msk. l.;
 • - svart malad paprika;
 • - malt kryddig peppar;
 • - krydda till grillen;
 • - smaksättning från italienska örter;
 • - majonnäs - 1 msk. l.

Recept för grillfest i sojasås


Fläskspett i sojasås

1. För grillen är det bäst att välja färskt, fet kött, griskroken är väl lämpad för detta (under stekning på insatsen värms smältan försiktigt, vilket gör köttbitar mycket mjukare). Om du föredrar en mager grillmat, bör du ta massan. Köttet måste sköljas under vatten och blötläggas i en pappershandduk.
Fläskspett i sojasås

2. Vi skär fläsket i medelstora bitar, du kan klippa det i stora bitar (då måste kebaben vara lite längre för att steka). Generellt sett är storleken på bitarna upp till dig.
Fläskspett i sojasås

3. Lägg till den svart och krydda malad paprika, krydda till grillen, krydda av italienska örter. Blanda köttet med kryddor och låt stå i 10 - 15 minuter så att det är väl mättat. Tillsätt sedan 1 msk. l. majonnäs och 4 msk. l. sojasås. Blanda allt igen.
Fläskspett i sojasås

4. Under tiden skalar du löken och skär den i stora ringar. Vi tar en plastbricka eller kastrull i vilken kebab kommer att betas. Vi lägger fläskskivor i ett lager, lökskikt ovanpå, sedan fläsk och lök igen. Vi täcker brickan eller panelen med ett lock och skickar den till marinering i kylen i 10 - 12 timmar. Shish kebab marineras bäst på kvällen, sedan över natten blir den perfekt marinerad och kommer att vara mycket mjuk.
Fläskspett i sojasås

5. Naturligtvis är det bäst att steka fläskgrill på grillen och vedens vedträd (körsbär, päron, aprikos). På en spett strängas vi växelvis bitar av kött och lökringar (om du vill kan du lägga till skivor av hackad tomat), lägga spettarna på ulmande kull och stek regelbundet med spettarna och se till att spettarna är jämnt stekt från alla sidor.
Fläskspett i sojasås

6. Ta bort från grillen när grillen är stekt. Att äta en sådan fläskkebab är säkert bättre med pitabröd, färska grönsaker och örter. Ett glas rött hemlagat vin är perfekt för honom. Bon aptit!
Fläskspett i sojasås

Fläskspett i sojasås
Kommentarer (1)
 1. Gäst Nikolay
  #1 Gäst Nikolay gäster 11 maj 2019 10:58
  2
  Dumt recept. Barbecue bränd med lök, vilket ger bitterhet.Stycken av kött är inte helt stekt på grund av det faktum att de var mycket snäva på spett.
  Betyg 2.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner