DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Mekaniskt system för att förebygga vattenläckage
PAPPER OCH VÅRSSYSTEM FÖR FÖREBYGGANDE AV VATTELÄKNING

Många känner till problemet med läckage i lägenheter på grund av en skadad mixer eller en slang. För att förhindra en sådan olycka, eller snarare för att förhindra det, föreslår jag att jag gör hemmagjorda produkter från vanliga delar och material.

 

HUR DETTA SYSTEM FUNKAR

Vi satte på golvet en sensormekanism som är ansluten med en kabel till en kulventil.Om vatten kommer på elementet (pappersband) bryts papperet. Fjädern är komprimerad och drar i kabeln som överlappar kranen.Detta vattenavstängningssystem använder kulventiler som redan har installerats mer jämnt.

Systemet låter dig stänga av vatten och manuellt. Vi vrider handtaget åt sidan och kabeln förblir rörlig. Två kablar syns på fotot: den första går till sensorn i toaletten, den andra till badrummet. När vatten kommer på golvet i ett av rummen, utlöses sensorn, fjädern drar i kabeln, som drar i handtaget på kulventilen och stänger av vattentillförseln till lägenheten.


SYSTEMKRAV FÖR FÖREBYGGNING AV VATTENSRENNING

Bilden visar att några av elementen är gjorda av rostfritt stål (för mer hållbart arbete och bättre glidning). Torka av den från fukt med en servett efter att mekanismen är aktiverad och fyll sedan på den med nytt tejp. Kablar får inte ha mer än 2 krökningar i en vinkel på 90 grader och en längd på högst 2 meter. Kulventil och sensor kan placeras i olika rum.
  

HUR DU GÖR ETT SYSTEM FÖR FÖREBYGGNING AV VATTENSRENNING

Basen är ett träblock (längd-360 mm, bredd-50 mm, höjd-25-30mm), en kort ände har en vinkel på 93 grader.
En sensor är en pappersremsa som skärs från en elevs anteckningsbok och fästs på botten av basen med några knappar.Vid tillverkningen av del nr 3 användes en ekstång 150x20x50mm. Alla krökningar gjordes runt den och sedan togs blocket ut och utskärningar gjordes av en kvarn för att fästa kabeln.Delarna 3 och 4 bör vara tillverkade av rostfritt stål för att bättre glida del 4. Del nummer 3 är bättre att försöka göra från kartong först. Platser med böjningar visas med röda linjer.


Vid tillverkningen av del 1 uppstår ett problem - ett expanderat hål med en diameter på 6 mm.

Jag löst det enligt följande - borrade ett hål, satte en sex i skruven från insidan. Skruven ska täcka hålet helt. Därefter borras det andra hålet.


Delarna 4, 4a, 4b, fjädern vrids ihop med en skruv från botten (tidigare har en kabel gängats i spåren i delarna 4a och 4b).


SYSTEMJUSTERING

Vid tillverkning och justering av systemet är det önskvärt att använda en armatur - ett rörstycke som är mer än 20 cm långt med en gänga med en kulventil skruvad på den. På den här enheten kan du kontrollera hur hela mekanismen fungerar inte hemma, utan i garaget, verkstaden eller visa hur systemet fungerar för dina vänner. Enheten är också användbar vid borrning av hål för anslutning av delar nr 2 och 2a. För att göra detta klämmer du fast dessa delar i en skruvstång med fixeringsröret som tidigare sattes in mellan dem. Kulventilens handtag måste vara i stängt läge och spåren för kabeln i handtaget och barnen. Nr 2 måste matcha. Därefter borras hål samtidigt i delar nr 2 och nr 2a.


Det finns två hål i del nr 5: det första är för fingret (när vi drar i fjädern), det andra är för kroken. Del nummer 5, kan du justera fjäderns spänning, vrida den runt svängarna.


Basen (trästång 360 x 50 x 25) kan göras längre och klipp av den överskottsliga delen av stången efter justering. Längden på min bas matchas med en specifik fjäder.

I det utökade tillståndet är fjäderkraften cirka 10 kg, vid slutet av aktiveringen 4,5 kg.Huvudvillkoret: en konstant kraft på 1 till 1,5 kg måste verka på pappersbandet (för att ändra detta arbete måste du minska eller öka vinkeln). För mätning kan du använda hushållets fjäderskalor.

Jag köpte en fjäder i en järnaffär (dörrfjäder), skar den i tre delar.
Jag tog ett rostfritt stål från den gamla tvättmaskinen från Riga. Jag köpte ett trådrep i en butik, tog bort den överflödiga delen av flätan på emery, smörjde den med hushållsfett. Jag köpte ett gängat rör på marknaden ...

Den korta änden av stången bör ha en vinkel på 93 grader, samma vinkel ska vara i delarna 3 och 4 tillsammans med deras gemensamma kontakt.

Testen utfördes i ett fuktigt rum, ett år senare försökte jag våta ett pappersband - allt fungerade - kulventilen stängdes helt av automatiskt.

Allmän vy:Mekaniskt system för att kontrollera och förhindra vattenläckage

 


Kommentarer (8)
 1. NOTFRONT
  #1 NOTFRONT gäster 26 december 2011 18:01
  0
  [Center][/ center]
 2. Veeh
  #2 Veeh gäster 13 januari 2012 20:25
  0
  Idén är fantastisk. Men elektroventilen för 1000 r och ett hemmagjordt styrsystem verkar mer pålitligt för mig och de kommer säkert inte att förstöra utseendet på den plats där de är installerade och om du av misstag ansluter dem behöver du inte sitta och dra papperet.
  Men original och väl genomtänkt
 3. autodidakt
  #3 autodidakt gäster 11 juni 2012 11:05
  0
  Idén är bra, men problemet kan vara annorlunda: Kondens bildas på rörens yta, det rinner till golvet. Vilket leder till falska positiver. För att hålla ordningen i san-ulami kan du använda ett billigt och prisvärt sätt, för vilket 2 saker är lämpliga - det här är kinesiska; väckarklocka och telefon. Från väckarklockan tar vi bara etuiet och brädet med högtalaren, och från telefonen, brädet med spåren, sax som skär en sektion med w-formade spår. och löd allt till brädet från väckarklockan för att stänga kontakterna. Om du fuktar sensorn med vatten kommer ljudet att pipa tills sensorn är torr!
 4. anonym
  #4 anonym gäster 15 augusti 2014 10:01
  0
  det är lättare att skapa en elektronisk dachik och i stället för våren en mekanism för att låsa bilens dörrar, men själva idén är värd att berömma
 5. killen
  #5 killen gäster 13 november 2016 05:26
  2
  det enklaste sättet att göra detta (och kommentarer) är att övervaka och snabbt ändra all VVS och saker i huset.
 6. Alexander
  #6 Alexander gäster 25 mars 2018 19:01
  1
  Det verkar som en råttfälla ... Kulibins i Moder Ryssland har ännu inte översatts.
 7. Gäst Alexander
  #7 Gäst Alexander gäster 16 maj 2018 13:31
  0
  om råttfälla korrekt. Det är enklare att fästa tillräckligt med last i kranens handtag genom kabeln för att stänga den. en bit socker på golvet, en belastning på det; vatten kommer att lösa upp sockerbelastningen kommer att sjunka.
 8. Andrey Mikhailovich
  #8 Andrey Mikhailovich gäster 7 december 2018 11:20
  3
  Kära, du kände inte hela elegansen i idén. Det ligger i den relativa enkelheten och tillförlitligheten i utförandet, och viktigast av allt, energioberoende !!!
  En liten mus kan pressa en bit socker, närvaron av kondens på rören är resultatet av brist på isolering, i extrema fall kan du använda kalibreringsdynor för sensorn, en kinesisk väckarklocka kommer inte att blockera vattnet om du inte är hemma, elektroventilen ger inte tillförlitlig drift, särskilt i frånvaro av el vid anläggningen säkerhet, en elektronisk sensor är bra, men villkorad autonomi, jag glömde batterier ...
  Naturligtvis kan konstruktionen göras lite annorlunda, men själva idén, och faktiskt, utföringsformen är vacker och elegant !!!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner