DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man gör en tvinnad USB-kabel från vanligt
Hur man gör en tvinnad USB-kabel från vanligt

Kärnan i saken är att en standardkabel är mycket obekväm i och med att den är lång. När du kör är kabeln konstant förvirrad för hand, vriden på växelvredet. Den långa kabeln i bilen är väldigt obekväm, och därför bestämde jag mig för att göra en blixtvikts USB-kabel för att ladda min Iphone i bilen.
Hur man gör tvinnad USB-blixtkabel

Du kanske redan har sett hur människor gör tvinnad kabel ovanligt, så jag bestämde mig för att visa dig min plåga så att du inte skulle upprepa de misstag som jag gjorde först.

Kommer att behöva


För att förvandla en rak kabel till en tvinnad kabel behöver du lite:
 • Standard blixtkabel för USB-laddning.
 • Blyerts- eller järnpenna för lindningskabel.
 • Hårtork för uppvärmning.

Hur man gör en tvinnad USB-kabel från vanligt

Dessutom kommer det inte vara överflödigt att ha en assistent för att arbeta med en hårtork, såväl som handskar, för att inte bränna händerna. Naturligtvis kan du knyta kabelns ändar, men på något sätt tänkte jag inte på det, och därför var jag tvungen att hålla kabeln i handskar när jag värmde upp.

Gör tvinnad kabel från vanligt


Först lindade jag kabeln runt en vanlig kulspetspenna, och det var mitt första misstag. Det visade sig att handtagets plast börjar smälta under påverkan av hårtorkens temperatur. Efter att ha tagit bort kabeln från handtaget såg jag att den var sträckt och praktiskt taget inte blev vriden. Mer exakt krullade han lite, men det var inte vad jag förväntade mig av mitt arbete. Anledningen var kanske i en kort uppvärmning på grund av att plastens handtag började smälta.
För det andra försöket bytte jag ut plasthandtaget mot en Parker-metall, och efter tio minuters uppvärmning tog jag bort kabeln för att kontrollera resultatet av uppvärmningen. Effekten var nästan densamma och återigen otillfredsställande.
Hur man gör en tvinnad USB-kabel från vanligt

För tredje gången upprepade jag allt exakt som i det andra experimentet, men ändrade det ögonblick då kabeln togs bort från handtaget. Efter att ha värmts upp i 10 minuter, låt kabeln svalna helt och först efter att den tagits bort från handtaget!
Det tredje experimentet gav slutligen ett positivt resultat. Och även om kabeln inte var så fjädrande som den du kan köpa i butiken, uppnådde jag ändå mitt mål.
Hur man gör en tvinnad USB-kabel från vanligt

Vad kan sägas om detta arbete för att förvandla en direkt USB-kabel till en vriden kabel? Jag tror att 10 minuters arbete för att öka komforten inte är så mycket arbete. Du behöver inte springa runt för att leta efter en ny kabel om du kan göra om den som är tillgänglig.
Att kontrollera kabelns funktion efter alla dessa manipulationer visade att den fortsätter att fungera korrekt! Men nu har det blivit mycket bekvämare!
Hur man gör en tvinnad USB-kabel från vanligt

Titta på videon


Kommentarer (1)
 1. Sektor
  #1 Sektor gäster 10 februari 2019 17:24
  0
  Ja, uppfinnaren av den "tvinnade" tråden hade inte uppfinningen att ta ett vanligt metallrör med en diameter på 5-10 millimeter för tillverkningen av detta.
  Eller i extrema fall en trädgren med ungefär samma diameter.
  Men erfarenhet förvärvas. Vid 70 års ålder måste han fortfarande komma på något.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner