DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Reparera din favorit-flashenhet
Det hände så att min favorit stötsäkra flash-enhet med en kapacitet på 4 gigabyte slutade fungera. Och inga specialiserade verktyg kunde återställa det.
 

Jag gillade designen av denna flashenhet. Jag tillbringade mycket tid på att titta i butikerna exakt samma, men till ingen nytta. Men medan jag sprang runt i butikerna, hade jag idén att överföra insidan från en annan flash-enhet till min döda kropp. När jag återvände hem, tog jag den första saken från min döda flash-enhet och uppskattade funktionerna i att montera dess kort i fallet. När jag bedömde situationen drog jag slutsatsen att kortet från en konventionell utdragbar flash-enhet kan passa i det här fallet. Omedelbart köptes en givare, som visade sig vara en överskridande flash-enhet med en kapacitet på 8 gigabyte.


Efter att ha demonterat en ny USB-flashenhet, löst jag loss USB-anslutningen från kortet och installerat den i ett nytt fodral. Det passade, och det fanns lite utrymme kvar. När jag försökte till denna plats klippte jag av en del med ett USB-kontakt från kortet på den gamla flashenheten med metall sax. Löd trådarna på USB-anslutningarna på den gamla flashenheten försiktigt med dynorna på kortet på den nya flashenheten, fick jag följande sammandragning:


Det återstår bara att kontrollera och samla in allt. Försiktigt sätta in den bräckliga designen i datorn, jag hörde från högtalarna det bekanta ljudet att ansluta en ny enhet. Flash-enheten bestämdes och öppnades, vilket innebär att jag inte skadade någonting och allt löddes korrekt. Därefter packades allt snyggt i fodralet och monterades. En sådan operation kan göras med många flash-enheter. Många tillverkare har samma typ av fall, och i många fall behöver de inte ens löda någonting. Och i vissa fall är det också nödvändigt att limma fallet. Det viktigaste är att försiktigt demontera och montera allt utan att förvirra något. Så fick jag en flash-enhet med en kapacitet på 8 gigabyte i mitt favoritfall med inskriptionen 4 GB. Bara mina vänner var intresserade under en tid hur jag ökade volymen på min flash-enhet.


Kommentarer (6)
 1. zon
  #1 zon gäster 28 oktober 2011 21:08
  0
  Jag gjorde detta ett dussin gånger dålig
 2. IronMan
  #2 IronMan gäster 12 november 2011 19:44
  0
  Och från yusbi-laddning kan du göra en flash-enhet
 3. autodidakt
  #3 autodidakt gäster 12 juni 2012 09:17
  0
  [b] IronMan [/ b],
  Bra idé! Naturligtvis är det bara möjligt om du lyckas göra en dold flash-enhet i laddningens tarmar och ansluter strömmen till nätverket och överför information via kabeln. Om det bara används ett informationsnätverk med två centrala inlägg, är det vitt och grönt. I det här fallet visar det sig att en universalminnesenhet som inte går att använda separat, utan uttag eller utan dator. Och lagra i det anteckningar om inloggningslösenord till alla webbplatser, vilket är mycket pålitligt! ingen kommer att kunna använda det förutom dig! Även om enheten bara är ansluten till datorn fungerar den inte utan ström. Tills det är anslutet till ett eluttag. Utgången är antingen från en flashenhet eller från mini-usb, bestäm själv!
 4. deni
  #4 deni gäster 3 januari 2014 11:21 kl.
  3
  Ha, jag undrar hur man reparerar flash-enheter med en död kontroller.Och USB behöver inte löda mycket sinne.
 5. Leonti
  #5 Leonti gäster 9 maj 2014 00:42
  0
  mycket intressant
 6. N1tro
  #6 N1tro gäster 22 augusti 2017 09:48
  1
  Tack till författaren för en användbar artikel, du vänjer dig med mediet och blir mycket besviken när det blir fel.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner