DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Modifiering av gaslödjärn
Vissa gaslödningsstrykjärn av liten storlek tillverkas ofta med en ogenomskinlig kropp. Det här är väldigt obekvämt!
Modifiering av gaslödjärn

Under drift är det omöjligt att övervaka gasnivån i tanken. Det är okänt hur mycket gas som har förbrukats, hur mycket som finns kvar och när det är värt att fylla på ett lödkolv. Du kan naturligtvis, innan du påbörjar varje arbete, tanka ett lödkolv. Men det är bättre, när du köper en sådan produkt, att välja en produkt med ett transparent fodral för att ständigt övervaka gasnivån. Tja, om ett lödkolv med en ogenomskinlig kropp redan har köpt, kommer det inte att vara svårt att modifiera det. Det är bara nödvändigt att klippa ett litet fönster i fallet, på den plats där behållaren med gas är belägen.
Modifiering av gaslödjärn

Detta är helt säkert, eftersom vi inte kommer att röra tanken själv. Dessutom hjälper detta fönster att avgöra om tanken är förgiftad av gas eller om den håller som den borde. För att göra detta, efter tankning av tanken, behöver du bara markera med en markör eller penna gasnivån i tanken, och före nästa användning, kontrollera visuellt om bränslenivån i tanken stämmer med inställt märke. Om gasnivån har sjunkit även med en millimeter, är det bättre att vägra att använda detta verktyg. I princip är det möjligt att kontrollera om gasen löser lödjärnet direkt efter köp. Du behöver bara ta isär enheten, fylla tanken, markera nivån och vänta en dag. Eller åtminstone till morgonen. Tja, eller släpp i vattnet ... Vid läckage kan verktyget alltid återlämnas tillbaka till butiken, om det finns ett säljkvitto, naturligtvis. Och även om du köpte det här verktyget i en riktig butik och inte på Internet. Då kan returen bli en solid huvudvärk. Men det handlar inte om det nu. Enligt min mening är det mycket bekvämare att använda verktyget, veta dess förmåga och resurs, veta när förbrukningsvaran kommer att sluta, och baserat på detta, göra beräkningar - spara eller inte begränsa dig själv till utgifterna. Särskilt om vi tar detta verktyg någonstans med oss ​​där vi måste arbeta med det. I slutändan kommer vi inte att bära med oss ​​en gascylinder. Detta arbete är inte långt, praktiskt dammigt och säkert.

Kommer att behöva


  • Marker.
  • Line.
  • Vedeldare.
  • Skruvmejsel.
  • sax
  • Fil eller fil.
  • En bit transparent polyester (kan vara från flaskan)
  • Sekunder lim.

Modifiering av gaslödjärn

Skapa ett fönster för övervakning av gasnivåer:


Till att börja med är det nödvändigt att avlufta den återstående gasen från lödkolven för säkerhet. Vi går ut på gatan eller på den öppna balkongen och med hjälp av sticknålen, tryck på gasventilen, släpper vi gas från tanken. Nu kan du börja ta isär lödkolven. För att göra detta, med hjälp av en lämplig skruvmejsel, måste du skruva loss skruvarna som fäster fallet på lödkolven.
Modifiering av gaslödjärn

Det är inte nödvändigt att demontera helt, det räcker med att ta bort endast den bakre halvan av fodralet (även om det beror på lödjärnets modell). I allmänhet tar vi bort den del av kroppen nära gasbehållaren ligger.
Modifiering av gaslödjärn

Nu måste du göra mätningar. Vi tittar på vilken plats på kroppen gasbehållaren ligger intill. Markera platsen med en markör. Mät sedan kapacitetsparametrarna (längd och bredd) med en linjal och överför dem till den plats där kapaciteten kommer att vara belägen.
Modifiering av gaslödjärn

De bärbara parametrarna bör minskas med fem millimeter bredd så att fönstret är smalt men långt. Nu måste du arbeta som en brännare, med en tunn brodd. Du kan naturligtvis använda en borrmaskin med en tunn skärskiva, men den är bullrig och dammig. Vi ansluter brännaren till utloppet, väntar tills stickan är uppvärmd och bränner ut ett rektangulärt hål i höljet, enligt parametrarna.
Modifiering av gaslödjärn

När det önskade hålet har skurits bör de smälta kanterna bearbetas; ta bort brummen från insidan och utsidan med en kontoristkniv och fil eller fil.
Modifiering av gaslödjärn

Modifiering av gaslödjärn

Nu ska du lägga en bit transparent polyester i stället för en utskuren bit av kroppen. För att göra detta, skär ett stycke polyester något större än det utskurna fönstret, applicera ett andra lim på fönstret inre kanter och applicera polyester på fönstret. Håll intryckt i tio sekunder tills limet tar tag i polyestern i plasthuset
Modifiering av gaslödjärn

Modifiering av gaslödjärn

Nu samlar vi lödjärnet tillsammans.
Modifiering av gaslödjärn

Modifiering av gaslödjärn

Det visade sig vara ett trevligt fönster genom vilket du ytterligare kan övervaka gasnivån i tanken.
Modifiering av gaslödjärn

Under arbetet påverkade vi inte själva kapaciteten, så verktyget förblir på samma säkerhetsnivå som det köptes.
Modifiering av gaslödjärn

Modifiering av gaslödjärn

Titta på videon


Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner