DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Plastspärren brast av - hur tätas den?
Av misstag bröt han av plastlåset på tvättmaskinens lock. I utseende ser det ut som en krok som fixerade locket och inte tillät det att öppna. Om någon av er har stött på en sådan reparation tidigare, är det underbart att du bara inte kan klibba det med superlim - det kommer att släppas omedelbart. Därför behöver vi ett annat sätt som jag kom på.
Plastlåset brast av - hur tätar man det?

Förresten, min uppgift är mer komplicerad, eftersom spärren inte bara bröts i två delar, utan spriddes i tre: i mitten mellan delarna flög ett mittstycke cirka 1 mm tjockt bort. Naturligtvis hittade jag inte honom, men det spelar ingen roll, vi kan göra utan honom.

Kommer att behöva


Allt du behöver för att återställa spärren:
 • Superlim av alla märken.
 • Bakpulver.
 • Några häftklamrar från häftapparaten.

Spärren bröt av

Spärren bröt av

Av verktygen - en lödkolv, pincett

Hur man fäster en spärr


Det första vi satte ihop bitarna. För att göra detta, lim dem på varandra med superlim.
Spärren bröt av

Bilderna visar tydligt att det inte finns tillräckligt med bit på sidan.
Spärren bröt av

Vi väntar på att limet kommer att torka i 15-20 minuter. Därefter går vi vidare till förstärkning av delarna, nämligen förstärkning med metallklamrar från häftapparaten. Löd fästet på ena sidan med hjälp av ett lödkolv. För att inte bli bränd, håller vi den under proceduren med pincett.
Spärren bröt av

Sedan den andra fästet å andra sidan.
Spärren bröt av

Sedan den tredje från motsatt sida.
Spärren bröt av

Klamrarna är smälta. Skarven är väl förstärkt. Nu är det dags att fylla luckan. Vi häller ett par droppar superlim i det och strö omedelbart läsk mycket rikligt med en bild. Klicka med fingret på denna bild omedelbart så att läskan trycks in i mitten så mycket som möjligt.
Spärren bröt av

Allt torkar direkt, med märkbar uppvärmning. Sedan häller vi superlim till denna plats och återigen häller vi läsk - på toppen får vi en slags kulle med fryst ämne. Det stör inte driften av enheten, och om något, kan det arkiveras med en fil.
Spärren bröt av

Det är allt. Spärren kommer nu inte att lossna. Jag har använt maskinen i två veckor nu - allt är fantastiskt.
Spärren bröt av

I allmänhet, under reaktionen av soda med superlim, förvandlas kompositionen helt enkelt till sten, jag beklagar verkligen att jag inte visste detta förut (jag såg en idé här - https://washerhouse.com/3/sv/4451-kak-skleit-plastik-nadezhno.html).
Vänner, om en av er tidigare har stött på problemet med limning av särskilt kritiska plastknutar - dela er erfarenhet i kommentarerna, jag tror att alla kommer att vara mycket intresserade.
Kommentarer (6)
 1. revolver
  #1 revolver gäster 7 april 2019 17:09
  1
  Jag hälsar ... Jag gjorde följande. Jag lindade in en inte så tjock tråd på nålen så att det fanns en spiral. Sedan sträckte jag den lite och satte den mellan 2 anslutna plastdelar. Jag applicerade en spänning på cirka 10-15 volt åtminstone från batteriet till trådens kanter. Och omedelbart anslutna delar längs vägen frånkoppling enligt allt! svetsning är framgångsrik, förstärker delar.
 2. Vita
  #2 Vita gäster 8 april 2019 07:01
  0
  I sådana fall är det nödvändigt att stärka produktens styvhet, välja en hylsa, längden kan vara godtycklig, viktigast av allt, att lägga mer på den undre delen och fixa den termiskt eller lim
 3. Gäst Valery
  #3 Gäst Valery gäster 8 april 2019 11:16
  0
  För att inte skriva på länge kan du se min upplevelse av att "kommunicera" läsk och superlim. Mer än två år har redan gått, allt håller fast.
 4. Gäst Alexander
  #4 Gäst Alexander gäster 21 april 2019 09:42
  0
  läsk är ALLT
 5. BigOSSa
  #5 BigOSSa gäster 2 maj 2019 15:26
  0
  Jag använder dikloretan ...)
 6. Engene
  #6 Engene gäster 19 juni 2019 11:10
  0
  Det är nödvändigt att borra detaljerna vertikalt med en 1,5 mm borr och sätta stålstiftet på limet, helst epoxi

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner